Tak tu by som sa chcel podelit o moju skusenost s kupou akvarijneho komletu.Aj ked to bola kupa od sukromneho majitela,je to rozhodne ine kafe , ako ked sa rozhodnete pre kupu od sukromneho dodavatela.
Hlavne co chchcem zdoraznit, je obrovske usilie o obavy, ako to vsetko zvladnete, kdesto na druhej strane tieto starosti prebera dodavatel.
Na fotkach tie akvaria vyzeraju ako vanicky pre deti, no v skutocnosti za vam zastavuje rozum, ako s tym vobec pohnete. V prvom rade sa ubezpecte , ci vam to vobec prejde cez dvere. Aj ked spominam iba akvarium, zozhodovali milimetre aj to s odretymi prstami...
Po druhe, ci vam to vobec vojde do vytahu, ak dotycny byva trochu vyssie.Inac sa musita terigat po schodoch a v uskej ulicke a pri tolkych otockach tiez budete potrebovat prvu pomoc.Ci uz to budu odreniny alebo vysilenost. Musite si davat pozor aby ste nepoobyjali rohy, a nedajboze aby to niekto upustil.
Podstavec bol paradny,obity farebnym bukasom, no ked sme s nim schadzali na prvu tocku, zistili sme ze sa neotocime.Kedze nase svaly boli na pokraji, a to sme boli Styria,rozhodli sme sa ze to rozbijeme na hlavnej chodbe. Trochu buchotu asi susedom nevadilo, ved bola sobota,a nikto sa nestazoval. Tak sme to po rozobrani ponosili peso a ten hlavny nam vosiel do vytahu,s cim sme boli nadmieru spokojni. Samozrejme ak to chcete dopravit cele neporusene domov, tas si zoberte zo sebou kusy polistyrenu, nejake tie popruhy na upevnenie a nezabudnite si pred cestou urobit nacrt ako to vobec ulozite a ci nebude maly vozik, co v mojom pripade tiez vyslo akurat.
A tie nase cesty....... to zas trpnete ci vam vsetko nepovyskakuje z vozika, aspon ta trasa co sme isli my po nej, pripominala miestami tankodrom. Ti starsi vedia, ako to vyzera.
No aked sme boli doma,uz taky problem nebol, kedze byvam na prizemi slo to pomerne rychlejsie ako s nakladanim. Po upravach, napusteni vody, este ostala popripajat elektrina, ale to si necham na buduci tyzden. Teraz som zapojil iba 2 filtre a nech to slape.Pri pohlade na tu paradu, som skoro aj zabudol na to trapenie.
Dufam , ze som pomohol spolocnou drinou k tomu, aby vam to pri stahovani akva vyslo lepsie a nemuseli ste sa tolko natrapit. Ked to bude vsetko spojazdnene, poslem fotku aby ste to posudili aj vy, ci ta snaha stala zato.