Vím, že jsem o tom i četl na portálu akvamalavi.com, ale už nemůžu najít ty příspěvky. Myslím, že to bylo něco jako "syndrom novězaloženého akvária" . Ale tam taky nikdo nebyl schopen přesně určit proč se ta řasa dělá.
LaciP píše:Čierna štetina je nahodou celkom fajn...mal som akva kde sa jej darilo všetko bolo super pokiaľ sa do necj nedostal žabí vlas to už začal byť brutal...prísavník urćite nepomôže, tan je akurát na takú klasickú zelenú alebo hnedofialovú na skle a na pozadi...môžnym dôvodom jej vzniku môže byť aj prekrmovanie...príliš veľa živín a keďže nemáš veľa rastlín v akva nemá čo odčerpávať...ja som zmenil osvetlenie (v mojom prípade som ubral na 10h denne) a začal som viac dbať na kŕmenie...radśej držať rybky menej najedené ako naopak...vtedy sa aj menej toho krmiva rozpadne v akva...
Ja sa naopak neviem zbaviť žabieho vlasu, nevie niekto dáku radu?? Chcel som pridať ku šnekáčom jedného eretmodusa ktorý by mohol spásať denne ale samotný jeden kus mi nikto nechce predať...menil som osvtelenie (najmä dĺžku hore dole, ale nepomohlo, striedmejšie kŕmim, vodu mením týždenne 1/3 - 1/2 no žiaden efekt)
Bodis píše:Zakládal jsem akva zatím jen třikrát, ale pokaždé jsem měl taky ten stejný problém. Po několika týdnech hnědavá až červená řasa...
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia