3. vyprava - do zeme komarov

Diskusia o kŕmení cichlíd

3. vyprava - do zeme komarov

Poslaťod chrust » Uto 13. Apr 2010 19:30:32

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zKGLcls1JXs[/youtube]
Obrázok užívateľa
chrust

Images: 8
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: 3. vyprava - do zeme komarov

Poslaťod Rostratus » Uto 13. Apr 2010 19:38:16

Pekné poučné videjko, ešte by si mohol napísať koľko ste ich nachytali a ako chutili rybkám?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Byk1984 » Uto 13. Apr 2010 19:42:19

Poucne video.Skoda ze tu pri mne niesu nejake mociariska.Kde v HE ste to boli?
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod chrust » Uto 13. Apr 2010 19:47:22

pred tyzdnom ich bolo podstatne viac, ale bolo aj teplo, je to dolu pri Jasenove, blizko miesta, kde sme kopali korene, ryby sa po nich vrhali ako sialene, sekierky sa nimi napchali do prasknutia, vela kukiel uz bolo minule, su tam takmer vsetky velkosti lariev komarov, omylom som vhodil aj zubrienku, terc ju zozral a nevypluvol. Nachytal som ich tak na dve skrmenia, viac sa mi neoplati, su dost velke uz, a v chladnicke ich rozhodne skladovat nebudem, takze ryby museli zozrat vsetko

Tentokrat bol s nami aj Robo z Majeroviec, odniesol si celkom pekny koren, lenze potom mu volala zena.....a uz cupital domov, aj moje kluce od bytu si odviezol domov, tak mal naponahlo :) raz darmo, zena je zena
Naposledy upravil chrust dňa Uto 13. Apr 2010 19:49:54, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
chrust

Poslaťod rybarik » Uto 13. Apr 2010 19:48:04

Obrázok
Foto je kus divne bo som im akurat vymenil vodu :(.
Rybam chutia :mrk len sa bojim ci tetry skakave (copella arnoldi) od nich neprasknu, lebo sa tak vedia nimi natlacit ze cakam kedy prasknu :) . Diskusom chutia tiez a dokonca i moj vystraseny samec sa vie koli nim riadne ponatahovat so samicou :D a apistaci su spokojny az az :). Skrmil som asi 1/3 a zvysok putovall do chladnicky nech sa kus schladia :D .
Obrázok užívateľa
rybarik

Images: 17
Been thanked: 1 time

Poslaťod Rostratus » Uto 13. Apr 2010 19:49:38

Ja som svoje ryby nikdy neskúšal kŕmiť komármi. Sa vám čudujem, že sa vám to chce chytať. :D

( tému som presunul do časti kŕmenie cichlíd)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod rybarik » Uto 13. Apr 2010 19:51:18

Este som zabudol dodat ze medzi larvami som nasiel asi 5 slusne velkych dafnii :). Neskrmil som ich ale supol som ich do plastovej misky ku cyklopom ktoru mam na parapetnej doske a dufam ze sa snad trochu namnozia :D Potom maju smolu :rofl
Obrázok užívateľa
rybarik

Images: 17
Been thanked: 1 time

Poslaťod Byk1984 » Uto 13. Apr 2010 19:53:08

JAsenov??Tos a die smerom z mosta nie na sninu ale do prava na sidlisko MAja???
A chutili by aj Cyprichromisom a Julidochromisom???
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod chrust » Uto 13. Apr 2010 23:12:00

dolezite je pri love komarov, nikdy nenaplnit nadobu vodou az po vrch a sem tam pocas cesty otvorit a nechat chvilu na pokoji, aby sa larvy mohli nadychnut, skrmit ihned, resp. zamrazit, vyvoj v teplej vode sa urychli, ovsem ak ste masochisti, proti gustu ziaden disputat.

podla mna, larvy komarov, resp. ich kukly chutia vsetkym rybam

vhodne vybrat lokalitu a nezanesiete sa, urcite nebrat komarov z priekop pri cestach, radsej na odlahlejsich miestach, hlavne na miestach, kde neziju ryby. Vo velkych mestach moze byt problem s kontaminaciou "mlak" kyslym dazdom, v mensich zasa, ak su "mlaky" sporadicky napajane dedinskymi potokmi (vonava mocovka a spol.) Tam, kde je vela zubrienok (nie v baroch) najdete len malo lariev, kukly (posledne stadium) skrmit ihned, ak chcete nakrmit ryby pri dne, preliat komare do studenej, potom do horucej vody

urcite sa este povenujem zubrienkam, ako to vlastne s nimi je (ved poriadne masko je masko, kto z nas si ho neda? :P)

Najcastejsie sa daju nachytat larvy rodu Chironomus (komar pisklavy), aby sa mohol komar rozmnozit potrebuje sa samica aspon raz napit krvi teplokrvneho zivocicha, potom nakladie vajicka, larva prechadza jednotlivymi stadiami az sa nakoniec z neho vykluje "hajzlik", ktory nas otravuje po nociach. Uprimnu sustrast Jasenovcanom
Obrázok užívateľa
chrust

Poslaťod jovan » Str 14. Apr 2010 12:52:51

rybarik píše:Obrázok
Foto je kus divne bo som im akurat vymenil vodu :(.
Rybam chutia :mrk len sa bojim ci tetry skakave (copella arnoldi) od nich neprasknu, lebo sa tak vedia nimi natlacit ze cakam kedy prasknu :) . Diskusom chutia tiez a dokonca i moj vystraseny samec sa vie koli nim riadne ponatahovat so samicou :D a apistaci su spokojny az az :). Skrmil som asi 1/3 a zvysok putovall do chladnicky nech sa kus schladia :D .

:rofl Aby ste si tie svoje rybenky neprekŕmili :rofl
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Ďalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia