Obývačková stena + 2 Akvárka

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Obývačková stena + 2 Akvárka

Poslaťod playman22 » Sob 07. Apr 2012 19:58:32

Zdravim vsetkych,

uz nejaky cas rozmyslam nad vymenou obyvackovej steny a tak ma napadlo spojit to s kupou dalsieho akvaria :-)
zatial je to len plan, takze mam cas si vsetko poriadne premysliet a bol by som rad, kebyze mi poradite, co je zle, co tam chyba, alebo co by ste riesili inym sposobom a preco...
rozmery miestnosti su cca (340x590x255cm) :
sirka 3,4m
dlzka 5,9m
vyska 2,55m
k terajsiemu 150x50x60cm (ŠxHxV) akvarku by som dokupil este jedno rovnakej velkosti...
pod akvariami by boli skrinky vystuzene joklom.
niesom si isty, ci ta telka uprostred je dobry napad, i ked je pustena raz za uhorsky rok, no aj tak by mohla rusit ryby...
tie rozmery som daval len tak aky som mal pocit, ze by to mohlo vyhovovat, stolar by ma pravdepodobne vysmial, cize nic nieje konecne, je to len prvotny nakres, aby som sa mal od coho odrazit...
cele by sa to nachadzalo na stene 5,9x2,55m a vyzor je v prilohe (snazil som sa pri kresleni dodrzat mierku 1px = 1cm ) tie cisla hore je hlbka skrine
ake su vase postrehy? nesetrite ma :-D
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
playman22

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Obývačková stena + 2 Akvárka

Poslaťod jaro » Ned 08. Apr 2012 8:21:06

ahoj,

osobne by som takto k TV AQ nedaval. Bal by som sa aj ozarovania rybiek, aj poskodenia TV, resp.nabytku, inak ja by som pri tomto rieseni asi moc TV nesledoval, aj efektne by to mohlo byt, mna by to vsak takto rusilo. Bud chces pozerat TV alebo sledovat zivot v AQ. Samozrejme ze chapem vytah k moznym priestorovym moznostiam....

V podstate je to len a len Tvoja vec :!:
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Jules » Ned 08. Apr 2012 10:09:44

Ja si myslim, ze ked to spravis tak budes po case nadavat, ze ta akva osvetluju pri pozerani TV, pri praci okolo akvarka ti bude zas zavadzat ten TV aj musis dat pozor aby si donho nenakvapkal a pod. Cize ked si pozries ten obrazok, tak tomu televizoru najdi miesto na inej stene a ked vystuzis spodok tej skrinky tak ti tam vojde jedno vacsie pekne akvarko na cely ten spodny diel .D To je len moja rada, ako bi som to spravil ja :rock
Naposledy upravil Jules dňa Ned 08. Apr 2012 10:24:49, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod playman22 » Ned 08. Apr 2012 10:17:18

ahojte a dakujem. tiez mi to kde je telka nesedi, ale lepsie som to nevymyslel, aj koli tomuto som to sem zavesil, lebo dufam, ze niekto na to pozre a opyta sa: a preco to nedas takto a takto? a poradi nieco na co som ja nedosiel... predsa len viac hlav viac rozumu... ked som to takto kreslil, tak som myslel na to, ze pri pozerani Tv niekedy vecer, by sa stiahol nizsie jas osvetlenia akvaria (vyhoda LEDiek) a pri vacsej udrzbe by som prehodil uterak cez telku koli pripadnym (celkom istym) kvapkam... ale ako aj pisete nieje to idealne riesenie a na tomto spekulujem najviac....
Tv ja uz roky takmer nepozeram, bud si nieco pozrem na pocitaci, alebo max nejaky film cez usb... celkom ju zrusit by mi nevadilo, ale koli rodine a obcasnym "kino" vecerom s rodinou alebo priatelmi ju chcem nechat... uz som rozmyslal aj nad takymi scenarmi, ze by sa nejako vyklapala zo skrine, alebo co by bolo jednoduchsie, ju dat na bocnu stenu, ci do rohu, ale tu moja kreativita konci a proste kym to nevidim, ze ako by to vyzeralo, tak neviem.... preto vas aj ziadam o pomoc...
pripadne, ked viete nejaku stranku, kde je nieco na styl vyskladania nabytku z obrazkov, tak budem rad ;-)
momentalne studujem novynabytok.sk ale este som nic nevymyslel, a nieco podobne je tu:
Kód: Vybrať všetko
http://www.cichlidworld.eu/diy/knihovna/knihovna.htm
neviem, ci to poznate ale vo velkej miere ma to inspirovalo
playman22

