aky druh ryb zvolit do mojich podmienok

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: aky druh ryb zvolit do mojich podmienok

Poslaťod kofola » Pon 17. Jún 2013 6:10:58

Smrad to je teda poriadny to mozem potvrdit, ale co by sme nevydrzali pre nase ryby ? :Pi
Slimakov mi luto nebolo, lebo mi obzierali moju redkovku. :ninja
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Aquarista » Pon 17. Jún 2013 6:17:22

Ak máš čas, tak môžeš vynechať tú časť s vyťahovaním slinákou z ulity. Len ich usmrť povarením a daj ich ku mravenisku. Mravce ti ulity ekeologicky vyčistia ako už písal "kofola". Vydel som rybárov, keď si tak nechávali očistiť hlavy trofejných rýb a boli vybliskané do najmenšej kostičky.
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod simon » Pon 17. Jún 2013 16:05:28

Ja som počul aj takúto verziu, pri pive. Z rýchlovarnej kanvice oblial ulity a potom ich vraj veľmi ľahko háčikom z drôtu povyberal. Bez problémov. Asi ich netreba variť, len obliať vriacou vodou. A ten zbytok čo vybral z ulít, použil na ryby.
Je ešte jeden spôsob. Položíš ulity na horúci šporák a keďže si slimáky myslia, že je požiar, razom sa rozutekajú. Veď keď horí, ani ty si neberieš zo sebou celý dom. Len to najnutnejšie, alebo nič.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod huhu » Str 10. Júl 2013 21:31:14

Tak presiel nejaky cas... asi som sa zalubil do snekacov a tanganiky :D. No ale ine som chcel. Mam teraz otazku. Kamos ma v 100l akvarku Pseudotropheusov demasoni. 6 alebo 7ks. Su este male, tak 5cm. To akvarko im bude uz coskoro male

No a teraz sa pohravam s myslienkou, aby som ich zobral do svojej 200vky (ked ju zriadim) a k nim dam este snekacov. Co na to poviete? Fest somarina?

Nerozoberajme teraz, ze su z 2 roznych jazier, to mi je jasne. Len si myslim, ze im vo vacsom akvarku bude lepsie a hadam sa so snekacmi znesu. (ti ziju pri dne a demasonky vyssie). Parametre vody hadam tiez kompatibilne :D
huhu

Images: 10
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod simon » Pon 15. Júl 2013 16:48:05

Čo sa týka parametrov vody, to by malo byť v poriadku pre obidva druhy. Neviem, ale či tie Demasonky nie sú príliš agresívne. Ale to by nemuselo vadiť, ak ich nebudú loviť.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia