rada, co do noveho akvaria.

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

rada, co do noveho akvaria.

Poslaťod barny1991 » Str 23. Mar 2011 12:50:07

Caute tak konecne som nasetril na nove akvarium leleupi pekne narastli a pomalicky im treba nove akvarium tak som sa z rodinnych dovodov rozhodol pre akvarium:Rozmery 100x40x50 cm, Hrúbka skla 8 mm tj 200l. Poradte mi prosim zlozenie osadky akvaria spodne vrstvy budu obyvat neolamprologus leleupi 6x a poradte mi nieco k nim, velmi by som chcel tropheusi take minimum asi 15ks ale ak to pre ne nebude vhodne velkostou tak ich tam nedam chcem aby sa rybkam darilo... stojan pod akva sa uz vyraba takze za cca mesiac bude akvarko pripravene, filter(novy sa uz zabieha v starom akva),piesok, kamene aj vodu pouzijem zo stareho akvaria a dopustim ju novou, takze myslim ze netreba zabiehat co vy nato? popripade poradte neake vhodne druhy.Dakujem.
Obrázok užívateľa
barny1991

Has thanked: 9 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: rada, co do noveho akvaria.

Poslaťod Pito » Str 23. Mar 2011 13:19:45

ked ti mozem poradit tak tropheusy musis ozeliet. 200l je pre nich malo a ked este pridas leleupky tak to je nevyhovujuce. jedine co ti mozem odporucit s tropikov su duboisi. podla novych vyskumov sa v domovine zdrzuju aj samostatne po 1 a viac kusov. takze jedine s tych nemusis mat velku skupinu!!!
a s tou vodou by som tiez pockal. aj ked tam pridas stru vodu, nebude tam dostatocne mnozstvo bakterii na odburanie. neb. latok pre ryby! pockaj aspon 5 dni kym sa ti to ustali , nechaj akva v riadnej prevadzke a tak vpust ryby.
ved budes mat 2 akvarka, tak s umiesnenim ryb by si nemal mat problem.
aj leleupky su dost agresivne medzi sebou, hlavne v obdobi trenia a tak nesetri s kamenmi a ukrytmi.
a co k nim to ti velmi neporadim. ja mam iba 3ks,pre okrasu. :lol:
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod jusko » Str 23. Mar 2011 13:23:27

Poslal som Ti SS
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Matej » Str 23. Mar 2011 13:25:47

barny1991 píše:Caute tak konecne som nasetril na nove akvarium leleupi pekne narastli a pomalicky im treba nove akvarium tak som sa z rodinnych dovodov rozhodol pre akvarium:Rozmery 100x40x50 cm, Hrúbka skla 8 mm tj 200l. Poradte mi prosim zlozenie osadky akvaria spodne vrstvy budu obyvat neolamprologus leleupi 6x a poradte mi nieco k nim, velmi by som chcel tropheusi take minimum asi 15ks ale ak to pre ne nebude vhodne velkostou tak ich tam nedam chcem aby sa rybkam darilo... stojan pod akva sa uz vyraba takze za cca mesiac bude akvarko pripravene, filter(novy sa uz zabieha v starom akva),piesok, kamene aj vodu pouzijem zo stareho akvaria a dopustim ju novou, takze myslim ze netreba zabiehat co vy nato? popripade poradte neake vhodne druhy.Dakujem.

A neda sa ti spravit este o trosku vacsie? pridaj 10 cm na 100*50*50 a mas o 50 litrov navyse :)

Do tych 200 litrov budes mat 15 tropheusov moc, pretoze tam chces mat aj dalsie ryby. Mas 6 leleupi + 15 trophs + das nejakych 2 prisavnikov = 23 ryb to bude tak na hrane aj ked pri pravidelnej udrzbe to bude asi ok.

Na tvojom mieste by som este niekde nahnal aspon tych 50 litrov objemu a potom tam tych 15 tropheusov mozes supnut, plus leleupi na dne, nejaky prisavnik a mohol by si si tam hodit este nejaky parik julidochormisov alebo nejake eretmodusy na spestrenie :)

Alebo si daj tropheus duboisi, pri nich vraj netreba taku velku skupinu, tym padom to bude good aj ked pre tropheusy sa odporuca vacsie akvarium :)

Z vlastnej skusenosti ti poradim ist po co najvacsom objeme a v rozumnej miere sa snazit mat co najviac druhov. Velka jednodruhova skupina tropheusov je sice paradna ale rychlo sa to opozera. Takze osobne by som to zlozil takto 10-12ks duboisi + 6 leleupi co uz mas + parik julidochromisov + parik nejakych eretmodusov + 2ks prisavnik (1 gold a jeden normal) - to by si mal 20-22 ryb plus prisavniky. Toto ale bude na tu 200ku mozno trosku moc, ak pridas tych 50litrov tak by to malo byt ok :) To by si mal podla mna velmi peknu a pestru zostavu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod barny1991 » Str 23. Mar 2011 13:45:36

dakujem vam pekne, este to teda skusim neako domysliet ako by som to stou velkostou vymyslel :) a s Juskom potom doriesime vsetko ostatne aj zostavu ryb a zase sa zhodneme na kompromise pre mna aj aby sa ryby mali dobre.
Obrázok užívateľa
barny1991

Poslaťod Matej » Str 23. Mar 2011 13:58:59

barny1991 píše:dakujem vam pekne, este to teda skusim neako domysliet ako by som to stou velkostou vymyslel :) a s Juskom potom doriesime vsetko ostatne aj zostavu ryb a zase sa zhodneme na kompromise pre mna aj aby sa ryby mali dobre.

Vidis ked spominas juska, teraz cez vikend som u neho videl veru zopar peknych mladych duboisov a mal tam aj mlade julidochromisy a vytreli sa mu aj "neolamprologus ocelatus gold" keby si nahodou zvazoval snekace, tieto su asi najvacsie takze by pri tych leleupkach nemali mat nejaky problem. Myslim ze by ti to vedel z tohoto pekne vyskladat :yes
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Rostratus » Str 23. Mar 2011 20:01:56

Pito píše:jedine co ti mozem odporucit s tropikov su duboisi. podla novych vyskumov sa v domovine zdrzuju aj samostatne po 1 a viac kusov. takze jedine s tych nemusis mat velku skupinu!!!

Ahoj Pito, prosím ťa kdesi vyčítal túto informáciu? ( myslím to v dobrom :mrk ). Ak je to pravda tak som prekvapený. Osobne by som ich nemal v takomto množstve. Určite len v skupine aspoň 10-15 ks.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod barny1991 » Str 23. Mar 2011 22:13:43

presne tak to planujem bude tam skupinka duboisov 13-15ks a par kusov leleupiek. s Juskom opat perfektna dohoda takze sa tesim uz...len cakam kym budem mat zvareny stojan z joklu a ideme nato.
Obrázok užívateľa
barny1991

Poslaťod Pito » Štv 24. Mar 2011 12:31:50

pre Admina: no to pise v knihe pan M.Kraut. precital som ju celu uz dvakrat :lol: tak sa ma aj nieco chytilo :lol:
ked nieco neviem, pozriem tam,ved je to dobra a poucna kniha.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 68 hostia