Vyroba pozadia

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: vyroba pozadia

Poslaťod Byk1984 » Str 16. Jún 2010 18:44:49

PH sa da upravit,su nato prostriedky,ale kup si aj test GH a NO2.Je lepsič zmerat nie len kyslost,ale aj tvrdost a co sa tyka disicnanov,to je asi rpe kazdeho najdvolezitejsie vediet.Testou je vela a na vsetko,kludne kup vsetky a meraj :-))) ale to ta vide draho
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Reklama

Poslaťod kravecpo » Sob 19. Jún 2010 12:30:50

no tak davam tu jednu foto ako to vyzeralo po druhom natere...do akva som to este nedal lebo som este nemeral vsetky tie hodnoty lebo nejako nevisiel cas...ak mate nejake rady co by som mal asi vediet ked to budem davat do akva tak prosim napiste...vdaka
Obrázok
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod kravecpo » Sob 19. Jún 2010 12:31:26

trocha svetla foto ale nevadi no :)
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Byk1984 » Sob 19. Jún 2010 13:38:17

Moja rada je,dazt do akvaria,nedavat ryby,ale vlozit,zaliat,pockat nejake 2 dni a zmerat hodnoty.NO2,PH,Gh ako to ovplivnuje vodu.Najlepsie by bolo vlozit to dozabehnuteho akvaria,ak mas moznost,ale urcite by som neriskoval ryby v nom,len ak tak nejake gupky,alebo neico na zabeh akvaria.verim tomu,ze to pozadie cementove neovplivni ani tak NO2 a PH,ale skor GH,co je žtvrdot vody.To urcite stupne.Kup testy,zmeraj hodnoity,cistej vdy a potom hodnoty vody s pozadim a uvidis ako to vsetko islo.Spravil si pozadie,si jediny,vsetci tu cakame na tvoj komentar ohladom cementoverho pozadia.Budes prvy s takopu skusenostov
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod kravecpo » Sob 19. Jún 2010 13:42:08

tak este par fotiek

Obrázok

Obrázok

Obrázok
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod kravecpo » Sob 19. Jún 2010 13:49:32

Byk1984 píše:Moja rada je,dazt do akvaria,nedavat ryby,ale vlozit,zaliat,pockat nejake 2 dni a zmerat hodnoty.NO2,PH,Gh ako to ovplivnuje vodu.Najlepsie by bolo vlozit to dozabehnuteho akvaria,ak mas moznost,ale urcite by som neriskoval ryby v nom,len ak tak nejake gupky,alebo neico na zabeh akvaria.verim tomu,ze to pozadie cementove neovplivni ani tak NO2 a PH,ale skor GH,co je žtvrdot vody.To urcite stupne.Kup testy,zmeraj hodnoity,cistej vdy a potom hodnoty vody s pozadim a uvidis ako to vsetko islo.Spravil si pozadie,si jediny,vsetci tu cakame na tvoj komentar ohladom cementoverho pozadia.Budes prvy s takopu skusenostov

jasne ze to skusim len na nejakych lacnejsich kusoch ako si vravel gupky ale nieco take...no uvdime ako to dopadne...prilozil som nejake dalsie foto ako to vyzera neskoch po dalsom natere..pekne to stmavlo no uvidime
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod kravecpo » Pon 21. Jún 2010 10:21:47

tak som si poriesil nejake tie testy ale neni to sranda u nas to splasit...mam na PH, KH,GK co asi este ? asi NO2-3 nie? vdaka... a ake su hodnoty ktore su vyhovujuce?
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Stero » Pon 21. Jún 2010 11:45:09

No to zaleží od biotopu ktorý sa snažíš napodobniť a teda aj od druhu rýb ale všeobecne by sa dalo povedať
Afrika
PH 7,8 -8,4
Uhličitanová tvrdosť 10 -20 dKH
Celková tvrdosť 8 -22
NO 2 - nemerateľné ak ti stupne čo i len na 0,1-0,2 je to problém
NO 3 do max 30 -50mg/L
CO2 nemá význam pri vysokom PH a vysokom KH je CO2 nízke (Tillamova tabuľka)

Amerika je komplikovanejšia ma ryby vyžadujúce mäkkú a kyslú vodu ale aj polotvrdú a alkalickú.
Ale pre väčšinu Amazonských rýb.
PH 6,2-7
Uhličitanová tvrdosť 4 -6 dKH
Celková tvrdosť 2-6
NO 2 - nemerateľné ak ti stupne čo i len na 0,1-0,2 je to problém
NO 3 do max 30 -50mg/L
CO2 je pri nízkom PH a nízkej hladine KH veľkým rizikom a môže dôjsť k predávkovaniu.
Jedno ovplyvňuje druhé a preto je to kumšt mať všetko OK

K presným chemizmom vody tu toho popísal už dosť veľa Jovan a ja by som dal na jeho znalosti.
Jo ale toto je teória je tu kopec ľud čo má odchovy rýb aj mimo tieto parametre.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod kravecpo » Pon 21. Jún 2010 11:57:13

vdaka stero velmi dobre si to napisal...klobuk dole ake mas info...sice som len taky novacik v tom ale toto mi fakt pomoze...a c o vravis na to pozadie?
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Blade-o » Uto 29. Jún 2010 16:24:23

som velmi zvedavy ake budu hodnoty vody. ja som tiez teraz skusal robit 3D pozadie ale do teraria pre mojho chamika lenze tu je v tom podstatny rozdiel ze v terarku nieje voda do ktorej by sa uvolnovali pripadne latky je tam iba vlhko ale robil som to nasledovne: po vyrezani a vydlabani som dal jednu vrstvu stavebneho lepidla po zaschnuti druha vrstva bola lepidlo + duvilax + piesok po naneseni a vyschnuti som dal vrstvu duvilazu zmiesaneho s pieskom a posledna vrstva bola duvilax a oprskany pieskom poslednu vrstvu chcem dat nejaky prirodny matny lak, tak ak by ste mali zaujem tak by som tu hodil foto.

inak pisal som si s viacerimi a radili mi dat ako poslednu vrstvu epoxyd a posypany pieskom ale tak skusal som to tak najprv na kvetinaci dal som epoxyd a sypal na to piesok ale ten epozyd je tak husty ze na tom sa zachytili minimalne mnozstvo piesku a vyzeralo to cudne tak neviem no
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia