Filtrácia v akváriu s africkými cichlidami

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Filtrácia v akváriu s africkými cichlidami

Poslaťod Ascari » Uto 17. Máj 2011 7:59:48

Ahojte, našiel som tie prechodky cez sklo. Poradili mi že na akva účely zvyknú brať s vnútorným priemerom 32mm, priemer diery v skle je 49mm. Myslíte že tých 32mm bude stačiť na prietok? Potom sú ešte s priemerom diery 40mm a diera v skle 61mm - to sa mi už zdá veľa...
Obrázok užívateľa
Ascari

Images: 28
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod Ascari » Pia 27. Máj 2011 13:11:34

Ahojte, plánujem akvárko 600L a potreboval by som pár vecí poradiť
rozmer je 170x60x60

Akva bude mať prepad do skleneného filtra 126L.
Neviem presne koľko vody mám plánovať do obehu. Ide mi o to že nechcem aby bola aladina od vrchu príliš nízko. Akva bide olištované - to je predpokladám cca 2cm, no a rúra čo mám na prepad je hrubá 4 cm + je tam T-kus smerujúce otvorom hore nejaké 2 cm. Teda spolu 8cm od červenej čiary čiže hladiny pri ktorej prestane voda odtekať pri výpadku prúdu. Ten T-kus odpílim tam kde je čierna čiara takže získam 1.5cm k dobru, čiže 6,5 cm od vrchu, + lišta je tiež 1cm hrubá ale pred ňou bude priestor čiže tam by som tiež nejaký cm získal...

Filter podľa nákresu...

No a potrebujem vedieť toto:
1. pred spustením napustím vodu v akva po červenú čiaru, napustím filter po červené čiary (žltá farba je bez vody) a zapnem.
alebo napustím filter viacej - teda dám vodu aj do žltého priestoru? Vytiahne čerpadlo vodu do akva tak aby voda v akva stúpla a cca 2cm ale aby sa zase nevyčerpávala vo filtri príliš rýchlo?
1cm v akva je cca 10Litrov.

2. ak by mohla byť hladinav akva vyššie - čiže niekde medzi červenou a zelenou čiarou tak čím bude vyššie k zelenej tak filter bude mať lepšiu dynamiku?

3. penu fo filtri mám v druhej a tretej komore vždy nižšie o 4cm a medzera dole pod penou je 5cm. Môžem ich dať menšie kôli väčšiemu objemu alebo je to dobre takto? Komory sú široké 15cm. Prvá a posledná je 20cm, neviem či nie zbytočne veľa...

uf, hádam som napísal všetko, nazdravie :D :beer
ďakujem
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Ascari

Images: 28

Poslaťod kofola » Pia 27. Máj 2011 13:59:47

Ja vzdy po velkej udrzbe skleneneho biofiltra robim udrzbu tak, ze napustam vodu hore do akvaria, pricom je filter dolu prazdny. Ked voda dosiahne vysku prepadu zacne sa naplnat filter, vtedy napustam akvarium trosku pomalsie a necham vodu tiect dovtedy, kym sa mi filter uplne nenaplni do stavu, v akom by bol keby vypli prud. Vtedy vypnem dopustanie akvaria. V tom momente je stav taky, ze skleneny filter je plny a voda v akvariu je na spodnej urovni, tekze uz nic netecie do prepadu. Potom zapnem cerpadlo vo filtri a to vytlaci potrebne mnozstvo vody hore a spusti sa kolobeh akva - prepad - filter - cerpadlo - akva.
Molitan v komorach mam az po dno a pride mi to praktickejsie, pretoze pri prani ho proste len dorazim kolko ide a nemusim sa "hrat" s vyskou.
Prepac ale co sa tyka tych farebnych ciarociek tak s tym ti neporadim, lebo som prave zvaral stojan pod nove akvarka a som rad ze vidim cierne pismenka a nieto farebne ciarky :lol: 8-) Kazdopadne ti prajem uspesne dokoncenie filtra. Je dobre ze sa k tomu takto svedomito stavias.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod peter-trnava » Pon 20. Jún 2011 9:37:07

Caute, nechcem vytvarat novu temu tak sa spytam tu. Ake mate skusenosti s cerpadlom Eheim compact + 3000? dik
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Razor » Štv 23. Jún 2011 13:11:00

hladkyp píše:Dobrý deň
Idem zakladať akva 450L. Filtráciu plánujem JUVEL Bioflow 8,0.
O externom filtri momentálne nemôžem uvažovať, lebo máme malé dieťa a obávam sa toho aby sa mi nepohral z hadičkami a nevznikla kalamita. Má niekto skúsenosti týmto filtrom?

Zdravim ta, asi uz je neskoro na radu, ale mozem ti ten filter len odporučit, ja mám 400 L od Juwel a v tom tiež bioflow 8, len starší typ. Je extrémne účinny, tichy chod čerpadla a s čistenim neni problem. Cerpadlo bioflow 1000, mi pracuje už 6 rokov a nemám žiaden problém. Juwel je kvalita :)
Obrázok užívateľa
Razor

Has thanked: 1 time

Poslaťod guli » Ned 31. Júl 2011 19:53:36

nakolko ste nedavno videli fotky mojich rozbitych akvarii, nezlomilo ma to a mam nove akvarka roznych velkosti, do jednolivych akvarii pouzivam dvojramenne filtre extremne tiche s prietokom 900 alebo 300l hod pri plnom vykone alebo v mensich akvariach s prietokom 150l, su neuveritelne tiche
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
guli

Images: 34

Poslaťod kofola » Uto 09. Aug 2011 6:28:44

Guli, cim tlacis vzduch do tych filtrov?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod guli » Uto 09. Aug 2011 8:57:41

kompresor SECOH, je aj niekde na fotkach v albume
Obrázok užívateľa
guli

Images: 34

Poslaťod pyranes » Štv 18. Aug 2011 7:11:38

Čavte chalani,mohli by ste mi prosím poradiť nejakú TICHÚ čerpaciu hlavu ? Rozmýšľam nad Atman AT-202 Na akva 200l
Obrázok užívateľa
pyranes

Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod ninja » Štv 01. Sep 2011 13:44:34

Zdravím všetkých cichlidárov. Prosim o radu - chcem si založiť 420l akva s afrikou /pravdepod. Tanganika/ a potrebujem kvalitný a hlavne spoľahlivý exter. filter /až nevytopím susedov z 5.poschodia/.
Za rady vopred ďakujem.
ninja

Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 98 hostia