Krevetarium - mate niekto?

Diskusia o akváriových rybách, ktoré nepatria do skupiny cichlíd

Re: Krevetarium - mate niekto?

Poslaťod Razor » Štv 07. Júl 2011 8:26:45

Odporúčam knižku Sladkovodní krevety od Robimaus, je tam všetko čo treba vedieť, a stojí pár šupov 6€ Sú tam popísané aj druhy, ako ich treba chovať, ako sa rozmnožujú a všetky základné veci, napr. aj to že krevety vedia ľahko zdrhnúť z akvárka po kábloch z príslušenstva pokial akva nie je prikryté.
Obrázok užívateľa
Razor

Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod kofola » Štv 07. Júl 2011 8:28:39

Matej píše:
hladkyp píše:
kofola píše:
Kód: Vybrať všetko
http://maniakva.sweb.cz/krevetky.htm

Zaujímavé, už sa tu niekomu rozmnožili ? Myslím tu na fóre.

Ja som si priniesol 4, jedna uz nosila takze za chvilu ich bolo 8. A teraz mam taky pocit ze ak to vsetko dorastie tak sa budem blizit k 100 kusom :) Horsie ze som si na rastlinach prieniesol slimaky a tych uz je tiez aspon 100 a neviem ako sa ich zbavit.

Matej: Clea helena
Hladkyp: Ja som si raz doniesol 7ks neocaridina japonica. Asi za pol roka som ich mal 250-300. Vyborne krmivo pre mbuny je to.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Matej » Štv 07. Júl 2011 22:35:53

Cisto nahodou niekto nemate toho slimacika : clea helena ?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Ned 10. Júl 2011 11:40:04

Ja mam nejake doma, ale nesnazim sa ich rozmnozit a samym sa im to nedari. Kupis ich ale v kazdej lepsej akvaristike.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Razor » Ned 10. Júl 2011 14:23:06

Inak chcem sa spýtať Matej, ten ohrievač čo je súčastou toho setu, na koľko ti vyhreje krevetárko, akú tam máš teplotu a je konštantná, alebo ti kolíše ? Pýtam sa, či to netreba vymeniť za ohrievač s termostatom.
Obrázok užívateľa
Razor

Poslaťod Matej » Ned 10. Júl 2011 18:54:17

Razor píše:Inak chcem sa spýtať Matej, ten ohrievač čo je súčastou toho setu, na koľko ti vyhreje krevetárko, akú tam máš teplotu a je konštantná, alebo ti kolíše ? Pýtam sa, či to netreba vymeniť za ohrievač s termostatom.

Ano ten ohrievac by bolo treba vymenit, nechal som ho bezat cez noc, rano voda atakovala 30 stupnov tak som ho vypol a uz ho nepouzivam, tiez nechapem preco to k tomu davaju ked to je prakticky nepouzitelne.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Razor » Ned 10. Júl 2011 21:24:59

Matej píše:
Razor píše:Inak chcem sa spýtať Matej, ten ohrievač čo je súčastou toho setu, na koľko ti vyhreje krevetárko, akú tam máš teplotu a je konštantná, alebo ti kolíše ? Pýtam sa, či to netreba vymeniť za ohrievač s termostatom.

Ano ten ohrievac by bolo treba vymenit, nechal som ho bezat cez noc, rano voda atakovala 30 stupnov tak som ho vypol a uz ho nepouzivam, tiez nechapem preco to k tomu davaju ked to je prakticky nepouzitelne.

Fííha :D až tak ? No mohli k tomu dať ohrievač s termostatom, takto je uplne naprd pokiaľ nechceme varene krevety... A pre istotu mám aj náhradný filter od SERA fil 60, lebo ten čo k tomu dávajú sa mi zdá ako prdítko...

Dakujem za odpoved :yes
Obrázok užívateľa
Razor

Poslaťod Matej » Ned 10. Júl 2011 22:38:08

Razor píše:
Matej píše:

Fííha :D až tak ? No mohli k tomu dať ohrievač s termostatom, takto je uplne naprd pokiaľ nechceme varene krevety... A pre istotu mám aj náhradný filter od SERA fil 60, lebo ten čo k tomu dávajú sa mi zdá ako prdítko...

Dakujem za odpoved :yes

Ten filter co je k tomu slape v pohode, vodu drzi cistu a slape non stop odkedy som ho zapol, ten ohrievac to uz je ina kapitola, normalne som nechcel verit tomu ze tam dali ohrievanie bez regulacie :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Razor » Pon 11. Júl 2011 9:03:04

Tak oni tam nahádzu veci, aby bolo všetko a az ked si to clovek kupi vidi kde to ma nedostatky, kazdopadne ale je to dobre riesene kreveterium a ked som ho kupoval už som vedel, že tam je taky prd ohrievač, ale budem ho určite meniť. A ozaj nejaka aktualna foto by nebola ? Rad by som sa pokochal.
Obrázok užívateľa
Razor

Poslaťod bobo242 » Pon 11. Júl 2011 9:43:12

kofola:
Matej: Clea helena
Hladkyp: Ja som si raz doniesol 7ks neocaridina japonica. Asi za pol roka som ich mal 250-300. Vyborne krmivo pre mbuny je to.[/quote]

kofola, asi myslis neocaridina heteropoda - tie sa lahko rozmnozuju, staci sa o ne starat, maju priamy vyvoj - z vajicok sa liahnu mini krevetky. caridina japonica ma nepriamy vyvoj - z vajicok sa liahnu plavajuce larvy ktore potrebuju na svoj vyvoj brakicku vodu, cize sami od seba sa ti tazko mohli rozmnozit..pri tejto prilezitosti pripominam moj "experiment" s mladymi frontosami.

gallery/image_page.php?album_id=22&image_id=864
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Všeobecná diskusia o akváriových rybách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia