mamelela má parazit?

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

mamelela má parazit?

Poslaťod jinx » Str 30. Júl 2014 21:14:33

Ahojte,som u nová a hneď mám chorú rybku. Mladá samica Aulonocara jacobfreibergi Mamelela asi 6 cm, v celej 540 l nádrži to má zatiaľ iba ona z 51 ks rýb, neotiera sa dýcha žerie a pláva normálne, akurát sa sem tam tak otrasie, čo by to mohlo byť za pliagu? Stresované boli všetky, akva je nové, voda OK, ryby mám týždeň, všetky sú od jedného chovateľa, Mamelel je 9 ks. Potrava vločky, mrazená artémia a cyklop. Foto nie je bohvieaké ale tie biele "výrastky" vidieť, na krupičku sa mi to zdá byť veľké a málo, na žiabroch nič nemá. Mám aj malé spoločenské akva asi 7 rokov, ale moje ryby nič podobné nikdy nemali.Fakt neviem a bojím sa, že sa nakazia všetky. Budem vďačná ak niekto poradí diagnózu a liečbu.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
jinx

Images: 3
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: mamelela má parazit?

Poslaťod paloi » Uto 05. Aug 2014 12:50:05

Dnes som sa pripojil takmer po 2 týždňoch, bol som bez internetu a žasnem. To tu vážne nikto neporadí aspoň niečo?

Ja teda neviem, či ešte ryba žije, ani neviem určiť chorobu. Ale hneď by som nasadil Baktopur Direct a preliečil všetky ryby.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod jinx » Pia 15. Aug 2014 19:01:36

Keďže nikto neodpovedal, tak jediné, čo ma napadlo bolo prisoliť a prikúriť a krásne to zmizlo a všetky sú čistučké dúfam, že natrvalo. Ďakujem. Voda sa stabilizovala, ryby už si hádam zvykli a spamätali sa z počiatočného stresu. Aj ja ;-)
Obrázok užívateľa
jinx

Poslaťod simon » Sob 16. Aug 2014 21:00:00

jinx píše:Keďže nikto neodpovedal, tak jediné, čo ma napadlo bolo prisoliť a prikúriť a krásne to zmizlo a všetky sú čistučké dúfam, že natrvalo. Ďakujem. Voda sa stabilizovala, ryby už si hádam zvykli a spamätali sa z počiatočného stresu. Aj ja ;-)

Ale veď v prvom príspevku si písala, že akva máš sedem rokov. To je dosť dlhá doba na to, že už začiatočník nie si a je predpoklad, že už niečo z tohoto oboru ovládaš a poznáš základné liečebné metódy. Neodvážil som sa ti v tomto poradiť, keďže ja som popri tebe len začiatočník a tie fotky boli také, že som na nich videl a vidím nejasné "hviezdičky" na jednej rybe. Teraz píšeš, že voda sa stabilizovala, ryby si už hádam zvykli a spamätali sa z počiatočného stresu. Tak teraz som v strese aj ja.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod jinx » Pon 18. Aug 2014 13:33:05

Akvárium mám 7 rokov ale 60 litrové a teraz 540 z Malawkami takže sa považujem za nováčika. A nikdy som nič také riešiť fakt nemusela, v živote som nepoužila žiadnu chémiu ani liečivá. Takže nestresujme už nikto :-)
Obrázok užívateľa
jinx

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia