Koralovy piesok na dno........

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Koralovy piesok na dno........

Poslaťod Rostratus » Sob 29. Aug 2009 7:29:04

( táto téma bola presunutá zo starého fóra)

romco

chcel by som vediet ake mate skusenosti s tymto pieskom.......
aky ma vplyv na kvalitu vody.....
kde ste ho kupili a podobne.....

Administrátor

Skúsenosti s nimi nemám, ale ak by si ich chcel použiť do akvárka s cichlidami moc by to podľa mňa esteticky nevyzeralo. To je môj osobný názor. Myslím, že tento piesok by mal zvyšovať tvrdosť vody ale tým som si neni celkom istý.

romco

ano mal by zvysovat ph vody,ja by som ho chcel popripade zmiesat s kremicitym pieskom...to sa este uvidi...

Stero

Ja som do svojej 500 vložil 3kg koralovej drte spolu zmiešanej s kremičitým pieskom. Asi 30-35kg. Tiež som chcel aby sa mi zvýšila tvrdosť vody. Pôvodne som mal celkovú tvrdosť vody 6 a dnes mam 7. Tak že jemne zvŕšenie vody tam je ale nič extra výrazne. V podstate keď každých 10 dni odčerpávam nejakých 100-150l vody a tak nemá ani kedy tá voda zmeniť až tak svoje vlastnosti. No a druha vec je cena tej drte ja som dal za 3kg nejakých 10 € čo sa mi zdalo dosť veľa a nebol som úplné presvedčený o účinnosti.

romco

Stero:ako teraz upravujes vodu ty??Pridavas nieco??

Stero

Ano upravujem dávam do aq jedlu sodu a morskú soľ. Dával som dakedy na tvrdosť aj Sera mineral sald ale tiež to nie je lacné. Mával som tvrosť vody okolo 10. No dnes ju už nedávam a rybkám je fajn aj vo vode kde je tvrdosť len okolo 7. Skôr sa snažím udržať PH nad 8.

Administrátor

Ja som kedysi tiež upravoval vodu pridávaním soli 1 PL na 25 litrov. Teraz nesolím a ryby sú v pohode aj bez soli.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Koralovy piesok na dno........

Poslaťod Blade-o » Štv 22. Apr 2010 20:17:05

cize ten koralovy piesok velmi nepomaha? a za tu cenu sa asi fakt neoplati ked nema vyrazne ucinky. je rozdiel vo vzhladu kremicity a koralovy piesok?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod brano ba » Pia 23. Apr 2010 8:14:34

Ja som do mojho akva primiesal ku kremicitemu piesku koralovu drt, ale po kratkom case sa ta koralova drt sfarbila od detritu do hneda, takze z hladiska designu to nieje moc dobre. Kremicity piesok ostal pekny biely
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod LaciP » Pia 23. Apr 2010 8:52:21

ja mam zase kremicity piesok do zelena, kedze sa mi na nom casom chyta riasa...koralovu drt mam vo filtry...a videl som nadrze s koralovym pieskom alebo jemnou koralovou drtou a vyzerali veľmi obdobne ako s kremicitym pieskom, len zo zaciatku je urcite koralovy piesok belsi ako kremicity...neskôr myslim ked trochu zajde tak budu asi veĺmi podobne
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Matej » Pia 23. Apr 2010 10:51:31

Mne sa zasa kremicity piesok farbi dohneda od riasy :) Ked odsavam kal tak vzdy nasajem aj cast toho hnedeho piesku a dosypem novy :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Byk1984 » Pia 23. Apr 2010 12:18:27

Moj nazor je,ze kremicity piesok uplne staci.Koralovy je po 1 drahsi a nejako extra tu tvrdost vody nedviha.Ak ma niekto mekku vodu ako ja 3GH,tak mi to nepomoze.Musim tak ci tak upravovat na tych 10-15GH Sera mineral salt.Je to drahsie,ale balenie vydrzi dlho.Samozrejme zalezi na tom,kolko ma clovek nadrzi :wasntme Ak ich ma vela,nevydrzi dlho.
Byk1984

Images: 2
Been thanked: 27 times

Poslaťod jovan » Pia 23. Apr 2010 14:30:06

Byk1984 píše:Moj nazor je,ze kremicity piesok uplne staci.Koralovy je po 1 drahsi a nejako extra tu tvrdost vody nedviha.Ak ma niekto mekku vodu ako ja 3GH,tak mi to nepomoze.Musim tak ci tak upravovat na tych 10-15GH Sera mineral salt.Je to drahsie,ale balenie vydrzi dlho.Samozrejme zalezi na tom,kolko ma clovek nadrzi :wasntme Ak ich ma vela,nevydrzi dlho.

Aj ja mám vodu takú ako ty,a vodu pritvrdzujem korálovým pieskom vo filtri.Ak by som mal používať sera salt,tak by som sa nedoplatil.Z 90mikroS spraví drť 500mikroS a to úplne stačí.Ph dokáže vyletieť až na 8,5. :) Samozrejme že sa pomaly rozpúšťa ,takže ho treba dopĺňať. :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Byk1984 » Pia 23. Apr 2010 16:02:33

Tak ja koralovu drt nemam a nemienim ani pouzivat.Viem ze to stoji peniaze,ale vydrzi mi to na pol roka nejakych 500g,takze ja to za velku investiciu nepovazujem
Byk1984

Images: 2
Been thanked: 27 times

Poslaťod Blade-o » Sob 24. Apr 2010 12:46:19

skoda ze je tak draha keby sa dala zohnat lacnejsie :(
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Rado » Sob 24. Apr 2010 20:32:24

Ja mám vo svojom filtry v jednom s prečinkov vložené kúsky koralu. Drť som nezháňal, nakoľko som mal koralu veľa :mrgreen: Ale drť do piesku ,ak sa chceš vyhnúť odtieňom piesku v akva, by som dal do pančuchy, a do filtra. Voda si už svoje zoberie.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia