Ahoj na samostatných 16 ks T.dubois ti to bude stačiť, ale na ďalšiu skupinu Tropheusov to bude malé. Aj keď ja som mal 30ks T.dubois v 260tke a fungovalo to.
Stačiť bude, ale doporučujem vačšiu filtračnú hmotu a silnejšie okysličovanie a prúdenie vody - napr. molitan 10x20x30cm / 6L / a čerpaciu hlavicu Atman AT 202. Samozrejme pravidelnú výmenu vody - 1/3 vody týždenne. Duboisy sa s Ikolami neskrížia, ale choval by som ich oddelene. Já mám napr. v 400L akva 31 Duboisov a vypadá to celkom pekne také ,,stádo,,
Tropheusov chovaj jeden druh, pretože sa nemajú susedné druhy moc radi. A pozor na duboisov, v mojej knihe ako je písané, tak treba aspoň 400l akva a 30-40ks a veľa priestranstva. Keď ich dáš do menšieho akva, alebo do veľkého a len z roška troška oni su potom v strese a scípnu. . Tak bacha na to
Já si naopak myslím, že lze chovat různé druhy Tropheusů v jednom akva bez problémů. Mám skupinku 28 duboisek a k nim 5 ks Bemb a navzájem se nenapadají. Napadají se akorát Bemby mezi sebou. Dále i akva postačí 300 litrů, ale samozřejmě čím větší, tím lépe.
ja som rad ze som vybojoval tych 290 l ,musim sa prisposobit rodine.akva ma rozmery 130x40x50,d,s,v.tych dubakov mam 16,ale este chcem dokupit,radsej sa poradim ako by som mal potom lutovat,dakujem za rady