Vyroba pozadia

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Vyroba pozadia

Poslaťod mlaka » Uto 08. Nov 2011 17:58:23

To je ten fór, že sa nerozpustí -

Použitie
Univerzálna vodou riediteľná vrchná farba určená na vonkajšie a vnútorné použitie na drevo, kovy (aj pozinkované plechy, hliník), betón a ďalšie. Vhodná aj na nátery telies ústredného kúrenia. Ideálna na dvere, okná, zárubne, zábradlie, nábytok a pod. Spĺňa európsku normu na povrchovú úpravu hračiek a detského nábytku EN 71.

Vlastnosti náteru
- hladký matný vzhľad,
- najlepšia roztierateľnosť vo svojej triede,
- vysoko odolná voči poveternostným vplyvom,
- zabezpečuje dlhodobú životnosť,
- rýchloschnúca a trvale pružná,
- odolná voči mechanickému namáhaniu,
- vysoká krycia schopnosť a výdatnosť,
- ekologická a zdraviu neškodná receptúra vhodná aj na nátery hračiek a detského nábytku

Balenie
0,7 kg; 2,4 kg; 4,5 kg; 9 kg

Výdatnosť
5-8 m2/kg v jednej vrstve podľa nasiakavosti podkladu a hrúbky náteru

Takže by mala vydržať. Ak by mal niekto foto používaného pozadia, bol by som rád.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod heno96 » Uto 08. Nov 2011 18:19:32

Kofola písal že to má urobené len balakrylom a jemný piesok v ňom . Tu mám aj foto kde vidno pozadie : viewtopic.php?f=26&t=1590
Keď som robil ja pozadie tak som sa bál natierať len balakrylom tak som to urobil so živicou a pieskom, ale keď budem robiť nabudúce pozadie tak to urobím len balakrylom. A myslíte že by sa dal ten balakryl striekať cez airbrush?(samozrejme zriedený s vodou)
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Lithops » Uto 08. Nov 2011 18:49:20

Tu máš aj kúsok skoro rok ponoreného pozadia len natretého Balakrylom.... 8-)
Alebo ak chceš, môžem ti vyfotiť len pozadie až budem upratovať akvárium. Myslím nefotené cez sklo a bez vody.......
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Lithops

Has thanked: 8 times

Poslaťod kofola » Uto 08. Nov 2011 19:56:46

Heno ten link co si dal je prave pozadie robene s epoxidom. Je 3 metre dlhe a 60cm vysoke. Kym som to spravil skoro som porodil. Samozrejme si viete predstavit tu spotrebu epoxidu, liehu, stetcov atd. To balakrylove mam v 300vke v druhej izbe, kde mam skalare. Teraz sa chystam robit pozadie 120x70 + bok 60x70 do nadrze k "hapskam". Budem ho robit len balakrylom. Menej materialu, menej nervov, menej smradu a vsetko vodou umyvatelne. :claps:
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod heno96 » Uto 08. Nov 2011 20:48:31

Tak to si mal čo robiť mne stačilo že som robil to moje pozadie bolo síce dlhé len 1meter ale zničil som asi 3 štetce a minul som skoro 1kg epoxidu a ryby už z neho trochu odkusli.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod mlaka » Str 09. Nov 2011 7:26:05

Lithops píše:Tu máš aj kúsok skoro rok ponoreného pozadia len natretého Balakrylom.... 8-)
Alebo ak chceš, môžem ti vyfotiť len pozadie až budem upratovať akvárium. Myslím nefotené cez sklo a bez vody.......

Ako si dosiahol tento efekt na pozadí ? Myslím to dierovanie.....
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times

Poslaťod Rado » Str 09. Nov 2011 10:39:39

mlaka píše:
Lithops píše:Tu máš aj kúsok skoro rok ponoreného pozadia len natretého Balakrylom.... 8-)

Predpokladám, že do vyrezaného polystyrénu otláčal nejaký kus betónu. Ten ti zabezpečí, že polystyrén nie je potom taký "strojový", ale chytí nepravidelný tvar a vypadá to prirodzene.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Lithops » Str 09. Nov 2011 10:55:25

Rado píše:
mlaka píše:

Predpokladám, že do vyrezaného polystyrénu otláčal nejaký kus betónu. Ten ti zabezpečí, že polystyrén nie je potom taký "strojový", ale chytí nepravidelný tvar a vypadá to prirodzene.

Rado, dierovaný efekt som spravil teplovzdušnou pištolou. Po vyrezaní som polystyren vypaloval pištolou. Čím dlhšie som podržal pištol na jednom mieste, tím hlbšie a pestrejšie tvary sa začali tvoriť :cool Potom už len 4 vrstvy Balakrylu a šup s ním do vody.....
Obrázok užívateľa
Lithops

Has thanked: 8 times

Poslaťod Rado » Str 09. Nov 2011 12:29:16

Aj tak sa dá. Vypadá to ok.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod ondruliak » Štv 01. Dec 2011 8:50:14

Chlapi jedna otázka... ktorý Balakryl vlastne? je ich viac a moc sa v tom nevyznám... díky za info.
ondruliak

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia