Aké ameriky do 260 litrovej nádrže?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Aké ameriky do 260 litrovej nádrže?

Poslaťod Rostratus » Sob 29. Aug 2009 7:26:18

( táto téma bola presunutá zo starého fóra)

Administrátor

Ahojte chlapi,

mám voľné 260 litrové akvárko a rozmýšlam, že by som si ho zariadil a dal tam neaké americké cichlidy. Vôbec nemám predstavu čo by som tam dal ale chcel by som to mať trošku pestrofarebné... čo by ste mi poradili do takejto 260 litrovej nádrže?

stiff

Predpokladam, ze by tam mali byt h. carpintis (viem, ze sa ti pacia). Ked to chces mat pestrofarebne, tak by som k tomu mozno riesil cichl. octofasciatum, parachromis loisellei, hypsophrys nicaraguensis, cichlasoma salvini, aeqides rivulatus.... Vyberal by som nieco z toho. Su to vsetko tvrdsie ryby, ale nedorastaju do velkych rozmerov - tak do 20 cm, okrem carpintis - ta bude o nieco vacsia. Ale to by ti bolo treba vacsiu nadrz - aspon 400 - 500l!!!!!

Do 260l by som volil geophagy a im podobne druhy. Amazonku.

Administrátor

Ahoj Stiff z tých čo si mi hore uviedol sa mi skoro všetky páčia, ale bohužial si ich nemôžem dovoliť do 260tky. Predsa len potrebujú veľkú nádrž... a kedže mám volnú 260tku musím rozmýšlať o neakých menších amerikách. Tá Geophagus sp. "Pindare" by hádam aj mohla byť. Ale čo k nim? Samozrejme chcem dodržať aj biotop...

stiff

Mozno uaru amphiacanthoides - to su nadherne mierumilovne cichlidy, torichthys meeki - lahko dostupna rybka, aequdens metae, pozri si rod heros (notatus, appendiculatus, rot keil, gold, severum, efasciatus), mesonauta festiva, hypselecara temporalis....vsetko JA, mierne nie velke ryby...

Administrátor

JJ pozeral som tie Uaru amphiacanthoides, tie sa mi tiež celkom pozdávajú. Videl som aj tvoje foto... No uvidíme či sa do toho dám.. nemám k tomu nič. Chcelo by to aj neaké poriadne korene...

Jirka

za 1 geophagy nesezenes .... za druhe ... ja knim budu porizovat mikrogeophagus altyspinosus .... jsou to krasne ryby do 260L by se dalo i uvazovat o Tapajosech ... ale to spis 300L +++

mam ted odchov geophagu ..... jsou neco pres 1 Cm velke ... ale je jich malo ... vzhledem ktomu ze chci udelat + - 370L JA a chci tam mit 8x geop. pindare .... aby udelaly hejno .... tak uvidime ... :)

Administrátor

Ahoj Jirka, dík za info ani by som nepoveda, že geophagy sú také nedostupné. Zdali sa mi, že sú to také bežnejšie americké rybky.

Jirka

jak jake .... ale pokud by jsi objetoval cestu ... mozna budu mit nejake kusy na vic ... ale vzhledem ktomu ze uz me kontaktovaly velkoobchody .... tak nevim .... ani nevim jakou cenu dat .... zase to narvu do akvaristiky ... bo chci akvo okolo 400L

a dam do nej 10 odchovanych pindare , 20x corydoras zebra a L sumce :)) doufam ze udelaji hejno :P

Administrátor

To je v pohode mne to nesúri, môžeš ich kľudne pustiť. Ja dokým sa rozhýbem tak to potrvá.

stiff

No je pravda, ze geophagy a im podobne ryby len tak bezne v akvaristike nekupis...hoci nahoda je blbec.nieco sa da vidiet napr. tu
Kód: Vybrať všetko
http://www.kalaba.eu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=2&keyword=&manufacturer_id=0&Itemid=3&orderby=product_name&limit=30&limitstart=30
, alebo tu
Kód: Vybrať všetko
http://www.petra-aqua.com/nabidka.php?kat_id=02〈=cz
. Ta druha firma ma vsak cim dalej, tym horsiu reputaciu - objednas si nieco a pride ti nieco uplne ine.... Inac mne sa dnes vytreli g. brasiliensis, je to ale ich prvy vyter, takze uvidime ako to dopadne.

stiff

Tak ma napadlo, poznas Electric blue Jack Dempsey? Do tej tvojej 260tky by bol akurat, ibaze je z tych "lacnejsich" ryb

Administrátor

Electric blue Jack Dempsey to je iný krásavec ! To sa mi páči... koľko taká sranda stojí a kde vlastne nakupuješ ameriky?

stiff

stoji cca 30e a najdes ho napr. na kalaba.eu. Ja to riesim cez tych niekolkych malo znamych, ktori to chovaju... Nieco som kupil nahodou v akva kanis Kosice a nieco som obiednaval cez petra-aqua.com - tito sa vsak s tebou nebudu bavit, pokial nemas obchod (okrem toho, mam na nich svoj nazor, ako som uz spominal...) Treba sa niekde v akvaristike opytat na konkretne ryby, vacsinou tam dostavaju tyzdenne ponuky od velkoobchodov a popripade objednat....

Jirka

takze jeden kluk mi odrekl pindare .... takze pokud by nekdo chtel ... :) ale neposilam ryby rikam predem :)

Administrátor

Stiff: 30 Eur to je riadna pálka... ani som si nemyslel že aj ameriky môžu toľko stáť ako aj niektoré afriky

Jirka: škoda, že ešte nemám založenú nádrž, inak by som si pre ne možno prišiel. Možno nabudúce.

Jirka

sak jeste nejsou k odberu ... pocitam tak za 2 masice + - :)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 46 hostia