Mám niečo proti členovi Cichlidportal.sk

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Mám niečo proti členovi Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Štv 12. Nov 2009 17:02:46

Nakoľko sa tu vyskytli menšie problémy medzi členmi portálu Cichlidportal.sk, vytvoril som samostatnú tému, kde si to môžete vyjasniť ak to chcete riešiť verejne. Prosím nevylievajte si to v iných témach... ďakujem ;)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Mám niečo proti členovi Cichlidportal.sk

Poslaťod Jirkaa » Sob 14. Nov 2009 20:00:05

admin píše:Nakoľko sa tu vyskytli menšie problémy medzi členmi portálu Cichlidportal.sk, vytvoril som samostatnú tému, kde si to môžete vyjasniť ak to chcete riešiť verejne. Prosím nevylievajte si to v iných témach... ďakujem ;)

ja mam teda jeden velkej problem .... ale zapomel sem ho ... tak snad priste :D :D :lol:
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod stiff » Ned 15. Nov 2009 11:42:41

To jancibie: Aj napriek tomu, že som si povedal, že na tvoju adresu už reagovať nebudem, myslím si, že admin má pravdu a tu ide o nedorozumenie (?).

Podľa mňa, spor vznikol preto, že máme obaja odlišné skúsenosti s chovom am. cichlíd... V poslednej dobe som nad tým dosť rozmýšľal a navrhujem diskusiu o týchto otázkach na tomto fóre, ktoré máme k dispozícii. Na ČCK si napísal, že chceš fakty - tak poďme rozoberať fakty chovu a odchovu, povahy atď. Dokladovať to budeme iba vlastnými skúsenosťami a pokiaľ to bude vyčítané z netu, dopredu si o tom povieme. Napísal si viacero článkov, kde uvádzaš určité skutočnosti, podľa ktorých by už niektoré moje ryby mali byť posmrti, alebo by mali mať zdravotné, príp. rozmnožovacie problémy... Dnes chovám cca 40 druhov cichlíd a za posledné 3-4 mesiace som zaznamenal cca 40 výterov. Toto je fakt, preto chcem diskutovať nielen s tebou, ale s každým, koho by to mohlo zaujímať. Keďže je nás zanietencov am. cichlíd (nielen) na Slovensku veľmi málo, ponúkam ti možnosť vytvoriť serióznu diskusiu, ktorú si tieto ryby bezpochyby zaslúžia. Treba uzavrieť tieto malicherné spory, zmierniť emócie a naplno sa pustiť do toho čo sme chceli - tj. ukázať všetkým tieto ryby v plnej paráde a so všetkým, čo k tomu patrí!

Napísal som, čo som chcel, teraz si na ťahu ty. Ďakujem za pozornosť.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod stiff » Ned 15. Nov 2009 14:46:01

Ok, briem na vedomie. Ty si ma zase vytočil niektorými svojimi príspevkami, kde si z môjho pohľadu veľmi arogantne tvrdil veci, čo u mňa fungujú úplne inak ako u teba... K tomu ČCK - ako by si to bral ty, keby som ja reagoval negatívne a hľadal chyby IBA na tvojich príspevkoch, hoci ich tam je popísaných X? Z môjho pohľadu to vyzeralo, akoby si chcel do mňa len vyrývyť a to som od teba, ako dlhoročného chovateľa nečakal... Preto som navrhol túto diskusiu, kde môžme tieto veci rozoberať a normálnym spôsobom diskutovať. Myslím, že to môže priniesť oveľa viacej svetla do môjho, ale aj tvojho chovu. Keď máš pocit, že sa v niektorých tvrdeniach mýlim, alebo s nimi nesúhlasíš - jednoducho tam uveď aj nejaký dôvod a tvoje skúsenosti, prečo je to tak. Ja urobím to isté a to bez nejakého zámeru ťa "vytočiť". Máš parádnu zbierku fotografií a dlhoročné skúsenosti, tak sa ti aj trochu divím niekedy, že na miesto odpovede uvedieš iba "nejaký link".

Vytvoril som novú tému, tam uvediem parametre mojej vody a môžme to "rozbehnúť"...viewtopic.php?f=9&t=152

K tomu videu dovii vs umbrifera - aj ja im fandím a ty dobre vieš, že s umbriferami od teba som počítal.. Na druhej strane, aj tam sa mi potvrdilo, že tá agresivita nie je neprekonateľná - všimol som si tam nigrofasciatky. Samozrejme je to video, takže môžme len hádať ako dlho tam je takáto zostava a ako dlho tam ešte bude...
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod stiff » Ned 15. Nov 2009 15:14:12

:dance
nerozumiem...
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Jirkaa » Ned 15. Nov 2009 16:19:26

stiff píše:To jancibie: Aj napriek tomu, že som si povedal, že na tvoju adresu už reagovať nebudem, myslím si, že admin má pravdu a tu ide o nedorozumenie (?).

Podľa mňa, spor vznikol preto, že máme obaja odlišné skúsenosti s chovom am. cichlíd... V poslednej dobe som nad tým dosť rozmýšľal a navrhujem diskusiu o týchto otázkach na tomto fóre, ktoré máme k dispozícii. Na ČCK si napísal, že chceš fakty - tak poďme rozoberať fakty chovu a odchovu, povahy atď. Dokladovať to budeme iba vlastnými skúsenosťami a pokiaľ to bude vyčítané z netu, dopredu si o tom povieme. Napísal si viacero článkov, kde uvádzaš určité skutočnosti, podľa ktorých by už niektoré moje ryby mali byť posmrti, alebo by mali mať zdravotné, príp. rozmnožovacie problémy... Dnes chovám cca 40 druhov cichlíd a za posledné 3-4 mesiace som zaznamenal cca 40 výterov. Toto je fakt, preto chcem diskutovať nielen s tebou, ale s každým, koho by to mohlo zaujímať. Keďže je nás zanietencov am. cichlíd (nielen) na Slovensku veľmi málo, ponúkam ti možnosť vytvoriť serióznu diskusiu, ktorú si tieto ryby bezpochyby zaslúžia. Treba uzavrieť tieto malicherné spory, zmierniť emócie a naplno sa pustiť do toho čo sme chceli - tj. ukázať všetkým tieto ryby v plnej paráde a so všetkým, čo k tomu patrí!

Napísal som, čo som chcel, teraz si na ťahu ty. Ďakujem za pozornosť.

pekne napsane ;) ;)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod Jirkaa » Ned 15. Nov 2009 16:27:56

jak tu diskutujete vklidu vypadate oba jako seriozni chovatele , a urcite je to plus .. pro vsechny ... uznavam taky sem udelal chybu asi sem rekl neco co sem nemel ... myslim ze parametry vody jsou velkou otazkou jak pro chovatele JA tak SA cichlid .... jak by jsme jinak mohly rozmnozovat cichlidy kdyby sme o tom nic nevedely ... proto bych radsi preferoval vse vyresit vklidku at si muzem zacit pomahat ...pro kazdeho maji kouzlo jine ryby ... a to je na tom krasne ze mame i takove moznosti chovat vetsinu cichlid ktere jsou ... kazdy znas ma vesmes "vzacne cichlidy" a hodne lidi ceka az je rozmnozime ... tak si pojdme pomahat at muzou mit moznost tyto krasne cichlidy mit v AQ i jiny lide ... :) :) ;) ;)

to je asi vse .... je na vas jak na to zareagujete .... :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod stiff » Ned 15. Nov 2009 17:25:11

Uznávam, že som to napísal v nervozite a z tých pár viet, je dosť ťažko zistiť ako som to myslel... Tie články: týmto rybám sa venujem pomerne krátko, to ty vieš. Možno sa ti to bude zdať čudné, ale je to pre mňa v podstate výhoda. Keby som si bol tie články prečítal pred tým ako som začal, pravdepodobne by som tie ryby dnes nemal. Prečo? Mám mäkkú vodu, nízké pH, agresivita ako ju tam popisuješ je doslova brutálna - čiže všetko zlé pre začietočníka. Dnes viem, že tým rybám sa u mňa darí a to nie je záležitosťou zopár týždňov... To znamená, že tie články nie sú zlé, ale určite sú nepresné. Keď na to pozrieš z pohľadu človeka, ktorý nad týmito krásavcami uvažuje, ale má mäkkú vodu, a týchto rýb sa bojí, lebo sú vraj veľmi agresívne...myslíš, že začne s chovom?

Ak dovolíš, o tej agresivite atď budem pokračovať v téme viewtopic.php?f=9&t=152
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod stiff » Ned 15. Nov 2009 18:27:40

Jasné, v obrích nádržiach, alebo vo voľnej prírode sa určite budú správať ináč...O tom nepochybujem, že sa tam naplno prejaví ich povaha. Ja ale stále uvažujem v "bežných akvaristických podmienkach", za predpokladu, že moje ryby sú už Xtý akvaristický odchov a tým pádom sú odolnejšie, prispôsobivejšie a zvyknuté na iné podmienky ako sú v ich prirodzenom biotope.

Chemizmus? Niečo som uviedol v tej druhej téme (SA). Presný rozbor vody som ešte stále nedal urobiť :oops: , nestíham a ryby sú v pohode..
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Rostratus » Ned 15. Nov 2009 22:55:05

To som rád, že táto vytvorená téma padla na úžitok a každý si povedal to "svoje". Je to presne to čo som písal. Len veľké NEDOROZUMENIE. Každý chová svoje ryby " po svojom", každý má svoje metódy, prax, skúsenosti a podľa toho aj reaguje na príspevky. Som rád, že sa to na portáli ukľudnilo a môžeme pokračovať ďalej. Niekde ste sa hádali ako babky na trhu. Uvedomte si, že dôvod prečo sa píše do diskusného fóra nieje ten, že tu bude každý každého ohovárať, ale navzájom si vymeníme svoje skúsenosti s chovom cichlíd či už afrických, amerických alebo iných. To je dôvod prečo je vytvoré diskusné fórum.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Ďalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia