Skoro rozvodová 300-ka

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Ako sa vám páči nádrž? "( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 0

Re: Skoro rozvodová 300-ka

Poslaťod paloi » Sob 03. Aug 2013 6:39:13

Juraj, k tej otázke č.7 moja osobná skúsenosť:
V 600 litroch som mal 2 vnútorné filtre, jeden bol Aquael Fan 3 Plus a druhý bol Atman, neviem typ, malo to prietok 2000 litrov/hod. Minimálne 1x týždenne som ich čistil, náplň bol len molitan. Akurát ja som ich mal kvôli prúdeniu vody oba v jednom rohu akvária. Tým sa kaly dostávali do jedného miesta, odkiaľ sa dali ľahko odsať. A ešte v tom vidím jedno pozitívum - technika ukratá na jednej strane a aj prívodné káble neboli na oboch stranách akvária.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Reklama

Poslaťod Juraj1973 » Sob 03. Aug 2013 10:23:24

Ďakujem .. z ekonomického hľadiska to zatiaľ budem riešiť tým čo mám.. JBL profi cristal je na magnetoch je rohový a plánujem čierny "zadok" , verím že bude splývať , teda nebude tak kričať .. do vrchného bloku som nasypal siporax (zatiaľ som ho nikdy nemohol dať na plný prietok) v opačnom rohu bude zašitý závesný, bezproblémové čistenie a zamaskujem ho tak , že ho nebude vidieť tiež má aj nejakú biologickú náplň .. plánujem tam mladé ryby, nebude hádam taká záťaž a nechám nejakú predprípravu na prípadný externý nebude to vadiť dúfam, keď pôjdu z opačných rohov ? .. už má šteklí brucho , ujo Martenčík povedal že to týždňa mám akva hotové ... žena ostala spokojnejšia, že nemusí rozmýšľať čo mi kúpi na 40-ku :-D .. rozmýšľam ešte čo so svietením.. nad 70 litrovým som mal na stene zavesené vyklápacie kuchynské led svietidlo 60 cm .. dokúpil by som ešte 2 a bolo by ..neviem či to stačí, ale s t tým jedným som bol spokojný , rastliny ktoré som mal tal "vyháňali" a riasa nerástla...
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Juraj1973 » Str 07. Aug 2013 22:14:27

takto pokračujem
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod simon » Pia 09. Aug 2013 9:07:43

Ten koreň vyzerá dobre. Cena piesku je fajn. Ono záleží aj od toho, aký je to piesok. Čistý kremičitý biely je o niečo drahší. Potom sú rôzne druhy a od toho sa odvíja aj cena. Ale kúpa je to dobrá. Pracuj ďalej a som zvedavý na ďalšie foto.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Juraj1973 » Str 21. Aug 2013 8:58:14

Chalani pozdravujem Vás,

ešte by som chcel expresné odpovede na moje otázky. (dnes deň D - príde akva). zase sa ospravedlňujem ale google a funkcie hľadať ma ešte viac zamotávajú

takže mám dve akva (45 a 70 L) ktoré budem kvôli novej tristovke rušiť vodu z nich použijem no chcel by som aj piesok (štrk) ..keďže ale plánujem aj "geošov" dávam novú jemnejšiu frakciu..

v tých dvoch akváriách mám hrubší štrk, mohol by som ho použiť ,nie pomiešať ale spraviť určité časti z dna z neho ? okrem tohoto štrku tam mám naspodu substrát JBL aquaBASIS plus.. akva bežia už vyše roka.. v návode písali že ten substrát je nutné prekryť .. má teraz význam ho tam dávať ??? (rastliny plánujem poväčšine také čo upevním na koreň, len kde tu nejaké prikvačím kameňmi)

(obe otázky sú podané v súvislosti s plánovanými geophagusmi)

na dno akva plánujem dať tenký polystyrén a chcem ho prekryť čiernou fóliou.. No nekúpil som jazierkovú ale "normálnu" (sorry neviem to inak definovať) môžem ju použiť resp. nebudú sa z nej uvoľňovať škodlivé látky ?

Vďaka za odpovede a nakoľko som stále v štádiu začiatočník poprosím o zhovievavosť a trpezlivosť
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod Plzenaak » Str 21. Aug 2013 11:08:53

Hrubší štěrk se ti dřív nebo později smíchá s jemnějším. Zabránit tomu nelze, zvlášť u Perleťovek. Já bych ho tam nedával.
S fólií ti neporadím. Nikdy jsem nic podobného v akváriu neměl.
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Juraj1973 » Str 21. Aug 2013 12:05:15

.. a ten substrát ?? ono to vyzerá ako taký hnedý piesok, resp. jemný štrk .so živinami to asi tiež nie
Kód: Vybrať všetko
http://www.aquapage.cz/produkty/148-jbl-aqua-basis-plus-dlouhodoby-substrat.html

Kód: Vybrať všetko
http://www.jbl.de/images/container/w960_h1200/54998.jpg

alebo po roku to už nemôže vadiť ? chcem to v podstate kvôli tomu aby som tam mal aj nejaký zabehnutý štrk..

ale možno sprostosť
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod Plzenaak » Str 21. Aug 2013 14:26:45

Já bych to do akvária nedával. Rybky budou dno přestavovat k obrazu svému a bude to dělat časem problém. Možná to není špatný pro akvária holandského typu, kde je hodně rostlinek, hnojí se CO2 a je málo ryb, ale to asi není tvůj záměr. Když jsem zakládal svoje akvárium, tak jsem se nechal ukecat do starého dna od Rataje a bylo to jen pro zlost. Po přestavbě jsme dal jen písek a rostlinky docela rostou. Třeba má někdo jinou zkušenost, já jsem jen doživotní začátečník :-D .
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod paloi » Str 21. Aug 2013 15:54:07

Tiež by som nemiešal hrubý strk s jemným, premieša sa, presne ako písal Plzenak.

Tá "normalna" čierna folia je aká? Sú aj nenormálne? Okrem toho - do 300 ky to asi nepotrebuješ. Ani polystyrén. Pokiaľ teda neplánuješ dávať do akva 10 kg kameň.

A ten substrát tam potrebuješ načo? Kašľal by som na substrát.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Juraj1973 » Str 21. Aug 2013 23:20:36

show must go on :chuckle
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Juraj1973

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia