prasknute dno akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: prasknute dno akvaria

Poslaťod SSimon » Ned 06. Feb 2011 13:13:52

je mi to jasne.. kebyze si to kuknem na zaciatku,ale doslova to bolo prilepene o to akvarium ten kryt. Hlavne ze je to tak z vyroby,mohli na to mysliet. len ma stve,ze ked to vlepim z vnutra,musim odrezat filter,a zmensi sa mi troska priestor.
Obrázok užívateľa
SSimon

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Jesky » Ned 06. Feb 2011 14:36:15

Čo sa týka toho tvojho filtra tak mi nie je jasné ako to máš urobené..či vlepené prepážky po celej výške a šírke či ako.. alebo máš vlepený filter v rohu " je zo skla" ? keď tak daj vyrezať sklo aby si obyšiel ten filter...to sklo nemusí byť po celej ploche ale hlavne tam kde to máš prasknuté.
Vlož neaké fotky aby som videl ako máš ten filter.
Jesky

Has thanked: 0 time

Poslaťod Jesky » Ned 06. Feb 2011 14:41:43

A ešte som zabudol k tomu tvojemu zmenšenému prietoru..myslíš že rybám uškodí keď na dno vlepíš sklo o hrúbke 6mm ?????
Jesky

Has thanked: 0 time

Poslaťod mlaka » Ned 06. Feb 2011 19:42:00

prosím Ťa a vymeň tú podložku za hoci polystyrén alebo poldožku pod plávajúcu podlahu, akvárko tak rozloží váhu nie na jednotlivé body, ale na celú plochu pružnej podložky.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod SSimon » Ned 06. Feb 2011 22:38:48

Nevedel som ze je to tak debilne vymyslene,pretoze to bolo vlepene na akvariu. ja som to rozlepil,a dokonca mi s tym aj ta voda v kryte pomohla dat dole.. az potom som zistil ze to bolo krytom.

dalsie fotky. ak dam sklo z dnu,tak musim obrezat aj silikon po bokoch,lebo je ho tam dostatocne nakydane. ci nemusim ? dalsiu vec som zabudol. ja mam v strede priecku 15cm siroku,ja tam tych 120cm na dlzku nezmestim :(

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod Byk1984 » Ned 06. Feb 2011 22:51:19

si myslim,ze je uplne jedno ci ju nalepsi do vnutra,alebo vonku.Usel to splni.a ked mas uz to akva prazdne,tak nalep dno na novo.Staru tabulu skla daj prec a nalep tam novu,popripadne hrubsiu.Potom si pories poriadne podlozku a aj podstavec,nech sa neprehyba a je na rovnok podklade
Myslim ze to bude stacit a uz sa nic nestane.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Ned 06. Feb 2011 23:16:54

Zvnutra to podla mna treba nalepit koli tomu aby sa to priamo dotykalo bocnych stien a prilepilo sa to o ne. Ked to das zo spodu tak len zdvojis dno ale neprilepi sa to o boky, o tie bude stale prilepene to prasknute sklo ktore mozno v tom prasknutom mieste ani o boky poriadne netesni. Cize urcite lepit zvnutra. Mozno by stacil len nejaky 20 cm pas ktorym prekryjes tu prasklinu. Takto nejako sa nadpajaju tabule skla pri velkych akvariach.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Pon 07. Feb 2011 6:51:06

Nemusis vobec davat cele dno. Daj tam pas tak aby bol dlhy ako dlzka praskliny - v tvojom pripade od predneho po zadne sklo a siroky 20-30 cm podla potreby. Ten silikon v kutoch obrez ziletkou a poctivo to tam dopasuj. Ak mas akva siroke napr. 50cm, tak daj vyrezat sklo dlhe 48,7 cm. V kutoch nesetri silikonom a po uschnuti prebytocny silikon opatrne odrez ziletkou. - tych 50cm myslim samozrejme vnutorny rozmer.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod SSimon » Pon 07. Feb 2011 17:27:40

dobre chalani spravim to teda tak,ze to vlepim vo vnutri. este ma napadlo,ze aj z vonku to nalepit aby bolo dvojite dno,ale je to teda zbytocne? staci uplne len z dnu nalepit ? nie je to vacssia istota?
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod SSimon » Str 09. Feb 2011 21:25:41

tak co teda dat pod akvarium ako podlozku? poradite mi? odporucaju sa teda polystyreny,len si akosi neviem predstavit ze mi bude trcat 5cm siroky biely stavebny polystyren.. pocul som aj to,ze aj koberec samozrejme nie chlapaty,ale ako je napriklad v aute sa moze pouzit.

alebo dat polystyren do toho originalneho krytu a nech si polystyren do neho "sadne" ?
Obrázok užívateľa
SSimon

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 99 hostia