Vyroba pozadia

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Vyroba pozadia

Poslaťod peter-trnava » Pon 04. Apr 2011 7:39:36

Lubomire píše:Tak, konečne je hotové pozadie a pchám ho do AQ, trikrát posypané pieskom, dvakrát neutralizované za plnej prevádzky to vkladám do AQ. Rybenky sú už od soboty vo vani aj s filtrami a ohrievačom. Pozadie je už pribodované silikónom v AQ a v pondelok rybeny vraciam späť aj s pôvodnou vodou, dopustím len 20 % novej vody. Foto prikladám. Keď to bude napustené komplet aj s rybenami pokúsim sa poslať lepšie foto.

Vyzerá to dobe :claps:
Preco si zvolil rozne dizajny? Je to urcite otazka vkusu, ale mne sa paci ked je to jednotne ;)
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod Lubomire » Pon 04. Apr 2011 17:18:34

Pozadie a bočnú stenu/za ktorou sú filtre/ som chcel čierne, aby kamene v popredí trošku vynikli. Keďže som to robil prvýkrát nebolo skúsenosti. :oops:
Najprv som urobil bok tak, že som použil svetlý piesok a živicu som nafarbil čiernou potr.farbou. Iný piesok som nemal. :x Prvú živicu som zmiešal s červenou a modrou farbou a poslednú s čiernou. Na niektorých miestach presvitá z pod tej čiernej červená a je to ako v jaskyni. :lol: No a na zadnú stenu som už zohnal čierny piesok, tak som živicu ani nefarbil. Je to úplne čierne.
AQ som kúpil 300 l komplet zánovné, tak som všetko tomu prispôsoboval.
Ale chystám sa do zadnej steny kuchynskej linky urobiť tak 800-900 l AQ a tam sa z tým pohrám. :dance
Obrázok užívateľa
Lubomire

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod peter-trnava » Pon 04. Apr 2011 18:44:36

Farba je podla mňa OK, keď to zarastie riasou tak sa farba zjednotí, skôr ma zaujíma rôznorodosť "dezenu" :)
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Poslaťod Lubomire » Pon 04. Apr 2011 20:06:22

Ono to tak nejako dopadlo samé. Nebol to môj zámer. Chcel som, aby bolo pozadie členené horizontálne, ako nejaké vrstvy usadenín.
A kamene som chcel dať pôvodne bridlicu, ale keďže som chcel urobiť nejaké úkryty, tak bridlicu by som musel naukladať skoro ako lego. :lol: Na suchu to vyzeralo dosť umelo. Takže vyhral svetlý a fialový vápenec. asi vápenec :D
Už to mám všetko vložené v AQ aj s rybenami. Keď sa trochu vyčistí voda a bude vidieť dobre aj pozadie, tak prilepím nejaké foto.
Zatiaľ rybeny skúmajú nové prostredie, majú to ako atrakciu. :lolno:
Obrázok užívateľa
Lubomire

Poslaťod peter-trnava » Pon 04. Apr 2011 20:09:07

Drzim paste .....a mozete sa uz konecne kupat :lol:
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Poslaťod milosklement » Uto 05. Apr 2011 8:12:24

Mne sa ta rôznorodosť aj v celku páči, vidno že si sa s tým pohral... ;-) Teším sa na foto s rybkami :-) Ja teraz vyrábam pozadie do 360l AQ a už som pritom zničil druhú pájkovačku :doh ide ma z toho poraziť :D . Takže dnes po práci opäť do obchodu...si z nich až dokončím to pozadie budem môcť spraviť zbierku... :chuckle
milosklement

Has thanked: 6 times

Poslaťod Lubomire » Uto 05. Apr 2011 20:47:46

AQ je napustené 1 deň, voda je ako mlieko, dal som nový zeolit, teplota na 26 C, prekysličujem ako divý, filter neprepraný ešte zo starého AQ aj 90% vody bolo zo tarého AQ. Rybeny sú trochu apatické, asi preto, že sa ani poriadne nevidia v tom mlieku. :crazy: Fakt ich nemám kde dať. :(
Otázka: kŕmiť či nekŕmiť? zapnúť UV lampu? ako často a koľko meniť vody teraz kým sa to vyčistí?
A aké kúpiť testy na NO2 a NO3. Čítal som tu v téme "voda", že niektoré stoja za prd. :moon
Dík
Obrázok užívateľa
Lubomire

Poslaťod peter-trnava » Uto 05. Apr 2011 21:45:22

Osobne by som dal max 70% vody z povodneho akva, zapol UV lampu a prve dni nekŕmil. Vystresovane ryby nebudú zrat a v pohode to vydržia. Nebude sa ti "kazit" voda z nespotrebovaného krmiva.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Poslaťod milosklement » Str 06. Apr 2011 2:27:08

asi by som poradil to isté, pôvodnej vody menej, viacej vody doplniť, naliať nejake tie bakteriošky ;-), nekrmiť a niektorý ludia dali na dva tri dni aj čierne uhlie do filtrácie.
A pokial ide o testery, ja používam od JBL a som s nimi max spokojný ;-)
milosklement

Has thanked: 6 times

Poslaťod Lubomire » Str 06. Apr 2011 5:59:28

díky, bakterie som dal, dnes zapojím aj UV, vymením tak 20% vody, no a rybeny sa budú pôstiť však máme pôst ešte dobré dva týždne ;)
Obrázok užívateľa
Lubomire

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia