Poistka na škodu spôsobenú susedom súvisiacu s akváriom ?

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Poistka na škodu spôsobenú susedom súvisiacu s akváriom ?

Poslaťod uzivatel » Pon 09. Jan 2012 15:28:43

no 100l neurobi taku skodu ako 600L horsie by uz bolo keby ich mal dve 600l :P
uzivatel

Images: 3
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod Ascari » Pon 09. Jan 2012 15:30:03

Ahoj Shellinka, ja sa ťa opýtam keďže s tým robíš ;) že ako sa tá škoda u suseda vypočíta. Trebárs maľovanie je jasné ale napr. zničená sedačka a televízor ktoré majú trebárs 15rokov. Dá mu poisťovňa na nové - porovnateľné alebo len nejakú zostatkovú hodnotu 10evri ktorú si môže akurát tak...
Aj ja som nad poistením rozmýšľal len som sa akosi ešte neodhodlal ;)
Obrázok užívateľa
Ascari

Images: 28
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod ivca161 » Pon 09. Jan 2012 18:18:37

Ja poistku riešim ešte predtým, ako napustim akvarium. Pre istotu :D :D
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod Shellinka » Uto 10. Jan 2012 19:28:51

Ascari píše:Ahoj Shellinka, ja sa ťa opýtam keďže s tým robíš ;) že ako sa tá škoda u suseda vypočíta. Trebárs maľovanie je jasné ale napr. zničená sedačka a televízor ktoré majú trebárs 15rokov. Dá mu poisťovňa na nové - porovnateľné alebo len nejakú zostatkovú hodnotu 10evri ktorú si môže akurát tak...
Aj ja som nad poistením rozmýšľal len som sa akosi ešte neodhodlal ;)

Robím v maklérskej firme,so všetkým,čo sa týka financií,teda nie pre konkrétnu poisťovňu,banku,ale zmluvy máme s väčšinou.
Pri poistení majetku sa používajú dva pojmy-časová cena(=cena,ktorú mala vec tesne pred poistnou udalosťou-prihliada sa na opotrebenie)a nová cena(=cena,za ktorú sa dá v danom mieste a čase zaobstarať rovnaká alebo porovnateľná vec) Teda ako píšeš,vytopíš suseda akváriom-tu musíš mať poistenie zodpovednosti za škodu.(ak praskne radiátor,tam stačí aj poistenie domácnosti)Za maľovanie,podhľady zo sadrokartónu,podlahy a pod dostane sused sumu,za ktorú si môže to dať urobiť nanovo(materiál+práca).Za zariadenie hodnotu zníženú o amortizáciu,ale napr. ak si dal tesne predtým sedačku napr.prečalúniť,tak aj keď je staršia,jej cena sa zvýšila,takže dostane viac.Jasné,že za 15ročnú telku Orava nemôže dostať 400€ ako za plazmu :D Každá poisťovňa má tabuľky a pri likvidácii sa dá dohodnúť buď na uhradení faktúr za opravy alebo ti pošlú peniaze vopred podľa tabuliek a poškodenia a urobíš si opravu svojpomocne.Pozor treba dávať aj na podpoistenie,t.j.máš poistený byt pred desiatimi rokmi na milión,dnes má hodnotu dva,tak pri vyplácaní náhrady škody dostaneš 50%...Pri poistení zodpovednosti ale nedostaneš zaplatené za škody,ktoré ti spôsobí akva v tvojom byte,tam musíš mať poistku stavby a zariadenia.

K tej zodpovednosti za škodu-tam máš poistené škody na zdraví a živote,na majetku a finančné(ušlý zisk)za všetkých užívateľov bytu.Modelová situácia:Vytopil si akváriom suseda-príde ti búchať nasrdený na dvere,otvoríš,z bytu ti vybehne pes,pohryzie ho a bude dva týždne PN.Vynášaš zničené podlahy z bytu a oškrieš mu auto a tvoje deti mu ešte loptou rozbijú okno...Aby ťa nekleplo,ideš si kúpiť fľašu do obchodu a zhodíš celý regál...Na toto všetko(a.i.)sa vzťahuje táto poistka.
Som sa rozpísal a že vraj stránka venovaná akvaristike :D :D :D
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod Ascari » Str 11. Jan 2012 8:26:48

super, konečne mi to niekto poriadne vysvetlil :hand
s takou maklérkou by bola radosť uzatvárať zmluvy
Obrázok užívateľa
Ascari

Images: 28
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod ivca161 » Str 11. Jan 2012 18:17:11

Dnes som bola vybaviť poistku, mám ju finančne obmedzenú na 16 600 €. Polročne ma bude stáť necelých 7 €.
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod Shellinka » Štv 12. Jan 2012 10:22:41

ivca161 píše:Dnes som bola vybaviť poistku, mám ju finančne obmedzenú na 16 600 €. Polročne ma bude stáť necelých 7 €.

Áno,to obmedzenie je dané Občianskym zákonníkom,tých 16600€ musí dať každá poisťovňa,nad túto sumu sa už pripláca.Tých 7 € čisto za zodpovednosť a pre kľudný spánok nie je zlá suma a pri sume,čo investujeme do akvaristiky aj zanedbateľná
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Predchádzajúci

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 35 hostia