Teplomer

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Teplomer

Poslaťod wunti » Pia 22. Júl 2011 15:12:31

Zdravim vas...mam dotaz. Vcera se mi moji nesikovnosti podarilo zlomit spodni cast teplomeru. Je to takovy ten klasicky teplomer... nettusim zda-li je na bazi rtuti,ale asi ano...otazka zni- co to udela za paseku. Vsiml jsem si toho az cca za 20hodin, odsal jsem padesat procent nadrze a kolem mista incidentu,dukladne odkalil....nasel jsem pouze dva kousky skla :-/
Dekuji za jakekoliv prispevky....
Obrázok užívateľa
wunti

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Teplomer

Poslaťod wunti » Pia 22. Júl 2011 15:55:46

Tak je na bazi lihu...tudiz vse o.k.
Obrázok užívateľa
wunti

Has thanked: 0 time

Re: Teplomer

Poslaťod Razor » Pia 22. Júl 2011 19:38:17

Liehové sú označené červenou, alebo modrou, ortuť je strieborná. V akvaristike sa používajú väčšinou asi liehové, lebo keby sa zlomil ortuťový, no neviem neviem čo by to porobilo vo vode.

Najlepšie sú pre akvaristiku tie liehové červené (dobre sa z nich odčítava), modré som ešte nevidel pre akva účely. No videl som už aj mini teplomerík do nanoakvária tuším od Dennerle a stál viac ako 4 € a bol fakt miniatúrny. Obyčajné sa dajú zohnať za facku nejakých 0,83 € centov, ale to viete :)
Obrázok užívateľa
Razor

Has thanked: 1 time

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia