Zriadovanie mini-tanganiky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Filter pre mini-tanganiku

Poslaťod Rostratus » Ned 06. Dec 2009 10:02:52

Čerpacia hlavica s molitanom je podľa mňa najideálnejší spôsob. Sám si vyberieš hlavicu akú potrebuješ a sám si dáš vyrezať, alebo kúpiš molitan veľkosti podľa potreby. Ja osobne by som sa riadil pri výbere filtra ( pre cichlidy) týmto pravidlom: čerpadlo by malo by prečerpať celý objem tvojej nádrže minimálne 2-3x za hodinu. Molitan by som dal úmerne k akváriu tak aby nebol ani malý ani veľký. Riešil by som ho do rohu akvária. Takto to funguje aj mne. Tie filtre čo si sem uvádzal sú neni zlé, ale ja som zástancom väčšieho molitanu. Takže ja vôbec nedávam žiadne iné filtračné média iba molitan.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod kofola » Ned 06. Dec 2009 10:04:39

Ten Eheim biopower som videl fungovat na vlastne oci a celkom sa mi pacil. Je to v podstate celkom dobry kompromis medzi biologickou a mechanickou filtraciou. Navyse ma regulovatelny prietok vody, takze mozes robit experimenty a pomocou testov a nastavovania prietoku najst vhodny kompromis prave pre tvoje akvarium.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Aldebaran » Pon 07. Dec 2009 19:13:39

tak uz mam doma nove akvarko, zatial este stale v krabici, kym neodnesiem moje posledne 4 zive rybky kamosovi na adopciu :)
Je to set mp aquapro 80, je v tom okrem akva so svetlom aj ohrievac jager 100W, filter eheim aquaball, CO2 sranda pre rastlinky od dennerle, ktoru som videl prvykrat v mojom akvaristickom zivote (asi mi bude dost nanic do tanganiky :D), sietka, nejake flasky s chemiou a teplomer :)

Na zaciatok necham ten aquaball, ked uz ho mam, a uvidime ako bude fungovat. Vymenil som filtracne naplne v dvoch kosikoch za biomolitan (kazdy z mojich je snad o 20% vacsi ako povodny a v pohode vojde do komor), do toho maleho kosika navrchu som dal biopur od sery, uvidime ako to cele bude fungovat. Ak to nebude stacit, tak sa uchylim k hlave a molitanu asi.

Zajtra je na plane vyroba pozadia, do konca tyzdna sa mi snad podari dokoncit adopcny proces a napustit nove akva. Drzte mi palce :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Belial » Pon 07. Dec 2009 19:23:50

Už aby tu boli fotky. Držím ti palce. ;)
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Aldebaran » Pon 07. Dec 2009 21:50:10

este mam jednu hlupu otazku: rub pozadia (cize hladka cast co nebude vidiet) treba tiez natriet epoxidom, ci nie? Nebudu sa gulicky polystyrenu uvolnovat ked ich nenaepoxidujem?
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Belial » Pon 07. Dec 2009 21:52:13

Zadná ani bočné časti sa nenatierajú, určite sa ti to nebude olupovať.
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Aldebaran » Pon 07. Dec 2009 21:53:08

okej, vdaka. myslel som si, ale pre istotu sa pytam, aby som to potom nemusel prerabat :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Aldebaran » Uto 08. Dec 2009 21:39:54

okej, dnes sa veci trochu pohli. Stravil som den u priatelky vyrabanim toho kuska pozadia (teda, ona viac menej rezala, lebo ja som strasne nemehlo), za co jej velmi dakujem :)

Pozadie je vyrezane, natrene epoxidom (fajne lepkavy humus inak ta vec) aj napieskovane, teraz cakam a dufam, ze som tam dal dost toho tvrdidla a ze to riadne zatvrdne. Na konzerve pisu 48 hodin na vytvrdnutie, tak vo stvrtok to pojdem skontrolovat. Trochu som zmenil koncepciu, dam ho az ku dnu ale je tam velka diera dole na nasavanie aj pomerne velka na vypust- dufam, ze to ryby vyuziju aj ako ukryt pripadne, a tym to bude mat aj funkcny vyznam pre ryby a nebude to len "mrtvy priestor".

Otazka: Staci druhy krat dat uz len cisty epoxid navrch, alebo radsej este jednu vrstvu s pieskom a az potom kryciu vrstvu epoxidu?

Prikladam aj fotku, je to fotene mobilom, takze kvalita nic moc, ani farba uplne nie je taka aka je, ale co uz. Vo stvrtok mozno zoberem normalny fotak a skusim to cvaknut. Je to pomerne dost pravidelne, a jak tak na to pozeram, vyzera to skoro ako stena domceka :D Ten vchod je dost velky, asi dam pred neho nejaky kamen alebo nieco, uvidime.

Som zvedavy na vase nazory
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod kofola » Str 09. Dec 2009 8:16:07

z vlastnej skusenosti ti radim min. 2 vrstvy piesku.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Belial » Str 09. Dec 2009 8:55:45

Zabudol som ti povedať, že ja som dával do epoxidu ešte čiernu tónovačku. Potom to chytilo taký šedý nádych. Inak, tiež som dával dve vrstvy piesku a potom ešte dve vrstvy čistého epoxidu.
Obrázok užívateľa
Belial

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia