Potrava pre americke cichlidy

Diskusia o kŕmení cichlíd

Potrava pre americke cichlidy

Poslaťod Gregor » Str 30. Máj 2012 20:52:19

a este jedno som chel co sa potravy tyka???

verim tomu ze moje ryby maju jednu z najlepsich potravinovych vymozenosti akak exituje...krmim3x do dna kedze to su nensytne potvory a maju teda riadny apetti tomu verte.

krmim.kuracie maso varene aj surove
hydinova pecen surova
granulove krmivo zemrazene s nastuhanym hraskom a zelenym salatom
mrazene patentky
nadrvene psie keksy namocene vo vode- po tych sa idu oceltusy pozabijat ked to tam hodim..:D

potom co sa fauny tyka.je to sice asi morbidne ale tak ked sa podari tak mladata mysi ktore su nieklko hodin po porode ale to len2x do mesiacaa len4kusky
potom sarancata alebo kobylky,rozne druhy makkych lariev najcastejsie larvy a pandravy

vodne bezstavovce prevarene v slanej vode koli dezinfekcii.
a samozrejme rybie krmivo a obcas nejaky gten slimak alebo cervik

pozorujem ze po krmeni masom su ryby VYSLOVNE AGRESIVNE a nevagaju mi vyskocit z akvarie iba ked vida ze nesiem dosticku s masom..cim to moze byt? dakujem :doh
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Potrava pre americke cichlidy

Poslaťod stiff » Štv 31. Máj 2012 10:04:33

Tak tomu sa vraví pestrá strava.. :yes

Možno by som sa troška zamyslel nad tým, čím sa tieto ryby živia v prírode. Psie granuly to asi nebudú :), okrem toho, že špinia vodu (kvalitná filtrácia, časté výmeny vody), budú asi navrhnuté pre žalúdky psov, nie rýb. Ale ako príležitostné spestrenie, ok. Určite by som zaradil rybacie mäso, nejaké lacnejšie filety atď. Až tie ryby podrastú, patentku nebudú cítiť v papuli a bude to špiniť vodu, takže by som skúšal naučiť ich na krill, je to väčšie...

Je vidieť, že ťa baví kŕmenie týchto rýb a všetko okolo toho, keď im dávaš takúto rôznorodú stravu.. Predsa je to časovo náročnejšie ako vysypať nejakú granulu z pixle niekoľkokrát denne.. Preto sa aj ryby tešia, keď ťa vidia s doskou s mäsom, oni totiž majú veľký pozorovací talent a za pomerne krátky čas si vedia zapamätať nielen majiteľa, ktorý ich najčastejšie kŕmi, ale aj farbu pixle a pod s ich obľúbeným krmivom, v tvojom prípade doštičku s mäsom.. Preto si myslím, že to nie je zvýšená agresivita, ale jednoducho "radosť z dobrého žrádla".. :)

PS: vitaj na portáli, amerikánec :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod paloi » Štv 31. Máj 2012 18:58:01

Gregor, Ty ani veľmi nepotrebuješ zbierať rady ohľadom kŕmenia, skôr Ty by si mal rady rozdávať. To je dobré!

Stiff, s tými lacnenejšími filetami by som až tak nesúhlasil. Je fakt, že zvyčajne to bolo OK, ale napr. posledný lacný pangasius (Tesc....) bol tak mastný, že sa mi šmýkal nožík pri krájaní a potom si to vyžral filter! Chudák...
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Rostratus » Štv 31. Máj 2012 20:21:00

Ahoj vitaj na portáli. Pozerám, že ani nebývaš ďaleko....do PB to mám na skok :) Jedálniček máš pestrý, ale ja osobne by som týmto nekŕmil:

krmim.kuracie maso varene aj surove
hydinova pecen surova
nadrvene psie keksy namocene vo vode

Radšej namiesto toho by som dal ako bolo spomenuté mrazené ryby - pangasius, ančovičky a iné, alebo sušený Gammarus, krevetky. Tým kŕmim ja. Plus neaké tie granule ( pre ryby)

Paloi píše:Stiff, s tými lacnenejšími filetami by som až tak nesúhlasil. Je fakt, že zvyčajne to bolo OK, ale napr. posledný lacný pangasius (Tesc....) bol tak mastný, že sa mi šmýkal nožík pri krájaní a potom si to vyžral filter! Chudák...

Veď ten pangasius nieje pre ľudí, ale pre naších miláčikov :chuckle
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod stiff » Štv 31. Máj 2012 20:33:01

paloi píše:Stiff, s tými lacnenejšími filetami by som až tak nesúhlasil. Je fakt, že zvyčajne to bolo OK, ale napr. posledný lacný pangasius (Tesc....) bol tak mastný, že sa mi šmýkal nožík pri krájaní a potom si to vyžral filter! Chudák...

No áno, máš recht, aj ja som takýto mastný hnus raz mal.. Akurát, že si to nevyžral filter, lebo po 2-3 krmení som ten zvyšok rovno vyhodil.. :)
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod perchess » Štv 31. Máj 2012 21:23:11

stiff píše:....Určite by som zaradil rybacie mäso, nejaké lacnejšie filety atď. Až tie ryby podrastú, patentku nebudú cítiť v papuli a bude to špiniť vodu, takže by som skúšal naučiť ich na krill, je to väčšie....

Zabudol si na gazdovskú pizzu s klobáskou a slaninkou.... :chuckle
No a pangasius - to by som nejedol ani ja :puke , nie aby som to dával rybám. To si radšej trošku priplatiť a kúpiť niečo kvalitnejšie, menej mastné a menej "obohatené" o karcinogény.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Gregor » Štv 31. Máj 2012 23:00:39

tak teda dakujem pekne:D :D :D naozaj ma tieto pozitivne ohlasy potesili po dlhom dni presedenom za volantom:D :D

mno jasnacka ze kombinujem potravu aby tie rybky nemali jednotvarnu kedze su to moji maznacikovia Occelatusy a managuejky maju tendenciu prist ku hladine a dolova vyrutit sa mi do naruce coz ma spociatku desilo ale teraz to riesim uz tak ze ked maju chut vyskocit tak proste zakryjem dlanou otvor a jedine co sa stane je to ze mam mokru ruku popripade okusane prsty.mam aj par fotiek kde mi ocelatus vysi za ,alicek a ne ho pustit:D :D :D musim to sem dat.

co sa tych psich granuli tyka jasen to som len skusal aby som ozivil chutove vnemy:D

co sa patentiek tyka jasncka DAKUJEM za radu pretoze aj tak to strasne smrdi a bral som to len ako nudzove vychodisko ked nebolo nic ine.
Pangasiusa som kedysi skusal a verte tomu RYBY TO NEZNASAJU A NEZERU ani ked ich necham nejaky ten dnik o hlade prote zaseru tym vodu a nic z toho nezozeru potom len vyberam kusky masa po akvariu. Pstruh je zase ina kategoria:D

a zeby som mohol davat rady? mno je mozne za kazdy z Cichlidarov ma nejaku tu uchlku v pozzorovani tychto krasnych tvorov pri akcii ako je prijem potravy. takze diky rad sa podelim o skusenosti a kludne dam aj enjake recepty na dobru vyvazenu stravu

GRANULE z obchodov su fajne ale ja skor idem na prirodnej baze pretoze mam rad ked su moje ryby happy a vidia ze ich krmim tak ako si zasluzia:D :D :D :D
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod paloi » Pia 01. Jún 2012 6:17:15

Admin, kuracím mäsom kŕmim aj ja, ale len surovým. Petenie od Tillmanna spočiatku žrali iba mrazené patentky. Surové kuracie mäso bolo druhé krmivo, ku ktorému sa hádam po 2-3 týždňoch odhodlali. A chutí im dodnes.

Hydinovú pečeň nedávam, je to mastné a krvavé.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod stiff » Pia 01. Jún 2012 7:38:55

Gregor píše:Pangasiusa som kedysi skusal a verte tomu RYBY TO NEZNASAJU A NEZERU ani ked ich necham nejaky ten dnik o hlade prote zaseru tym vodu a nic z toho nezozeru potom len vyberam kusky masa po akvariu. Pstruh je zase ina kategoria:D

skús tresku, alebo bežné rybie filé...
Obrázok užívateľa
stiff

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 13 hostia