od vilbel » Pon 27. Sep 2010 21:33:51
Aj ja si myslím - hlavný problém je v tom, že dotyčný pán je výrazne viacej obchodníkom s rybkami ako chovateľom. Aj keď ani ako obchodník nemá práve najlepšie vystupovanie. Dnes už tomu rozumiem prečo pri prvotných komunikáciách s ním nevedel napr. počet rýb, ktoré má na predaj a pod. Tvrdil mi, že má doma chovnú skupinu Ikol, o pár dní, že už ju predal a toto sú posledné mladé, ktoré mu zostali. A necelý týždeň po dodávke tých mojich rýb, mal znovu inzerát, že predá mladé okolo 4cm.
To je zaujímavý spôsob chovu a odchovu...Veľkosť rýb, to je jasná téma, vieme aj o rybárskych metroch, no namiesto 4cm príde 1cm, tak to je ťažký začiatok. Hlavne ak ešte do pár hodín alebo dní 2/3 uhynú, prežili len tie trošku väčšie. A keď podrástli, prekvapenie č.2 - z ikol nám vznikli bulu pointy. To by som rád vedel či o tom vedel alebo ho "jeho dodávateľ" tiež dobehol.
Dnes je mi to už jedno, viem, že pokiaľ nepoznám dotyčného osobne tak je lepšie sa nespoliehať na autobusy a podobný spôsob doručenia. o čom vie už dosť aj Pito. Aj keď ako Slovensko nie sme veľké, predsa len pár stoviek km sa niekedy nedá prejsť len tak. Bol by som rád, keby sa podobné nedorozumenia /alebo podvody/, tak časté na iných webových stránkach, nepreniesli aj sem. Hlavne začiatočníkov to vie dosť na úvod rozladiť. A tých skúsenejších, radšej nenapíšem čo...