Zdravim chcem sa spytat ci niekto nieco take ma v akvarku a ake skusenosti s chovom ma a ci by bolo mozne to chovat aj s cichlidami. Nemam na mysli ziadny konkretny druh ani ich nepoznam len viem ze je ich na svete cca 300 druhov tak mi napadlo ze aspon jeden by sa nasiel ktory by sa dal chovat aj s cichlidami. Ak ma niekto nejake info tak sem napiste
Ahoj určite sa dajú chovať aj s cichlidami. Čo je pri rajách dôležité je čo najväčšia plocha dna ( to platí aj pre cichlidy) a dôležité je, aby mali raje čo najjemnejší piesok, kde sa môžu poprípade trošku zahrabať.
Videl som videá akvárií kde boli raje spolu s geophagmi alebo diskusmi. Ale ako už písal Admin, potrebujú naozaj veľkú plochu dna a v akváriách sa tých 300 druhov chová iba zlomok.
Co sa tyka Raji,tak urcite potrebuju velke akva.Cim dlhsie a sirsie,tym je lepsie.Ja len dufam,ze neplanujes Raje do svojho akvarka,lebo to je uplne malicke na ne
nie nie nechystam cosi, kamaratovi zistujem lebo planuje daku 700L nadrz a chce dat tam raju a cichlidy tak preto sa pytam, a nieje tu niekto taky co ma nejake skusenosti s nimi? myslim s chovom
veru suhlasim s chalanmi,niekedy v minulosti som aj ja premyslal nad rajami no akosi som s toho upustil,a ako vravi vladko v kosiciach v jednej akvaristike mali ked som tam bol no vtedy stal ks 2500sk,za to by si uz kupil nejaku arowaju alebo nejaku inu podobnu ryby.