ahojte, riesil som situaciu v mojom akva a po zhodnoteni okolnosti a mojich predstav som sa rozhodol ist do tanganiky. v tomto smere zatial nemam nic nastudovane a len sa na to chystam. Ale uz teraz mam par otazok suvisiacich s tym co vsetko zo stareho akva je mozne vyuzit.
TAK:
1./ Dno: cca 7cm = piesok svetly zrnitost 0,2 - 0,1mm kombynovany s ciernou drtou zrnitost 3 - 6 mm , podklad strk 6 - 8 mm
2./ Filter: sera precision serafil 900, hruba fil. napln, stredne hruba fil. n., jemna fil. n., keramicke valceky
3./ svetlo: 2x 15vatov 2x18vatov
4./ vymena vody je nazaciatok mozna kazdy den pocas prazdnin, inak cez skolsky rok raz za tzden
5./ Rastliny: zaberaju cca 75% + dna. je tam
-Anubias barteri ´coffefolia´
-Echinodorus ´Dschunglestar´
-Anubias hastifolia
-Echinodorus quadricostatus
-Cryptocoryne affinis
-Cryptocoryne nevillii
6./ Nejake to zive: ryby su prec, jedine co ostalo je neviem kolko pocetna populacia Melanoides tuberculata
1- Od jednoho chovatela mam info ze ten strk mozem aj nechat, alebo vymenit komplet. ja by som bol asi za to dat tam piesok. Ale ak by to nebola podmienka necham ak ten strk.
4- Rastliny , hmm. tie budem musiet preriedit, ale uplne bez rastlin to AQ nechcem. ktore by teda bolo vhodne nechat? a kolko % plochy dna by este bolo unostne nechat obsadene rastlinami + naaranzovanymi kamenmi...
6- mozu ostat? pripadne ak to dno vymenim za piesok o5 otazka mozu ostat?
?- nakoniec este otazka okolo realizacie: stare AQ este funguje, lepsie zabiehat nove AQ mesiac odzaciatku? alebo viete poradit nejaky postup podla rozsahu predpokladanych zmien... ze ako by sa to dalo urobit aby rovnovaha ostala a zabeh nebol nutny, max 7 dni na regeneraciu systemu.
Tak na zaver este myslim ze filter by mohol stacit. Ryby este nemam poriesene to si musim nastudovat a nejaky cas to potrva, potom sa pridem poradit