pôsobi teplota na pohyb?

Diskusia o správaní cichlíd v prírode a v akváriach

pôsobi teplota na pohyb?

Poslaťod pyranes » Ned 11. Júl 2010 7:27:23

čavte chcem sa spýtať videl som nádrže mbún mal tam yellowky no a zaujíma ma: v jednom videu ryby krásne plávali naháňali sa a žilo to tam no v druhom videu ryby stáli na mieste a skoro vôbec sa nehýbali hrajú v tom rolu nejaké vplivy ako nastavenie teploty alebo kvalita vody a pod?
Obrázok užívateľa
pyranes

Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: pôsobi teplota na pohyb?

Poslaťod Rostratus » Ned 11. Júl 2010 9:03:24

Určite to má vplyv. Ideálna teplota vody pre malawky je v rozmedzi od 25 do 27 stupňov +- . Pokiaľ je odchýlka teploty vody o niekoľko stupňov vyššia, alebo nižšia, má to celkový vplyv na malawiek. Pri chladnejšej vode sú ryby "stuhnuté" a pri vyššej zase ťažko dýchajú, nakoľko je pri vysokej teplote vo vode menšie percento kyslíka. Niečo podobné platí aj s kvalitou vody, pokiaľ nieje udržiavané tak ryby bojujú s tým, aby vôbec prežili. Ďalší faktor môže byť aj vek rýb. Mladé ryby sú čulé, ale dospelé niekoľko ročné jedince sú o niečo spomalenejšie. Teraz ma napáda ešte jeden faktor a to zostavenie komunity v akváriu. Pokiaľ sú ryby správne nakombinované a minimalizuje sa stres v akváriu, tiež budú plávať v kľude. Hádam som na nič nezabudol. :shake
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Späť na Správanie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia