Ako cistit akvarium ked je tam piesok ?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ako cistit akvarium ked je tam piesok ?

Poslaťod perchess » Pon 12. Mar 2012 23:04:13

nobody píše:....ja nemam kupeny ziadny odkalovac ale vyrobeny zvon z JUPIKA :D (sladka voda pre deturence pre tych co nemaju deti) odrezane dno a napojene na plastovu tycku ani neviem z coho ju mam a samozrejme hadicu. Odsava to lepsie ako zvon z akvaristiky. 8-)
inac napustanie riesim napojenim zahradnej hadice na vanovu bateriu na vytok sprchy. je tam zavit v zahradkarstve alebo hocikde vodoinstalacnym materialom kupis prechodku na hadicu/vodovodna bateria ide o nejaky priemer teraz netusim ci je to 1/2" alebo aky ale je to v pohode nasrobujem a pustim sprchu a frci to (to percheess)

Aj z jupíka som skúšal, funguje, ale je pre mňa dosť veľký, keďže mám dosť koreňov a mal som problém sa poprepchávať pomedzi ne.
Čo sa týka skrutkovania hadice na sprchovú batériu, aj to som kedysi praktizoval, ale veľmi sa častým skrutkovaním drali tesnenia, tak som od toho upustil.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod Rasto_2001 » Uto 13. Mar 2012 9:11:32

No ja odsajem piesok a potom tam dám noví :-D srandujem normálka odkaľujem ked aj odsajem nejaky piesok nerieši lebo mám ho stále viac než dosť, odsavam to rovno do odpadu cez vanu hadicou
Vodu napušťam hadicou má spravený zvlášť ventil pod umývadlom tak že v pohode
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod l_laco » Uto 13. Mar 2012 13:17:02

Rasto_2001 píše: ked aj odsajem nejaky piesok nerieši lebo mám ho stále viac než dosť, odsavam to rovno do odpadu cez vanu hadicou

... daj potom vedieť keď sa ti zapchá odpad ;)
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Rasto_2001 » Uto 13. Mar 2012 15:23:26

l_laco píše:
Rasto_2001 píše: ked aj odsajem nejaky piesok nerieši lebo mám ho stále viac než dosť, odsavam to rovno do odpadu cez vanu hadicou

... daj potom vedieť keď sa ti zapchá odpad ;)

Neboj poriešené - kedže je to cez vaňu tá sa po kúpaní vypúšťa je tam zabezpečený dostatočné preplachovanie jedná vec
Druhá vec pravidelne používam čistič odpadu keď že sa tam zachytáva nielen piesok (ak) ale aj iný bordel (vlasy napr.)

Takže toho sa neobávam
Rasto_2001

Poslaťod l_laco » Uto 13. Mar 2012 19:36:10

:yes zdá sa že to máš premyslené :-) to som si kedysi myslel aj ja, až do minulého leta, keď som menil odpady vo svojom dome a videl som čo všetko sa tam drží.
1. - akýkoľvek silný prúd vody po pár metroch v odpadovom potrubí slabne a ak sa ten piesok neusadí hneď na začiatku, usadí sa ďalej a bude sa tam usadzovať stále na seba, čím vzniká hrubšia vrstva
2. - žiadny čistič odpadu ti nenaruší usadeninu z piesku ... vlasy, zvyšky potravín a podobné svinstvo to rozpustí, ale aj to len na začiatku odpadu, ďalej je ten roztok už zriedený a tak sa jeho účinok stráca ...
Istou "výhodou" je, ak bývaš v bytovke / paneláku. Tam zvyčajne po 2 - 3 m od výtoku z vane je už centrálny odpad, tam to zvyčajne ide kolmo dolu a usadzovať sa to začne až na spodku a tak to nebude len tvoj problém keď sa to zapchá :devil
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Rasto_2001 » Uto 13. Mar 2012 21:05:14

l_laco píše::yes zdá sa že to máš premyslené :-) to som si kedysi myslel aj ja, až do minulého leta, keď som menil odpady vo svojom dome a videl som čo všetko sa tam drží.
1. - akýkoľvek silný prúd vody po pár metroch v odpadovom potrubí slabne a ak sa ten piesok neusadí hneď na začiatku, usadí sa ďalej a bude sa tam usadzovať stále na seba, čím vzniká hrubšia vrstva
2. - žiadny čistič odpadu ti nenaruší usadeninu z piesku ... vlasy, zvyšky potravín a podobné svinstvo to rozpustí, ale aj to len na začiatku odpadu, ďalej je ten roztok už zriedený a tak sa jeho účinok stráca ...
Istou "výhodou" je, ak bývaš v bytovke / paneláku. Tam zvyčajne po 2 - 3 m od výtoku z vane je už centrálny odpad, tam to zvyčajne ide kolmo dolu a usadzovať sa to začne až na spodku a tak to nebude len tvoj problém keď sa to zapchá :devil

psst nikomu to nehovor ale bývam na 10tom poschodí čo som sa zabudol zmieniť :-D
ale nie srandujem ako vždy, je to ale dobrá pripomienka a dám na to bacha
Rasto_2001

Poslaťod terrible » Uto 13. Mar 2012 21:42:15

Keď už sme pritom, ja keď som menil staré odpadové rúry, tak v niektorých miestach bolo z 80 mm priemeru rúry priechodných tak 10 mm a zbytok boli usadeniny, vyzeralo to ako prací prášok, alebo také niečo, takže na usadeniny si už dávam pozor. :)
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rasto_2001 » Uto 13. Mar 2012 21:46:15

to je nejak moc nie ? to musely byť aj riadne stare, alebo tam nie je dostatočný spad ... nechapem ako sa tam mohlo take nieco mohlo vytvorit ...
Rasto_2001

Poslaťod l_laco » Str 14. Mar 2012 6:19:45

Veru je to tak ... presne takéto upchatia som tam mal aj ja.
Dostatočný spád....? Na odtok vody stačí aby si mal na 100cm dĺžky 1cm spád ... a vodári to tak bežne robia, na odtok vody to úplne stačí. V rovnej, hladkej rúre silnejší prúd vody spláchne všetko, ale stačí prvé koleno, alebo nejaké T-čko, malá priehlbinka v potrubí a tam sa to začne usadzovať.
Keby som to nevidel na vlastné oči, neveril by som aká nebezpečná je z tohto pohľadu káva a solvina, najmä tá piesková ...
Ale ako som napísal .. niektorým, hlavne v bytovkách je to jedno čo lejú do odpadu.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Rasto_2001 » Str 14. Mar 2012 9:00:31

l_laco píše:Veru je to tak ... presne takéto upchatia som tam mal aj ja.
Dostatočný spád....? Na odtok vody stačí aby si mal na 100cm dĺžky 1cm spád ... a vodári to tak bežne robia, na odtok vody to úplne stačí. V rovnej, hladkej rúre silnejší prúd vody spláchne všetko, ale stačí prvé koleno, alebo nejaké T-čko, malá priehlbinka v potrubí a tam sa to začne usadzovať.
Keby som to nevidel na vlastné oči, neveril by som aká nebezpečná je z tohto pohľadu káva a solvina, najmä tá piesková ...
Ale ako som napísal .. niektorým, hlavne v bytovkách je to jedno čo lejú do odpadu.

Mysliš mňa ? ....
To že tam splachnem trochu piesku si myslím že je to najmenej čo sa do toho odpadu dostane, nik nevidi kto čo splachuje či už niečo tuho skupenstve (raz za mesiac napr) alebo nejaké chemikálie a pokiaľ sa to neupchá tak to nikoho :moon a až potom keď sa to čistí tak je vlastne vydieť čo všetko sa splachuje .....
no ale toto už je iná téma a toto tu nepatrí.
Rasto_2001

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia