reverzná osmóza

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: reverzná osmóza

Poslaťod terrible » Sob 03. Nov 2012 9:58:05

A k tomu tlaku ešte to, že sa dajú kúpiť RO s prídavným čerpadlom, ktoré zabezpečí potrebný tlak.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod komunista » Sob 03. Nov 2012 11:41:41

Ja len, aby si v tvorivom nadšení nezabudol... :cool

Už dávnejšie som sa chystal naštudovať si, čo to tá RO vlastne je, ako to pracuje a pod, a Tvoja otázka ma v tomto smere popošupla, tak študujem. Osobne mi ju netreba, ale rád mám prehľad ;-)
komunista

Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Poslaťod terrible » Ned 04. Nov 2012 8:15:51

komunista píše:Ja len, aby si v tvorivom nadšení nezabudol... :cool

Hehe, no ja tým veľmi nadšený nie som, ale asi mi nič iné neostáva, momentálne vláčim kvôli jednej 300-ke a jednej 100-ke 125 l vody, dobrý zdroj mám naštastie iba 5 km od domu, ale doma ešte na prvé poschodie, ale keď by som mal v budúcnosti nosiť ešte ďalších povedzme 150 l to už by ma asi veľmi nebavilo. Takže mi asi neostane nič iné ako skúsiť tú RO, pre istotu s prídavným čerpadlom, aby bolo čo najmenej odpadu (pri parametroch našej vody ho bude asi aj tak dosť) a miešať ju s tou z prírody. Tak sa práve zamýšľam čoho všetkého je človek schopný kvôli nejakému akváriu. Asi nebudem celkom normálny... :)

P.S.: To vlákno na rybicky.net som našiel má síce skoro 600 príspevkov, ale stále sa motajú dokola o tom istom, ľudia si neprečítajú staršie príspevky a pýtajú sa 100x to isté. A väčšinpou chcú RO iba kvôli zmäkčeniu vody. Mať tak ich problémy.... :)
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod komunista » Ned 04. Nov 2012 18:49:51

Možno také niečo:
Kód: Vybrať všetko
http://www.mangala.cz/ro-mini80-filtracni-jednotka-s-ec-konduktometrem-p-199.html

Im napíš, ak za niečo stoja, tak Ti odpovedia, vysvetlia a navrhnú niečo vhodné...
komunista

Poslaťod terrible » Pon 05. Nov 2012 7:34:02

Práve v tej diskusii na rybickach sa o tejto firme vela rozprava, lebo maju dobre ceny, ale vo vseobecnosti tam ludia hovorili, ze nie su velmi ochotni radit. Ale zas na druhej strane vraj vyskladaju RO podla poziadavky zakaznika. Mozno im napisem aby mi vyskladali taku s pomocnym cerpadlom, bez filtra s aktivnym uhlim, ten mi netreba a miesto toho radsej este pridat deionizacny filter, ale asi az nakoniec, lebo keby som ho dal na zaciatok, tak pri obsahu NO3 v mojej vstupnej vode by som menil nápln asi po kazdom spusteni. :)
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod komunista » Pon 05. Nov 2012 19:23:43

terrible píše:Práve v tej diskusii na rybickach sa o tejto firme vela rozprava, lebo maju dobre ceny, ale vo vseobecnosti tam ludia hovorili, ze nie su velmi ochotni radit.

Ja som to vlákno celé nečítal - trošku ma zlostí tá snaha na rybicky.net pchať všetko do jedného vlákna, pretože prelúskať stovky príspevkov je potom otravné. To, že nechcú radiť je vcelku pochopiteľné, a presne tak som to radenie myslel, že Ti poradia, čo si máš od nich kúpiť, nie že budú ľudí učiť.
komunista

Poslaťod terrible » Pon 05. Nov 2012 19:41:47

Tak by to malo byť, ale podľa diskutujúcich neradia kúpiť to čo človek potrebuje, ale to čo chcú oni predať. :)
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod jovan » Pon 05. Nov 2012 19:44:41

terrible píše:Práve v tej diskusii na rybickach sa o tejto firme vela rozprava, lebo maju dobre ceny, ale vo vseobecnosti tam ludia hovorili, ze nie su velmi ochotni radit. Ale zas na druhej strane vraj vyskladaju RO podla poziadavky zakaznika. Mozno im napisem aby mi vyskladali taku s pomocnym cerpadlom, bez filtra s aktivnym uhlim, ten mi netreba a miesto toho radsej este pridat deionizacny filter, ale asi az nakoniec, lebo keby som ho dal na zaciatok, tak pri obsahu NO3 v mojej vstupnej vode by som menil nápln asi po kazdom spusteni. :)

Perfektný prípad toho čo je na nete bežné :crazy: Všetci popíšu všetko a 90% z toho je nezmysel.....
Somarina za somarinou,jalové úvahy takže k veci len pre info:

1,
RO je v podstate "molekulárne sito,ktoré má otvory pre Vodík a Kyslík".,takže v teoretickej línií prejde len čistá voda.Bavíme sa samozrejme o kvalitných polymérových membránach nie o Čínskych napodobeninách.
2,
pomer RO vody a odpadu sa kaskádou dá nastaviť na pomer 1:2.Odpad pri tom nie je nijak použiteľný nakoľko je to zmes solí v rôznom pomere,takže ak niekto chce napr.spáliť trávnik ako keď sa vyci..ká ,tak nech to pustí do záhradky....
3,
Neviem prečo ťa trápia dusičnany,dusitany ,keď výstup RO je niekde medzi 4-6 mikr.S :crazy: Silikátovo polymérové koncové filtre,keď z RO tečie takmer nula sú v akvaristickej praxi nevyužiteľné.....
4,
Čital si asi málo,lebo keby si viac, dočítal by si sa, že vyradením uhlíkového filtra naleptáš membránu...Teoreticky v studni nemáš síce chlór,avšak membránu nenaleptáva len on,ale všetky kyselotvorné zlúčeniny.Tak isto je treba mať niekoľko stupňovú mechanickú predfiltráciu a samozrejme UV lampu.V každom prípade to realizovateľné je,len si treba prečítať dobrú knižku a nie tie výplody na nete...
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 57 hostia