Poslaťod Jules » Ned 08. Apr 2012 10:25:32

Hodil som ti hore nejaky navrh :think
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod playman22 » Ned 08. Apr 2012 10:47:27

vidim Jules, ze sme na jednej vlnovej dlzke :D zial byvam na 7 poschodi a som obmedzeny na dlzku 1,5m v pripade vynesenia s vytahom alebo 2m +/- par cm, kebyze to bereme po schodoch, ale to by som sa bal ze ho cestou obuchame... ked sa mi podari kupit niekedy rodinny dom, a ostanu peniazky aj na splnenie sna, tak v tom pripade :dance
zatial musim vymyslat v ramci tychto obmedzeni... iked terajsia 450-ka sa mi den za dnom zmensuje pred ocami :D takze dufam, ze sa raz dopracujem ku tvojmu navrhu
inac tie dolne skrinky maju dvere 50cm siroke, takze toto by znamenalo 4m dlhu nadrz :heart
playman22

Poslaťod paloi » Ned 08. Apr 2012 10:58:56

Takže panelák... človeče, ja riešim podobný problém. Mám teraz podklady u statika, prvé info, ktoré som už dostal - treba čo najviac zaťaženia preniesť do zvislej konštrukcie. Pri strope hrozí ustrihnutie výstuže. A to je jedno, či budú dve akváriá 450 litrov alebo jedno 900 litrov. Mojich 900 litrov som narátal na celkovú hmotnosť takmer 1500 kg.

Čo sa týka toho televízora - tiež by som ho tam nedal. Ani nie tak vzhľadom na sledovanie TV, že by vždy pri jeho sledovaní bolo treba vypnúť svetlo nad akva. Iný problém. Pokiaľ chceš chovať cichlidy, tak ich niekedy budeš vyberať alebo vkladať do akvária. Ešte si nemal ostriekaný strop? Veď to je úplná masakra, čo dokáže narobiť jedna vystrašená 15 cm rybička. Nedávno som tak manželke zahlásil, že som chcel len vytepovať koberec, aby sa nehnevala.... Mokrú stenu a strop som nedokázal vysvetliť. Telku vedľa akvária nie, nikdy...
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod playman22 » Ned 08. Apr 2012 11:38:36

to konecne info od statika by ma potom zaujimalo... cital som toho viac aj tu, aj na inych strankach venujuce sa tematike a vsade sa dospelo k takemu zaveru, ze podlaha vydrzi tuto zataz, ked je pri stene... takto 2x 450 trosku dalej od seba by hadam nebol problem... ci ano? Nestras! :sweat :D
no strop som este nemal nikdy ospliechany, nech som mal hocijake ryby doteraz, tak hned v prvych dnoch, co som ich naucil jest z ruky, aby neboli take plache v pritomnosti ludi a pri cisteni akvarka boli skor v ceste, lebo sa neskryvali, ale mi dubali do ruky a aktivne sa zaujimali o to, co robim... ty pri vyberani ako postupujes? ja si ponorim taku vacsiu odmerku co sa pouziva v kuchyni ciastocne do vody a tu ktoru rybu pomalicky nazeniem k nej a ked je v nej, tak ju proste vyberiem a ryba na mna kuka a nechape, co sa deje... sietku nepouzivam lebo som ich nechcel stresovat, i ked je to rychlejsie, no pri jednom akvarku ma to bavi sa s tym "hrat" je to forma relaxu pre mna... mozno casom, ked nebude tolko casu... na odchov sa nechystam, takze s nimi nemanipulujem..
ale tak to ze tam telka nema byt ste mi uz vyhovorili :-P teraz hladam alternativne riesenie ako umiestnit to druhe akva, aby to aj nejak ladilo s nabytkom...
inac toto akva co mam som chcel nechat Malawi a to druhe je este dilema, lebo je tolko krasnych ryb, ale pokukavam po amerike...
playman22

Poslaťod romco » Ned 08. Apr 2012 12:12:26

trosku mimo temu ale od kolko kg je treba radsej spravit posudok od statika..ja byvam v bytovke ake sa teraz stavaju skoro v kazdej dedine tri poschodia 4-roky stara.....chcem si spravit nieco okolo 550litrov...moze tam byt problem..alebo to nie je az take velke akva...dakujem
Obrázok užívateľa
romco

Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod playman22 » Ned 08. Apr 2012 12:26:16

ked boli len nedavno postavene, tak nebude problem zohnat potrebnu technicku specifikaciu u firmy, ktora ich stavala, ti nato vedia rychlo odpovedat...

ludia... mam teraz dilemu... hypoteticka otazka: ako mam teraz oddelit opticky dve akvaria s rozdielnym biotopom od seba? predpokladam, ze by to vyzeralo blbo kebyze su vedla seba... co dat medzi ne, ked ste mi tu telku zatrhli :?:
playman22

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 53 hostia