zubrienky ako nahrada za stratene potomstvo??

Diskusia o kŕmení cichlíd

zubrienky ako nahrada za stratene potomstvo??

Poslaťod Gregor » Štv 05. Júl 2012 10:13:11

zdravom ludia je zaujimave ze to tu stale pekne zije:D mno nic dneska som pri krmeni pozoroval velmi zaujimavy jav a to je to ze moj parik managuensisi ktory mal pred tyzdnom znasku ikier a cosi im ich pozralo sa dneska spravali pri krmeni zivou potrevou velmi zvlastne a necakane. krmil som pulcami/zubrienkami( a nejakym tym krylom sladkovodnym. managuensis sa najprv vrhli po zubrienkach ako besne no neskor zacali vsetky ryb zahanat a rubrienky zacali po lapeni do huby prenasat na vyterisko kde samec stihol vnoci vyhlbit jamku. samica aj samec sa sfarbili ublen do zlte a zacali sa spravat ako ked chrania mlade . vsimol som si ze pri strazeni ikier sa nepustali do2x vacsieho occelatusa ale teraz skoncil z roztehanou chvostovou plutvou. managuejky si poprenasali zubrienky na jednoo miesto a CHRANIA ich ako svoje potomstvo. viem ze toto robievaju akary hnede a zelene ale u velkych cichlid som tento jav nikdy nepozoroval. je mozne ze by si adoptovali /nove potomstvo o kore prisli?/ alebo si len spravili zasobu potravy? neviem nikdy som to nepozoroval a je to pre mna dost zaujimave. nepodarilo sa mi spravit vsak ziaden zaznam lebo voda sa postupne zakalila zo exkrementov zubrienok ktore stihli pozrat ine ryby takze zase bude vymena vody ista:D :D :D diky za odpoved
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: zubrienky ako nahrada za stratene potomstvo??

Poslaťod Rostratus » Štv 05. Júl 2012 19:16:48

Nechcem ťa tu neako poučovať, ale keď som prečítal, že kŕmiš žubrienkami, nedalo mi. Možno nevieš, že žaby ako také sú chránené. Neviem či všetky, alebo len niektoré ale píšem ti to preto, aby som ťa na tento fakt upozornil.

Tu je citácia z jedného ČR zdroja:

Známe asi 5 000 druhů,[4] v ČR jich žije 13.[5] Kromě skokana hnědého jsou všechny zákonem chráněny.[5] Všechny chráněné druhy nesmíme jakkoliv omezovat (brát do rukou).
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod nobody » Pia 06. Júl 2012 0:02:58

vidis aj tie tvoje cichlidy vedia ze su chranene :lol: takze pekne krasne vychovaj zabky a potom pusti do prirody. pevne verim ze si ich nenachytal niekde v nejakom prirodnom jazere ale odlovil si komarie larvy a myslis si ze su to zubrienky 8-)
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod perchess » Pia 06. Júl 2012 18:26:05

Fakt zaujímavé správanie.
Inak admin má pravdu, na Slovensku sú všetky voľne žijúce pôvodné druhy obojživelníkov aj plazov chránené, takže žubrienkami už radšej nekŕm, porušuješ tým platnú legislatívu. Doteraz to bolo možno nevedome (čo ťa neospravedlňuje), ale odteraz už by to bolo vedome. Je veľa možností čím kŕmiť a pritom neporušovať zákony.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia