zdravim som opat tu s niecim co by vas asi zaujalo a mozno nie.
vcera mi volal jeden znamy z PB zo sidliska ROZKVET ze ma doma zaujimave rybky ktre nema kazdy. Ja ze co mas CHANNU alebo co? a on ze nie je to jedna z velkych cichlid.
po prichode k nemu som nemohol vyjavene prestat zizat do jeho akvaria.
v jeho800lnadrze okrem der devila,green terrora,a 2occeatusov plavala akasi zaujimava ryba velka asi cca18cm. Velkost nebola taka zaujimava ako celkovy zjav ryby.
cervene,vyssie telo,masivna hlava ale ta huba bola cosi neuveritelne. Velke pysky ciernej farby ktore posobili ako nador ma uplne dorazali. povedal mi ze jeden znamy z Moravy ma doma akvarium s takymito rybami+nato aj flowerhorn a nejake MIDASY coz ma uplne dorazilo. nevedel som co to je za rybu a nakoniec som sa dozvedel ze je to KANCIK PYSKATY alebo cichlasoma pyskata coz ma pobavilo ale nazov bol vystizny nasldovne info o rybe .
VELKOST-do35cm
SFARBENIE-od lokality od cervenej,az po zltu podobne ako aj citronellum
LOKALITA-stojate rieky,tecuce rieky strednej ameriky.
DRAVEC-rybozravy predator.
POHLAVNE ROZDIELY.ako u kazdej velkej cihlidy samec ma ostre plutvy a samica kratsie a mierne zaoblene u samcov v 4rokoch zivota na hlave asi2cm vysoky tukovy hrb nie je to ale vzdy.
ROZMNOZOVANIE-zaujimavost.samec je terorizovany samicou ktora prebera kompletnu starostlivost o potomstvo.
TEPLOTA VODY-od23do27/pri vytere az na 28st.C.
VYBAVA NADRZE-nepodtstana rada ryje,ma caste nutkanie prestavovat akvarium.
pre dobre podmienky korene drevo vysoke pevne rastliny.
taklze asi tolko o tejto zaujimavej rybke lenze JE TO NAOZAJ INY DRUHY AJKO JE CITRONELLUM???? alebo je to len vyslachtena forma o tejto rybe sa pise na nete presne to iste ako aj o A.citronellum..poradte mi prosim chel by som vediet vic