Kúpa mikroskopu

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Kúpa mikroskopu

Poslaťod Walcott » Štv 28. Mar 2013 15:02:41

Ahojte priatelia, pri práci na diplomovke ma pochytila taká vedecká nálada kedže tam veľa skumam aj mikroskop, tak ma napadlo že si kúpim nejaká aj domov, aby som si pozrel aj niečo z ríše akvaristiky pod mikroskopom. Čo som pozeral po nete tak nové mikroskopy sú dosť drahé reps. do 100e sú to väčšinou len plastové detské hračky. Potom som na bazári našiel tento kúsok
Kód: Vybrať všetko
http://ostatne.bazos.sk/inzerat/23220638/Mikroskop.php
a podarilo sa mi ho zjednať na 80e. Chýba tam jeden objektív a zdroj zo svetlom, inak by to mal byť fungl nový mirkoskop nepoužívaný. Oplatí sa podľa vás?
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Reklama

Re: Kúpa mikroskopu

Poslaťod Miho » Štv 28. Mar 2013 21:18:56

Ja by som ti skôr odporučil nejaký USB mikroskop. Dajú sa kúpiť aj za menej ako 80e, vidíš obraz pohodlne na monitore, uložíš, vytlačíš...
V práci som skombinoval priemyselnú kameru s makro objektívom na kontrolu PCB a už to je fantázia, nožička na integrovanom obvode je hrubá ako prst :yes
Ale pozri dačo takéto (moc som nehladal,to je prve na co som narazil):
Kód: Vybrať všetko
http://www.elektrospace.sk/electrospace/eshop/30-1-PC-PRISLUSENSTVO/0/5/534-USB-DIGITALNY-MIKROSKOP-PRE-PC
Miho

Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Walcott » Pia 29. Mar 2013 0:08:12

Tak ja čo som pozeral tak do 80 to boli skôr také napodobeniny mikroskopov s max zväčšením 400x (aj tomu veľmi neverím) ako niečo serioznejšie, chcel by som pod ním vidieť aj niečo menšie (krvinky a pod..) a to pri tých lacných mikroskopoch je bieda s tie usb kamerky sú tiež skôr na parádu, lebo zaostriť pod nimi niečo menšie je nemožné.

V lidli zvykli mávať pred vianocami Bresser Biolux NV celkom dobrý setík aj mikroskop za 79eur, ale teraz stojí bežne 120eur. Tak mi poradili že popozerať bazár lebo drvivá väčšina starších laboratornych mikroskopov je oveľa kvalitnejšia ako súčasné lowendy do 200e.

Ten čo som sem ja postol sa bežne predáva za 300e, no chýba mu zdroj a osvetlenie + ostatná výbava (sklíčka, výmenné okuláre....) takže preto je taký lacný, navyše ten čo ho predáva sa do toho moc nevyzná takže som ho ešte zjednal z tých 120 na 80e.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod kofola » Uto 09. Apr 2013 16:57:21

Walcott ja som tiez uz niekolkokrat hladal na nete nejaky solidny mikroskop, ale je to presne tak ako pises. Vsetky lowendy do 200€ su vacsinou len take hracky a tie kvalitne su dost drahe. Vzdy ked manejaky zaujal tak som ho zacal porovnavat so Zeiss-sami v praci a bolo po kupe :D
Obcas ked nieco potrebujem tak spinim ikrami a mrtvymi rybickami mikroskopy kolegom v praci. Chalani ma za to zboznuju :lol:
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia