Ahojte, plánujem akvárko 600L a potreboval by som pár vecí poradiť
rozmer je 170x60x60
Akva bude mať prepad do skleneného filtra 126L.
Neviem presne koľko vody mám plánovať do obehu. Ide mi o to že nechcem aby bola aladina od vrchu príliš nízko. Akva bide olištované - to je predpokladám cca 2cm, no a rúra čo mám na prepad je hrubá 4 cm + je tam T-kus smerujúce otvorom hore nejaké 2 cm. Teda spolu 8cm od červenej čiary čiže hladiny pri ktorej prestane voda odtekať pri výpadku prúdu. Ten T-kus odpílim tam kde je čierna čiara takže získam 1.5cm k dobru, čiže 6,5 cm od vrchu, + lišta je tiež 1cm hrubá ale pred ňou bude priestor čiže tam by som tiež nejaký cm získal...
Filter podľa nákresu...
No a potrebujem vedieť toto:
1. pred spustením napustím vodu v akva po červenú čiaru, napustím filter po červené čiary (žltá farba je bez vody) a zapnem.
alebo napustím filter viacej - teda dám vodu aj do žltého priestoru? Vytiahne
čerpadlo vodu do akva tak aby voda v akva stúpla a cca 2cm ale aby sa zase nevyčerpávala vo filtri príliš rýchlo?
1cm v akva je cca 10Litrov.
2. ak by mohla byť hladinav akva vyššie - čiže niekde medzi červenou a zelenou čiarou tak čím bude vyššie k zelenej tak filter bude mať lepšiu dynamiku?
3. penu fo filtri mám v druhej a tretej komore vždy nižšie o 4cm a medzera dole pod penou je 5cm. Môžem ich dať menšie kôli väčšiemu objemu alebo je to dobre takto? Komory sú široké 15cm. Prvá a posledná je 20cm, neviem či nie zbytočne veľa...
uf, hádam som napísal všetko, nazdravie
ďakujem
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.