Jak schovat topítko

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Jak schovat topítko

Poslaťod Bodis » Pon 18. Jan 2010 21:59:43

Já měl strach aby se tam to topítko nepřehřívalo v tak malém prostoru.
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Pon 18. Jan 2010 22:02:15

nebude sa prehrievať, teda aspoň mne sa to nestalo zatiaľ. Navyše, ak tam budeš mať aj hadice z filtra, tak voda bude pekne cirkulovať okolo toho a skôr ti to bude ochladzovať ako prehrievať.

Ja som mal s tým ten problém, že mi prúd vody a vzduch "blbli" termostat. Mal som nastavené na 24 a voda mala konštantne 27. Predpokladám, že stály prúd zmiatol termostat natoľko, že si myslel že voda je studená, tak stále kúril. Teraz mám termostat na 22 a voda sa drží pekne pár dní na 25°C, takže problém zatiaľ vyriešený. Ale ja to mám veľmi natesno pri sebe, ak dáš 5-7 cm miesta medzi to, myslím že ani toto nebude vadiť
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod neoac » Pon 18. Jan 2010 22:06:39

ak urobis otvory tak sa prehrievat určite nebude a ideal je uložit to niekde vedla filtra aby ti prud vody rozhanal ohriatu vodu z okolia topitka
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Rostratus » Pon 18. Jan 2010 22:14:03

Aldebaran prečo sa podceňuješ? Každý má svoj štýl, svoje vlastné vnímanie a pod. Ja keď som robil prvé pozadie tak som ho urobil také komplikované - rôzne korene, jaskyne a pod. že som to nebol schopný natrieť.... Proste som sa tam nedostal zo špetcom.

Bodis: kľudne si urob v rohu "komínok" tu je tiež jedna fotka - pohľad z boku akvária. Do komínka si v pohode zakryješ aj filter aj ohrievač. Žiadnom prípade nenatieraj ohrievač ! Nebude ti potom plniť funkciu a počítam, že po prehriatí ti praskne.

Obrázok
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Bodis » Pon 18. Jan 2010 22:20:33

Filtr tam neschovám, jelikož je vnější. Musím tam dát jen hadice.
Jestli jsem to pochopil dobře tak, bych to udělal tak, že do toho komínku bych umístil topítko. Dole v komínku bych udělal otvor, pro nasávání vody do komínku z akva a nahoře v komínku bych umístil nasávací hadici z filtru. Může to tak být?
Naposledy upravil Bodis dňa Pon 18. Jan 2010 22:24:06, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Bodis

Poslaťod Aldebaran » Pon 18. Jan 2010 22:22:27

admin píše:Aldebaran prečo sa podceňuješ? Každý má svoj štýl, svoje vlastné vnímanie a pod. Ja keď som robil prvé pozadie tak som ho urobil také komplikované - rôzne korene, jaskyne a pod. že som to nebol schopný natrieť.... Proste som sa tam nedostal zo špetcom.

nepodceňujem sa,len konštatujem fakty, a síce, že tvoje pozadie vyzerá lepšie a hlavne prirodzenejšie ako moje. Ale ja som so svojím aj tak spokojný a keď raz budem veľký a s veľkým akváriom, možno trochu šikovnejší, pokúsim sa ti viac priblížiť :muscle

Bodis: No veď tie hadice som myslel, tie tam pichneš a tie zabezpečia cirkuláciu vody. Ak tam plánuješ menšie ryby, bolo by asi dobé nechať na dierach sieťky, aby ti ich a hlavne mladé nevcuclo do filtra...

Inak ten nápad s "komínkom" sa mi tiež celkom páči, takže Bodis, máš z čoho vyberať a špekulovať :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Pon 18. Jan 2010 22:24:57

Bodis píše:Filtr tam neschovám, jelikož je vnější. Musím tam dát jen hadice.

Na fotografii je priestor robený priamo na vonkajší filter. Do komínku sa len vloží nasávanie a hore je vidieť príprava na výpust z externého filtra. Do komínku ešte vložíš aj ohrievač a máš to. :mrk
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Bodis » Pon 18. Jan 2010 22:56:56

Díky za info ;) Jsem z toho nervózní jak panna před prvním sexem :lol: Ne, sranda. Jen mám strach abych si s tím pozadím neudělal ostudu. Zítra jedu kupovat polystyrén a další materiál. Jen snad ještě jedna otázečka. Kde jste sháněli písek na posyp? Je mi jasné, že musí být co nejjemnější. Chtěl bych tmavé pozadí a nevím kde teď v zimě seženu tmavý, jemný písek.
Obrázok užívateľa
Bodis

Poslaťod Aldebaran » Pon 18. Jan 2010 23:19:01

Piesok tmavý neviem či zoženieš tak ľahko, ale pokiaľ viem, kľudne sa to dá farbiť, teda primiešať farbu do epoxidu. Ja som to nerobil, ale ostatní hej a nemali problém, odporúčali čiernu tónovaciu farbu. Potom to bude tmavé aj bez tmavého piesku :mrk

A piesok ja osobne som použil ten čo je určený do bazénových filtrov, jemný kremičitý piesok, frakcia tuším 0,6-1,2 mm, 25kg balík za niečo vyše 6 eur, cca 180 Sk, kupoval som to v Mountfielde ale majú to asi všade. Majú aj väčšie balenia, ak by si chcel.

A to ako si to vymyslel je v pohode, ale hore by som dal výpustovú(máš tam napísané nasávaciu, neviem či je to preklep) hadicu z filtra (tam kde má admin to "kolienko") a na spodok komínka nasávaciu hadicu filtra, a niekde tam schováš aj ohrievač. Bude to dobre fungovať
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Uto 19. Jan 2010 22:57:45

Kľudne ti stačí kremičitý piesok ten sa to po nátere pozadie zabarbí. Zbytočne budeš kupovať drahý farebný piesok.
Obrázok užívateľa
Rostratus

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia