Belial píše:Takže ja som ešte zástancom klasického čítania kníh a nielen googlenie po webe. Naposledy som si kúpil knihu od pána Krauta - Tlamovci v akváriu. Kniha je zameraná na tanganické tlamovce a jednotlivé druhy sú tam veľmi dobre popísané. U každého druhu je popis správania a stravovania v jazere, chovanie v akváriu a jeho trecie chovanie. Určite jedna z tých kvalitnejších publikácií za naozaj prijateľnú cenu.
Takze som ju dostal od Jeziska.
Moje postrehy: - kniha by sa asi mala volat tanganicky tlamovci v akvariu, lebo v nej nie je ani spomenute, ze nejake jazero Malawi, prip. Victoria existuje.
- co sa tyka vseobecne o cichlidach a rad pre zacinajucich akvaristov, tak toho tu tiez vela nenajdete (v podstate len ai 4-5 stran)
- nikdy som nemal v rukach lepsiu knihu, co sa tyka "atlasu" tanganickych ryb a ich popisov. Je tu niekolko (ani z daleka nie vsetky) tanganickych druhov o ktorych sa autor rozpisuje naozaj svele a cerpa hlavne z vlastnych skusenosti, co ja odcenujem a co podla mna vyrovnava vsetky ostatne nedostatky knihy.
Urcite stoji za precitanie.