Riasy ?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Riasy ?

Poslaťod Bodis » Pia 20. Aug 2010 22:58:24

Zakládal jsem akva zatím jen třikrát, ale pokaždé jsem měl taky ten stejný problém. Po několika týdnech hnědavá až červená řasa. Nevím přesně co to způsobuje, ale vždy to bylo jen při zakládání akva. Zkoušel jsem všelico, ale nic nepomohlo. Nakonec jsem vždy prostě vytáhl kameny a znova je vyvařil ve vodě s octem. Písek jsem prohrábnul. Vyměnil 70 procent vody. Ryby jsem samozřejmě na tu dobu přelovil do vany. To jediné mi pomohlo. Pak se už tato řasa neobjevila. :tmi
Vím, že jsem o tom i četl na portálu akvamalavi.com, ale už nemůžu najít ty příspěvky. Myslím, že to bylo něco jako "syndrom novězaloženého akvária" . Ale tam taky nikdo nebyl schopen přesně určit proč se ta řasa dělá.
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Rasto_2001 » Sob 21. Aug 2010 11:11:45

Ja som mal ten istý problém keď som založil AQ vytvarala sa mi hnedá pomali až červená riasa, mal som ale dosť veľa piesku a tak keď som odkaľoval tak som to vždy odsal aj s pieskom, ten som potom premyl, vysušil a odložil. upravil som svietenie, trochu som dosypal piesok keď že som ho raz odsal moc a teraz je to ok, teraz sa mi tvorý už len klasická zelená riasa aj to len na piesku, aj stým chcem niečo robyť.
Mám v plane dokupiť ešte nejaké rastliny no a mám vežovky - len že tie sa mi množia len veľmi pomali .... neviem či mi ich ryby žerú alebo čo, v AQ už ich mám nejakú dobu a pred sa len v noci keď ich hladám tak vidím jednu max dve.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Kolakao155 » Uto 12. Okt 2010 21:00:31

Ako je to so zelenou riasou pri chove mbun? logicky mi vychadza, ze kedze su to rastlinozrave ryby mali by si na zelenej riasebpochutnavat a tym padom je problem vyrieseny, alebo nie? potom ani ancitstrusa alebo inych riasozravcov by nemalo byt treba. Ina kapusta je to uz asi s riasou hnedou a inymi. Ake mate skusenosti?
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times

Poslaťod vlastomenn » Str 13. Okt 2010 5:16:30

mbumi obcas odstipnu od rias ale to je vsetko nepasu sa ako dobytok takze riasam vobec neublizia.
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Kolakao155 » Str 13. Okt 2010 10:14:27

Lebo ja som bol v tom, ze ked v ich prirodzenom biotope sa zivia hlavne riasami, budu aj akvarkove riasy dobrym suplementom. Lenze zrejme ked nehladuju, nie su nutene tolko obzierat, inak si to vysvetlit neviem
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod vlastomenn » Štv 14. Okt 2010 6:00:33

ono su uz naucene na krmiva a staci si vsimnut obcasne ozobavanie rias pokial ich ma akvarista v nadrzi.
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time

Poslaťod neoac » Uto 09. Nov 2010 22:32:08

LaciP píše:Čierna štetina je nahodou celkom fajn...mal som akva kde sa jej darilo všetko bolo super pokiaľ sa do necj nedostal žabí vlas to už začal byť brutal...prísavník urćite nepomôže, tan je akurát na takú klasickú zelenú alebo hnedofialovú na skle a na pozadi...môžnym dôvodom jej vzniku môže byť aj prekrmovanie...príliš veľa živín a keďže nemáš veľa rastlín v akva nemá čo odčerpávať...ja som zmenil osvetlenie (v mojom prípade som ubral na 10h denne) a začal som viac dbať na kŕmenie...radśej držať rybky menej najedené ako naopak...vtedy sa aj menej toho krmiva rozpadne v akva...
Ja sa naopak neviem zbaviť žabieho vlasu, nevie niekto dáku radu?? Chcel som pridať ku šnekáčom jedného eretmodusa ktorý by mohol spásať denne ale samotný jeden kus mi nikto nechce predať...menil som osvtelenie (najmä dĺžku hore dole, ale nepomohlo, striedmejšie kŕmim, vodu mením týždenne 1/3 - 1/2 no žiaden efekt)

ahoj, podarilo sa ti zlikvidovat ten žaby vlas? lebo ja pozeram do mojho akva a mam tam nejake zelene nite, ktore mi nejak na pozadi nevadia ani nejaky ten chumac ale na skle mam ako pavučiny a z toho už začinam mat obavi... inak v akva sa mi pomali začina robit pekna zelena riasa na ulitach a piesku tak s tou som spokojny, da sa nejak ten žaby vlas zlikvidovat?
neoac

Has thanked: 7 times

Poslaťod dkollar » Str 10. Nov 2010 14:33:49

Bodis píše:Zakládal jsem akva zatím jen třikrát, ale pokaždé jsem měl taky ten stejný problém. Po několika týdnech hnědavá až červená řasa...

ja som mal to iste. suvisla pokryvka rias hrdzavej farby po par tyzdnoch od zalozenia akvarka na vsetkych kamenoch. ja som to nechal tak a tak po dvoch tyzdnoch riasa sama zmizla.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod Kolakao155 » Str 10. Nov 2010 14:42:46

Pripajam sa ja mam hrdzavu riasu na kamenoch teraz, asi 2 mesiace od zalozenia, najprv som to riesil tak, ze som zacal viac svietit, ale to akoby som prilial benzin do ohna, zacalo to rast ako dive. Tak som takmer prestal svietit a oskrqbavql to kefkou na zuby :) Teraz az tak nerastie, ale ako citam prispevok dkollara, asi to necham na prirodu
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod mlaka » Str 01. Dec 2010 7:35:58

Čuduj sa svete, ale tie strapaté potvory samé od seba začali miznúť, je to síce už rok po založení akva, ale zdá sa mi, že to ide preč.....
Naopak sa viacer darí rastlinám a zeleným riasam.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 56 hostia