Môžem dať do 400 litrového akvária Tropheusy?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Môžem dať do 400 litrového akvária Tropheusy?

Poslaťod Marekkk » Ned 13. Feb 2011 19:51:21

ľudia mám na vás jednu otázku. som tu nový a neviem ani kde zaradiť túto tému tak som ju dal sem lebo tu sa to hýbe tak hádam mi niekto poradí. Komu tu vadí tak sa ospravedlňujem. Zakladám 400 litrové akva. Chovám nejaké druhy Mbuna cichlid klasické len tie bežne dostupné. Veľmi sa mi pácia Tropheusy sp. black mbemba alebo ikola a chcem sa opýtať či by som ich mohol dať do môjho akva?? lebo ako hľadám na internete po knihách tak som konkrétne túto otázku nenašiel nikde a nechcem spraviť nejakú fatálnu chybu pri zakladaní. A ako kukám vaše nádrže jedni maju tropheusy samostatne a iný ich maju aj s menšími cichladami. ĎAKUJEM za všetky vaše skúsené rady veľmi mi to pomôže pri začiatkoch v chove!! :-) :-) :-)
Marekkk

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Tropheus

Poslaťod pigino » Ned 13. Feb 2011 21:18:58

Tropheus nie je vhodná ryba pri Mbuny.Aj kvôli inej strave a aj preto lebo je najvhodnejšie ak sa chovajú vo veľkých skupinách.Je pravda,že sú ľudia ,ktorý ich chovajú pomiešané aj s Malawkamy,ale naozaj najviac vyniknú vo veľkých skupinách a to je potom "podívaná".Pri tvojej veľkosti nádrže si môžeš urobiť nádhernú farebnosť,keďže už máš nejaké Mbuny.Vieš tam dať 3-4 krásne menšie skupinky a to bude takisto nádhera.Aké máš druhy?Okrem tých,čo som ti priniesol.A vôbec ako sa im darí?
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Re: Tropheus

Poslaťod Marekkk » Ned 13. Feb 2011 21:38:05

Konečne odpoveď ktorú som hľadal!!! :-) No darí sa mi zatiaľ snažím sa ako sa dá. Nemám ešte dospelé kusy žiadne mám len najviac 8mesačné rybky. Takže mám tam tie elongatusy čo si mi doniesol, socofoli, labidochromisy yellowky a auratusky ešte niečo červené by som tam chcel možno Aulanocori a ak sa časom rozhodnem možno aj demasonky. Sám ešte neviem presne čo a ako mám robiť tak uvidí sa zase tak aby to nebolo prerybnené. čoskoro sem pridám fotku mojej nádrže potom uvidíš :)
Marekkk

Re: Môžem dať do 400 litrového akvária Tropheusy?

Poslaťod Byk1984 » Pon 14. Feb 2011 9:00:55

Pigino nechcem ti protirecit,ale ak uz chces miesat Tropheusi s Malawi,tak najlpesie z Mbumamy.Mbumy su totiz rastlinozravce a Tropheusi taktiez.
Marekkk do tvojho akvaria sa Tropheusy vojdu,tak 30-35Ks nejakeho druhu v pohode.Neviesm sice ake mas rozmery akvaria,ale podla objemu by to slo.No ak by si tak spravil,radsej Malawky niekomu predaj a daj si tam tie Tropheusi.Inak by som velmi nemiesal.Tropheusi su dostagresivne ryby a velmi zive,takze by sa mohlo stat ze y si v tom akvarku mal velku neplechu
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Marekkk » Pon 14. Feb 2011 13:24:40

rozmery mám 115x55 a výška 60. Radšej by som ale chcel asi pestrejšiu nádrž ako len jeden druh tropheusov preto si nechám mbuny a tropheusy časom v ďalsom akva :-P spravím si radšej mix menších a pestrých druhov pseudotropheusov a iných Mbuna. Ďakujem za rady...
Marekkk

Poslaťod Matej » Pon 14. Feb 2011 14:12:27

Marekkk píše:rozmery mám 115x55 a výška 60. Radšej by som ale chcel asi pestrejšiu nádrž ako len jeden druh tropheusov preto si nechám mbuny a tropheusy časom v ďalsom akva :-P spravím si radšej mix menších a pestrých druhov pseudotropheusov a iných Mbuna. Ďakujem za rady...

No, nemusis mat len jeden druh tropheusov. Do tej 400ky by ti vosli dve skupiny, jednu mensiu z tropheus duboisi a vacsiu nejaky iny druh. Duboisi by sa nemali krizit s dalsim druhom, tak preto ti radim tie a su asi nejmenej agresivne z tropheusov takze by mala stacit aj mensia skupinka. Plus na dno mozes dat nejaky dalsi druh ryb nech to je pestrejsie :)

Ale je fakt ze ak ti ide o farebnu pestrost, tak tam maju mbuny pri takomto akvariu urcite navrch :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod pigino » Pon 14. Feb 2011 16:22:30

Byk1984 píše:Pigino nechcem ti protirecit,ale ak uz chces miesat Tropheusi s Malawi,tak najlpesie z Mbumamy.Mbumy su totiz rastlinozravce a Tropheusi taktiez.
Marekkk do tvojho akvaria sa Tropheusy vojdu,tak 30-35Ks nejakeho druhu v pohode.Neviesm sice ake mas rozmery akvaria,ale podla objemu by to slo.No ak by si tak spravil,radsej Malawky niekomu predaj a daj si tam tie Tropheusi.Inak by som velmi nemiesal.Tropheusi su dostagresivne ryby a velmi zive,takze by sa mohlo stat ze y si v tom akvarku mal velku neplechu

Vďaka za opravu,ani som si to neuvedomil.To ale nemení môj názor na tom aby ich nemiešal.Dospelé Mbuny sú nádherné pokiaľ sa starostlivo vyberajú druhy a nehádžu sa dokopy prvé čo príde.Potom je to akva krásne zladené a je super pohľad na medzi sebou súperiace druhy a tú farebnosť.Do tvojho akva v pohode môžeš dať aj Aulonocary-sú všežravé.Aby ale vynikli červené farby doporučujem ti k tomu krmivo Tropical astacolor.Kofola ti ho pošle aj poštou,on ho predáva.S Mbún je do červena ladený aj druh Labidochromis Hongi Sweden.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Nawi » Pon 14. Feb 2011 22:50:54

suhlasim s piginom,ja mam tiez dubaky spolu z aulonocarami a funguje to,sice aulonocary niesu Mbumy ale nevadi,ale malo by to fungovat aj v marekovej 400vke.dokonca mal som z dubakmi aj lombardaka,pigino mi je svedkom a tiez nebol problem.ide aj o to ci chces mat jeden biotop alebo chces mat pomiesane biotopy,no je to na tebe,je to tvoje aqua.tak drzim palce ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Rado » Uto 22. Feb 2011 15:31:15

Zdravím páni! Dlho som tu nebol - sťahovka a s tím spojené nové akva :cool Rozmery sú 160x55x55. Rád by som do neho dal tropheusy. Zatiaľ mám malawky a šnekáče. Teraz zbieram info o tropheusoch. Koľko by ste mi ich odporučili dať ich do takejto nádrže? Myslím počet. A aké by som mohol kombynovať druhy bez toho ,aby sa mi krížili medzi sebou? Páči sa mi T. moiliro čo k nim?Ďakujem za info a rady.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rado » Uto 22. Feb 2011 15:32:37

Teda Marekk, verím, že ti nevadí, že nezakladám novú tému a využívam tvoju :mrk
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 48 hostia