0.S.I. Spirulina Pellets

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: 0.S.I. Spirulina Pellets

Poslaťod hladkyp » Str 22. Jún 2011 20:27:12

kofola píše:OSI je rolls royce a to vo vsetkych smeroch. Su kvalitne, su tazsie dostupne, su drahe a ano v neposlednej rade sluzia na krmenie ryb rovnako ako rolls royce na jazdenie. Ja na rolls royce nemam a ani by som ho vzhladom na kvalitu nasich ciest nechcel - staci mi passat. Rovnako mi stacia pre ryby Sera, Tropical, Tetra.
Je lepsie krmit niekolkymi znackami a striedat krmiva ako krmit stale rolls royce-om. Osi si kludne kup, vyskusaj ich a porovnaj ich napr. s tropical super spirulina forte. Musis si vytvorit vlasny nazor na kvalitu jednotlivych krmiv a to sa da len tak, ze si ich kupis. Nastastie to vyjde lacnejsie ako porovnavat auta :D

OK vyskúšam a keby sa osvedčili tak to skúsim objednať od niekade z vonku
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Str 22. Jún 2011 21:08:24

Ja určite nesúhlasím s tým, že O.S.I. je najlepšie krmivo. Podľa mňa sa mu v pohode vyrovná Sera, JBL a pod. Niekedy sa oplatí čítať zloženie a kôli tomu sa tu zakladala táto téma: viewtopic.php?f=21&t=149

Ja krmivá striedam a nemám problém kŕmiť aj SAKom a pri tom je ďaleko lacnejšie ako je Sera, alebo O.S.I. S Matejom súhlasím, že veľa robí aj marketing. Neaké štandartné radové zloženie je základ a ostatné robí reklama, to ako sa vychváli do nebies a pod. Keď ma chytila viac akvaristika ( nepočítam začiatky) tak som sa zameral na "kvalitné" drahé krmivá. Chcel som rybám dať "TOP" krmivo. Teraz som otvoril oči a vnímam to úplne inak. Základ je vedieť čo vaše ryby potrebujú a tomu prispôsobiť pestrú stravu napríklad viacerými druhmi krmiva.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Matej » Str 22. Jún 2011 22:47:02

terrible píše:Matej, to si napísal tak, že je viac-menej jedno aké krmivo kúpiť, lebo všetko je to to isté, len s iným obalom a inou propagáciou a s tým by som si dovolil nesúhlasiť, v krmivách sú celkom určite veľké rozdiely a teraz mám na mysli aj krmivá pre iné zvieratká ako sú ryby.

Kde som to tak napisal?

Schvalne som pouzil EHEIM ako uznavanu TOP znacku v technike, ktora je draha, asi predrazena a mozno su rovnako kvalitne lacnejsie znacky - len pre porovnanie.

To iste pri krmive, to iste balenie krmiva od 10 firiem moze stat od 1eur az po 5 mozno aj viac. Nikde som nenapisal ze su take vsetky krmiva a ze je jedno co sypes do vody.

Kofola nadomnou to vcelku pekne zhrnul - OSI je rolls royce so vsetkym co k tomu patri - predrazena znacka, z aurou okolo seba, male % ludi to skusilo a nazor si musis spravit sam :)n Mozno je horsie ako bezna sera.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod jusko » Štv 23. Jún 2011 5:52:52

Prečo ,,bežná,, Sera?
Já kŕmim veľa rokov Serou, a nemám problém. Poznám choveteľa, ktorý roky kŕmil Serou a bola u neho TOP.
Potom pričuchol k O.S.I. a asi má provízie z predaja, tak odrazu je TOP krmivo O.S.I. / možno je kvalitnejšie /.
Krmív je veľa kvalitných, ide o to nájsť kombináciu, ktorá vyhovuje daným rybám, lebo tá potrava je pre nich a nie pre naše ego - ,,já som dobrý, lebo já mám O.S.I. ,,
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod terrible » Štv 23. Jún 2011 15:54:41

Matej píše:
terrible píše:Matej, to si napísal tak, že je viac-menej jedno aké krmivo kúpiť, lebo všetko je to to isté, len s iným obalom a inou propagáciou a s tým by som si dovolil nesúhlasiť, v krmivách sú celkom určite veľké rozdiely a teraz mám na mysli aj krmivá pre iné zvieratká ako sú ryby.

Kde som to tak napisal?

Schvalne som pouzil EHEIM ako uznavanu TOP znacku v technike, ktora je draha, asi predrazena a mozno su rovnako kvalitne lacnejsie znacky - len pre porovnanie.

To iste pri krmive, to iste balenie krmiva od 10 firiem moze stat od 1eur az po 5 mozno aj viac. Nikde som nenapisal ze su take vsetky krmiva a ze je jedno co sypes do vody.

Kofola nadomnou to vcelku pekne zhrnul - OSI je rolls royce so vsetkym co k tomu patri - predrazena znacka, z aurou okolo seba, male % ludi to skusilo a nazor si musis spravit sam :)n Mozno je horsie ako bezna sera.

No sorry, asi som ta zle pochopil, ked si pisal, ze vacsinou su tieto veci len o marketingu - krajsi obal, krajsie kecy na obale, vyssia cena a reklama. Asi si tym nemyslel pausalne vsetky krmiva. ;) Inak pri psoch mavaju najlepsie krmiva najskaredsie obaly. :D
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rostratus » Štv 23. Jún 2011 16:12:04

jusko píše:Prečo ,,bežná,, Sera?
Já kŕmim veľa rokov Serou, a nemám problém. Poznám choveteľa, ktorý roky kŕmil Serou a bola u neho TOP.
Potom pričuchol k O.S.I. a asi má provízie z predaja, tak odrazu je TOP krmivo O.S.I. / možno je kvalitnejšie /.
Krmív je veľa kvalitných, ide o to nájsť kombináciu, ktorá vyhovuje daným rybám, lebo tá potrava je pre nich a nie pre naše ego - ,,já som dobrý, lebo já mám O.S.I. ,,

:chuckle Stavím sa o čo chceš, že viem o koho sa jedná..... Nebudem ho tu očierňovať veď aj tak nemá prístup na portál, ale všetko čo on ponúka je TOP KVALITA a ostatné sú šmejdy. Bohužial viem kto to je... a dokým kŕmil Serou tak to bolo TOP krmivo... akonáhle ponúka O.S.I tak I. trieda a TOP je O.S.I. krmivo, druhá trieda Sera, JBL atď... Čo už asi sa už nezmení. :S
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod jusko » Štv 23. Jún 2011 16:34:37

BINGO!!!
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Rostratus » Pia 12. Aug 2011 20:22:00

Keďže sa tu vyvinula diskusia, ktorá do tejto témy nepatrí, príspevky boli presunuté do tejto témy: viewtopic.php?f=25&t=147

Tu sa bavte o krmivách O.S.I. Spirulina Pellets. Ďakujem.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod hladkyp » Sob 13. Aug 2011 14:18:00

Mám kúpené toto krmivo , od akej veľkosti s ním môžem začať kŕmiť. Môže sa stať, že by si mi ním ryby udusili ? keby bolo pre ne ešte veľké. Prosím iba o vecné odpovede ku téme od ludí ktorý toto krmivo používajú.
Ďakujem
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod bobo242 » Pon 15. Aug 2011 13:48:47

hladkyp píše:Mám kúpené toto krmivo , od akej veľkosti s ním môžem začať kŕmiť. Môže sa stať, že by si mi ním ryby udusili ? keby bolo pre ne ešte veľké. Prosím iba o vecné odpovede ku téme od ludí ktorý toto krmivo používajú.
Ďakujem

Vo vseobecnosti - pelety a granule - obzvlast plavajuce (konkretne tieto su cca pol na pol plavajuce a potapave), ked namocis na par minut do vody a az potom skrmis (len male mnozstva) tak sa nic nikomu nestane, aj ked skor ako udusenie hrozi prezratie a s tym suvisiace problemy - bloat atd. Pri velkosti tychto peliet cca 2mm a po namoceni, mozes prakticky krmit ryby vsetkych velkosti - uz od rozplavania - ustipnu si a hotovo resp ich mozes rozpucit medzi prstami a tiez hotovo.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia