Niesom odbornik, ale podl mna mas vodu tvrdsiu jak diamant A dost zasaditu.
skus nieco pocitat (napr tu: http://bigcichlids.6f.sk/voda-kh-gh-ph.p92.html) ale alebo si merala zle alebo je ta voda fakt velmi tvrda...
simon píše:Cichlidka píše:Spravila som test, ale neviem, co znamenajú hodnoty, ci su dobre, alebo nie
Prosím o radu -
Ph niečo medzi 8 - 8,5
Kh cca 180, mozno kúsok viac
Gh 150
NO2 - 0
No3 - niečo medzi 0 - 20
Podstatné je, aby si VEDELA, čo znamenajú. Potom budeš vedieť, či je voda vhodná pre ryby, ktoré chceš a či ju môžeš napúšťať alebo vymieňať.
Cichlidka píše:
Ďakujem ti ako skusenemu akvaristovi za multicenné rady... Velmi si mi pomohol, musíš byt na seba pyšný
simon píše:Cichlidka píše:
Ďakujem ti ako skusenemu akvaristovi za multicenné rady... Velmi si mi pomohol, musíš byt na seba pyšný
Prepáč. Nie som skúsený akvarista. Ja som ťa len chcel trochu podpichnúť, lebo o tejto téme sa už na portáli veľa popísalo, takže všetko by bolo len opisovanie.
Ale naozaj musíš vedieť, teda aj ten kto ti chce poradiť, aké akvarko budeš zriaďovať, čo v ňom bude, aké ryby atď.
Voda môže byť mäkká, stredne tvrdá, tvrdá. Ďalej kyslá, neutrálna, zásaditá. Okrem všetkej tej chémie, ktoré obsahuje, je obré vedieť aj koľko obsahuje dusitanov a dusičnanov.
A nie som na seba pyšný. Som veľmi skromný a tichý chalan.
Cichlidka píše:Spravila som test, ale neviem, co znamenajú hodnoty, ci su dobre, alebo nie
Prosím o radu -
Ph niečo medzi 8 - 8,5
Kh cca 180, mozno kúsok viac
Gh 150
NO2 - 0
No3 - niečo medzi 0 - 20
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 55 hostia