To ti mozem aj opisat. Beriem do uvahy, ze vacsina z vas nema cyklopa doma na dvore, takze opisem ako lovim ja v prirode. Pouzivam na to dlhu teleskopicku tyc, ktora sluzi ako nasada na metlu alebo na maliarsky valcek (kupite to vo farby-laky). Na jej konci mam prave onen maliarsky valcek, teda bez valceka - len tu plastovu rucku s tym drotom, ktory som ohol do kruhu a vytvoril tak obruc. Na tejto kovovej obruci mam prisite momentalne stare (nie derave) silonky, ale skusal som aj latku zvanu panama a zdala sa mi lepsia (bola biela takze bolo v nej viac vidiet co som ulovil). Na mieste, kde viem ze su cyklopy odoberiem vodu do kyblika. Potomtuto moju tyc s latkou ponorim do vody a robim vo vode pohyby do tvaru osmicky, tak aby som cyklopa chytal do sietky. Treba pri tom davat pozor, aby ste nerozvirili dno lebo nachytate viac bahna a nanosu ako potravy. Sietku vytiahnam a plankton (lebo tam nie je iba cyklop) dam do vedra s vodou. Doma potom dokladne preplachnem v sietke pod tecucou vodu a podavam rybam. Dobru chut!