Rad by som choval cichlidy a som uplny zaciatocnik

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Rad by som choval cichlidy a som uplny zaciatocnik

Poslaťod marian kovac » Str 12. Jan 2011 21:36:42

Dobry den. Ked ze by som rad choval cichlidy a som uplny ztaciatocnik potreboval by som viacero rad ako vybavit akvarium. Mam 130L nie je velke no do mojej obyvacky mi to zatial staci.Po rybkach co som mal do teraz my tam zostal strk a nejaka ta dekoracia. mam klasicky penovy filter ohrievac a okyslicovac. Dakujem
marian kovac

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Rad by som choval cichlidy a som uplny zaciatocnik

Poslaťod Rostratus » Str 12. Jan 2011 21:49:20

V prvom rade by si mal vedieť čo by si chcel chovať, respektíve aké cichlidy sa ti páčia. Predtým ti ale doporučujem prečítať tento rozsiahli článok od Stera: http://cichlidportal.sk/index.php/zaria ... a-zaciatok
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod marian kovac » Pia 14. Jan 2011 0:11:38

admin píše:V prvom rade by si mal vedieť čo by si chcel chovať, respektíve aké cichlidy sa ti páčia. Predtým ti ale doporučujem prečítať tento rozsiahli článok od Stera: http://cichlidportal.sk/index.php/zaria ... a-zaciatok

Rad by som choval cichlidy z Malawi no po precitani clanku som zistil ze moje 130 l akvarium je asi male. Neporadilo by mi ani keby som dal mensi pocet ryb? Pripadne nevie niekto poradit nejaky iny druh ryb ktore su podobne tym morskym?
marian kovac

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Pia 14. Jan 2011 12:57:46

Z malawiek pravdepodobne ani nie. Ale orientačne sa môžeš riadiť touto tabuľkou čo bola v tom článku. Odtiaľ si vyber aspoň jeden druh ( podľa tvojho objemu), ktorý sa ti páči a ďalej budeš doľaďovať ostatné.

Obrázok

Inak niečo podobné sa rieši aj priamo tu: viewtopic.php?f=26&t=1414
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia