Pseudotropheus demasoni uz 5-ti den nezere. Co je to?

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Pseudotropheus demasoni uz 5-ti den nezere. Co je to?

Poslaťod mirec69 » Ned 17. Jún 2012 23:06:48

Ahojte mam problem s Demasonom uz piati den nezere a skriva sa na jednom mieste a dycha rychlejsie jak ostatne ryby mam pri demasonoch saulosi a yelowky a od vcera som spozoroval dalsiu demasonku cosa sprava rovnako...nezere stale na jednom mieste a dychanie rychlejsie a ostatne ryby v pohode...Mam ich odlovit?dik
Obrázok užívateľa
mirec69

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: pseudotropheus demasoni cojeto?

Poslaťod miXalsky » Pon 18. Jún 2012 8:59:31

Ahoj, meral si už hodnoty vody? Možno máš zvýšené NO2 a NO3. Ak hej ak voda je toxická pre ryby :( Ps. demasoni je citlivejšia ryba ako ostatné preto to chytilo prvé ich. Mal som skoro rovnaký problém, ale s ps.ornatusmi. Mal som zvýšené NO2 ryby ostali plaché a prestali prijmať potravu. Potom začali postupne hynúť. :cry:
Obrázok užívateľa
miXalsky

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod mirec69 » Pon 18. Jún 2012 11:32:40

ahoj no3 a no2 je ok zacalo sato po vymene 30perc. vody ale nakrmil som ich aj 3dni zasebou s cerv.larvami komara mrazene raz denne a 2krat este susene sera sun a spirulinou...s vymenou vody nemali nikdy problem tak asi to mrazene krmivo...teras neviem ci vylovit alebo nechat a tak a dufat zesa stoho dostane...moze tobyt parazit?
Obrázok užívateľa
mirec69

Poslaťod veverka » Pon 18. Jún 2012 12:22:08

mirec69 píše:ahoj no3 a no2 je ok zacalo sato po vymene 30perc. vody ale nakrmil som ich aj 3dni zasebou s cerv.larvami komara mrazene raz denne a 2krat este susene sera sun a spirulinou...s vymenou vody nemali nikdy problem tak asi to mrazene krmivo...teras neviem ci vylovit alebo nechat a tak a dufat zesa stoho dostane...moze tobyt parazit?

demasoni je rastlinožrava cichlida takže im nedavaj taketo mrazene potravi ale možeš im davat sem tam mrazeni ciklop a dobre je ak im das pred ciklopom trocha vlockovej spirulini.
veverka

Poslaťod mirec69 » Pon 18. Jún 2012 15:21:20

no to viem mam tam aj par samcou aulonocara to preto som dal tie larvi....radsej sa rozhodnem pre jeden druch lebo takto to nejde bylynozravce s aulonocarmi.....alebo to niekomu funguje?kebysom mal aulonocari na spiruline?
Obrázok užívateľa
mirec69

Poslaťod jr10 » Pon 18. Jún 2012 21:13:57

mirec69 píše:no to viem mam tam aj par samcou aulonocara to preto som dal tie larvi....radsej sa rozhodnem pre jeden druch lebo takto to nejde bylynozravce s aulonocarmi.....alebo to niekomu funguje?kebysom mal aulonocari na spiruline?

Osadku mas nevhodne namixovanu. Demasonkam staci ked spravis mix spirulinovych a srimp vlociek 8:2 napriklad. Mozes krmit aj mrazenym krmivo ale velmi opatrne, pokial mas dospele Demasony tak mrazene mozes uplne vynechat.
jr10

Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia