Riasy na skle odstranenie

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Riasy na skle odstranenie

Poslaťod vladko » Uto 30. Nov 2010 8:23:48

dojde nove AQ a poskrabem ho sak si vlasy vytrham :D budem musiet davat pozor ten kremicity piesok je velmi ostry
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Reklama

Poslaťod vladko » Uto 11. Jan 2011 18:34:08

k riasam som absolutne spokojny s pomocou :D kupil som na skusku dve thajske prisavky a som prekvapeny su sice mensie a len 2 ale robia ako certi skoro do biela mi ohlodali miesta na kamenoch :) som milo prekvapeny vrelo odporucam sikovny pomocnik.
:hand
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rasto_2001 » Str 12. Jan 2011 20:45:52

vladko píše:k riasam som absolutne spokojny s pomocou :D kupil som na skusku dve thajske prisavky a som prekvapeny su sice mensie a len 2 ale robia ako certi skoro do biela mi ohlodali miesta na kamenoch :) som milo prekvapeny vrelo odporucam sikovny pomocnik.
:hand

hej suuu fajn vedia porobyt poriadok len tie moje su uz nejak troska lenivé :-D
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod vladko » Sob 12. Feb 2011 18:53:17

kupil som skrabku od hagen-u
Kód: Vybrať všetko
http://www.akvaristik.eu/fotky5031/fotos//hagen/101-11018.jpg

no tak ci onak budem to rabit ako doteraz "rucne" kusok molitanu z filtra a ruka v AQ a stierat riasu :(
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod ata » Sob 12. Feb 2011 20:03:42

ked som si to vsetko precitala rozmyslam ze kde ja zijem,mam skrabku ktora je predlzena a na konci ma vymenitelnu ziletku.to mi ale poradili pred dvoma rokmi v akvaristike u nas.ak chcem pozriet nejake cichlidy musim ist asi o 70 km dalej lebo u nas vraj "cichlidari" niesu tak ani cichlidy tu nemaju.takze skrabka von oknom???
ata

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod vladko » Sob 12. Feb 2011 20:17:04

vyhadzovat isto nebudem urcite si ju necham snad sa raz zide tam kde sa bude tazsie dostat :)
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod ata » Sob 12. Feb 2011 20:47:10

ak sa mozem opytat ,ta co si kupil od hagen-u ma na konci ziletku ci? lebo neviem co s tou mojou,ci vymenit alebo nechat?
ata

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod pigino » Sob 12. Feb 2011 20:56:03

U mňa riasy udávajú čas čistenia.Viem,že keď sa začnú objavovať a to je tak po 8 až 10-tich dňoch , nastal čas čistenia a odkalovania,takže použijem hubku,odkalím a všetko je parádne čisté.Na skalách sa dlho neudržia lebo tam ich požerú moje stále nenažraté malawky.Tú škrabku nevyhadzuj,pretože ak by si náhodou nečistila keď bude treba,tak môžeš aspom trochu oškrabať tie potvory a nemusíš si moc namáčať ruky.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Matej » Sob 12. Feb 2011 23:09:04

ata píše:ak sa mozem opytat ,ta co si kupil od hagen-u ma na konci ziletku ci? lebo neviem co s tou mojou,ci vymenit alebo nechat?

Ten big float od hagenu nema ziletku, ale skrabky so ziletkou sa bezne predavaju aj teraz, niekde som videl nejaky model ktory z jednej strany ziletku ma a z druhej nie a tocis podla potreby :)

Tieto magneticke su dobre v tom ze nemusis davat ruku do akvaria a cistis pohodlne kedy len potrebujes, ale je tam ten problem s poskriabanim, nedas pozor a je to tam - aj ked musis sa pochvalit ze odkedy si davam pozor tak s touto som nespravil ziadny skrabanec.

Pri skrabke so ziletkou dalvaj hlavne pozor na silikonove spoje v rohoch akvaria, ziletka do toho moze zarezat a pripadne ich poskodit. Nehovorim ze to priamo prerezes ale pri tomto sa oplati byt pozorny.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod vladko » Ned 13. Feb 2011 8:48:14

ako sa pise vyssie ziletku to nema ma to taku bielu hubku nalepenu na drzadle je to tvrdsie ako molitan, ja som predtym pouzival magneticku skrabku no poskrabal som sklo a hned som ju vyhodil radsej namocim ruku akor trvalo poskodim sklo
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia