JBL e900 - nabera vzduch

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: JBL e900 - nabera vzduch

Poslaťod nobody » Uto 01. Feb 2011 18:51:19

ahojte (som tu novy). uz asi tyzden citam kde tu co na fore a samozrejme pripadam si ako isty amater co sa tyka pripravy akvarka. idem zriadit 200 l panoramaticke akvarko a to co som uz asi pol roka zvazoval som sa docital az tu kdesi na fore. idem don vlozit 3D pozadie a rozhodol som sa pre externy filter JBL CRISTAL PROFI e900.
dlho som sa nevedel rozhodnut ci externy alebo interny a skor som mal pocit ze mi viac nukali interny v predajniach. jednym z dôvodov bolo ze externe filtre maju cerpadlo osadene tak ze sa nedaju nasledne keby sa pokazi zohnat nahradne diely resp. cerpadlo by nebolo mozne vymenit, cize len kupit novy filter. neviem co je na tom pravdy lebo som to az tak nestudoval ale pripadalo mi to tak podla ich reci. Podla toho co som cital kade tade na fore sa mi asi pozdaval najviac tento typ filtra. mne sa celkom pozdaval tento filter ale ako je to v praxi skor poviete vy co s nim prisli do styku.
poprosim vas este o postrehy alebo aj ine podnety ak by tomu tak nebolo a napr. mal by som ist do interneho?
dakujem vam.
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Reklama

Poslaťod Byk1984 » Uto 01. Feb 2011 19:38:11

U externych aj internych je to ten isty princim,ked ti zhory,kupujes novy.Jediny rozdiel je,ze interny mozes ponorit do vody,externy musi byt v suchu
Ja osobne som vlastnikom 2ks jbl e900.jeden ma rok a dasli uz bdue mat coskoro dva.Ziadny problem som s nimi nemal.tesnia a funguju ako sa patri.A su aj tiche.Ja mam len dobru skusenost,ale samozrejem zalezi aj od toho,ci trafis dobry vyrobok.Nie vzdy sa totiz vyrobok podari.Mas to ako s autami.Dvaja si kupia rovnake auta,jedn chvali,druhy by sa ho rad zbavil
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Uto 01. Feb 2011 21:22:16

Ja ich mam tiez dva, ako si sa mohol docitat o stranu dozadu, mal som na zaciatku problem s jednou trubicou ale vyriesil som to a uz slapu oba v pohode. Podla mna ale jeden ide lepsie ako druhy, vyssi prietok, aj tichsie. Asi je jeden viac podareny. Ak by obidva slapali ako ten lepsi tak som velmi spokojny, takto mam pocit ze to mohlo byt lepsie. Za tu cenu su ale podla mna dobre.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod nobody » Uto 01. Feb 2011 21:38:02

ok vdaka. som na 99,9% rozhodnuty pren. teraz ma bude trapit ina otazka t.j. ake osadenstvo dam do akvarka vzhladom k tomu ze aq ma 200l nieco ubere 3D chcel by som dat pieskove dno, a nejake restliny takze k tomu ryby atd atd vsetko premysliet skor ako sa bezhlavo vrhnut do niecoho. a vzhladom k tomu ze som nikdy cichlidy nepreferoval iba moja manzelka lebo maju pekne farby takto vidim u seba pomaly ako u alchymistu kedze nemam vedomosti.
ale aspon vo filtri uz mam jasno. takze vdaka. :)
nobody

Poslaťod Matej » Str 02. Feb 2011 18:54:13

nobody píše:ok vdaka. som na 99,9% rozhodnuty pren. teraz ma bude trapit ina otazka t.j. ake osadenstvo dam do akvarka vzhladom k tomu ze aq ma 200l nieco ubere 3D chcel by som dat pieskove dno, a nejake restliny takze k tomu ryby atd atd vsetko premysliet skor ako sa bezhlavo vrhnut do niecoho. a vzhladom k tomu ze som nikdy cichlidy nepreferoval iba moja manzelka lebo maju pekne farby takto vidim u seba pomaly ako u alchymistu kedze nemam vedomosti.
ale aspon vo filtri uz mam jasno. takze vdaka. :)

Na 200ku by ti ten filter mal stihat aj keby si to zlahka prerybnil. Pribadne este zvaz dodatocne vzduchovanie ci uz kamienkom alebo cerpacou hlavicou ktora by ti aj pomohla spravit prudenie v akvariu. Vhodne nasmerovane prudenie ti zase umozni ciastocne smerovat odpad v akvariu k nasavaniu filtracie.

Z rastlin bude najlepsie ak sa pozries po anubias-och, ci uz malu alebo tu vacsiu variantu, to su dve bezne ktore maju skoro vsade.

Este sa rozhodni ci chces malawi alebo tanganyiku, tych 200 litrov mas tak na hrane ale ked to dobre namixujes mohlo by to fungovat k tvojej aj rybacej spokojnosti :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod nobody » Štv 03. Feb 2011 20:03:31

vduchovanie plánujem jedným alebo dvoma nenápadnými kamienkami nikde schovanými. v cichlidách som ozaj laik tak sa budem musieť preškoliť čiže každé info mi veľmi pomôže a teda ďakujem za typy. zatiaľ čo som sa pekne venoval boli sumce costatusy, fosylisy a trinidady. myslím si že cichlidy by nemali mať problém s takýmito sumcami spolu v akvarku. ci malawy alebo tanganiku :?: az tu vdaka tomuto foru som zistil ze cichlidy mi pripadaju zatial ako alchymia :crazy: ale nastastie vdaka tomuto foru resp. webu sa to tu dá študovať.
nobody

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia