Potrebujem pordit

Diskusia o akváriových rybách, ktoré nepatria do skupiny cichlíd

Potrebujem pordit

Poslaťod miro_on » Pon 16. Dec 2013 23:16:54

mam 80 litrove akvarium mal som v nom 8 rybiciek a vzdy sa to zakaly a uz 4 zdochly teraz in voda vydrzi tyzden mam filter pre 50-80 litrove akvarka ,ohrievac,mal som tam umele rastliny poradi my niekto co mam robyt
miro_on

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Potrebujem pordit

Poslaťod Juraj1973 » Uto 17. Dec 2013 10:16:28

.. treba najprv vedieť o aké rybky ide a hlavne treba vedieť, či sa jedná o novozaložené akva, alebo to nastal jav v existujúcom .. zatiaľ dedukujem. že nové.. v takom prípade je potrebné si naštudovať niečo o založení akva a o jeho zabehnutí .. nájdeš tu aj všeobecne cez google dosť popisov na túto tému .. založenie akva je určitý proces, ktorý trvá nejakú dobu ...nedá sa to riešiť tak, že napustím vodu dám filter , rybky a pôjde to .. akvárium sa musí zabehnúť vytvoriť sa nejaká klíma a potom tam môžeš dať rybky .. je niekoľko spôsobov ako ten proces trošku urýchliť (ako dať do akva od niekoho "zabehnutú" vodu, mať zabehnutý filter a kopec ďalších veci).. umelé rastlinky zábehu akvária nijako nepomôžu.. ja som síce iba začiatočník, ale myslím, že v tomto prípade radím dobre (keď tak má niekto určite opraví)
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod simon » Uto 17. Dec 2013 11:09:32

Juraj1973 píše:.. treba najprv vedieť o aké rybky ide a hlavne treba vedieť, či sa jedná o novozaložené akva, alebo to nastal jav v existujúcom .. zatiaľ dedukujem. že nové.. v takom prípade je potrebné si naštudovať niečo o založení akva a o jeho zabehnutí .. nájdeš tu aj všeobecne cez google dosť popisov na túto tému .. založenie akva je určitý proces, ktorý trvá nejakú dobu ...nedá sa to riešiť tak, že napustím vodu dám filter , rybky a pôjde to .. akvárium sa musí zabehnúť vytvoriť sa nejaká klíma a potom tam môžeš dať rybky .. je niekoľko spôsobov ako ten proces trošku urýchliť (ako dať do akva od niekoho "zabehnutú" vodu, mať zabehnutý filter a kopec ďalších veci).. umelé rastlinky zábehu akvária nijako nepomôžu.. ja som síce iba začiatočník, ale myslím, že v tomto prípade radím dobre (keď tak má niekto určite opraví)

Napísal si všetko čo bolo treba. Najprv preštudovať a až potom založiť akva.
Ja som ale rozmýšľal, keď som si prečítal názov, či je príspevok napísaný na správnom mieste. Zľakol som sa , že potrebuje porodiť. Ale keď som prečítal text a aj tvoju odpoveď, tak som sa ukľudnil. :whew
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Plzenaak » Uto 17. Dec 2013 14:16:54

Jestli už máš v akváriu rybky a máš tyto problémy, tak za prvé pravidelně každý týden vyměň zhruba čvrtinu až třetinu vody. Odkalovačem vysaj maximální množství odpadních látek z písku (i pod dekorací - kameny, kořeny). V té odsáté vodě vyčisti filtr. Nevyplachuj ho vodou čistou, protože přijdeš o baktérie z filtru. Dej do akvária vzduchování a kontroluj teplotu vody (ideál pro většinu ryb je cca 24-25st.).
Když to budeš pravidelně udržovat, tak by se akvárium mělo do měsíce vzpamatovat . Určitě bych přidal živé rostliny a nějaký kořen (podle druhu ryb). Krm rybky jen jednou za den a nepřekrmuj. Držím palec ;) .
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod miro_on » Uto 17. Dec 2013 19:13:50

akvarium som zalozil pred 1 aj pol mesiaca kupil som do 80Litroveho akvarija 2 umele rastliny, ohrievac, led svetlo,filter na akva od 50 do 80 L a jednu taku skalu s dierama a mam iba strk,
potom som napustil akva. a kupil rybky 2 skalare, 2 mecune, 2 guramy, 2 pancierniky, 2 prisavniky a 2 gupky a teraz mam uz len 2 pancierniky , 1 priavnik a 1 guramu
mal som aj 2 zive rastliny.
ako by som mal spravne nastartovat akvarium aby fungovalo?
co tam mam dat?
miro_on

Been thanked: 0 time

Poslaťod terrible » Uto 17. Dec 2013 21:23:52

Najskôr veľa hľadaj a potom veľa veľa čitaj. Napríklad tu: http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=339
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Plzenaak » Uto 17. Dec 2013 22:10:05

Přísavník k životu potřebuje kořen. Jinak o něj taky za čas přijdeš. Dej tam nenáročné živé rostliny http://www.rostlinna-akvaria.cz/ .
Plzenaak

Poslaťod terrible » Str 18. Dec 2013 8:59:31

Plzenaak píše:Přísavník k životu potřebuje kořen. Jinak o něj taky za čas přijdeš. Dej tam nenáročné živé rostliny http://www.rostlinna-akvaria.cz/ .

No ja neviem, ale mám prísavníka už niekoľko rokov v nádrži bez jediného koreňa a neprišiel som oňho.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Plzenaak » Str 18. Dec 2013 13:26:43

Okousávání dřeva, kořenů je součást jejich stravování. Možná nepojde, ale dobře mu rozhodně nebude.
Plzenaak

Poslaťod jao01 » Str 18. Dec 2013 20:32:36

Skus pouzit nejake startovacie bakterie napr: http://shopakva.sk/20-sera-bio-nitrivec-50ml.html ja pouzivam tieto kedze je to vyhodnejsie na 10000L : http://shopakva.sk/4640-sera-pond-filte ... terie.html
jao01

Been thanked: 1 time

Ďalší

Späť na Všeobecná diskusia o akváriových rybách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia