tropheusy vsetky K.O. - viete poradit?

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

tropheusy vsetky K.O. - viete poradit?

Poslaťod tomato » Str 08. Feb 2012 22:13:11

zdravim tak dnes som mal dost neprijemne prekvapenie vecer doma, prisiel som a videl som v mojom akva ako boli skapate vsetky ryby "tropheus sp. red fluorescent"...neviem si to vysvetlit ryby boli uplne cule a vporiadku este dnes naobed, absolutne bez naznaku problemu, voda vsetky hodnoty v norme, teplota o.k., vzduchovanie a filter o.k., voda dobre zabehnuta, filter tiez a medzi 14 00 a 21 00 vsetky skapali...ako keby ich porazilo...vobec si to neviem vysvetlit, neviete niekto co sa im mohlo stat? prikladam aj fotku.
inak vsimol som si ze niektore mali otvorene papulu, ale neviem co to presne znamena.
poprosim vas ak niekto viete co to moze byt napiste.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Re: tropheusy vsetky K.O. - viete poradit?

Poslaťod Matej » Str 08. Feb 2012 22:56:17

Fuha tak tento pohlad by som nechcel zazit :(

Neni mozne ze ti zblblo nejake el. zariadenie, ohrievac, cerpadlo alebo nieco, ze by ich zabila elektrika? Pripadne nejaka otrava? Nejako si neviem predstavit pricinu ktora by ich za tych par hodin mohlo takto zlikvidovat :(

Je vobec mozne aby sa nejaka choroba takto brutalne rychlo prejavila?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Rado » Štv 09. Feb 2012 7:26:09

Vyzerá to ako poprava.Je mi to úprimne ľúto. Ak to nebola elektrika, tak to muselo byť riadne svinstvo vo vode. Ale píšeš, že voda je ok, tak neviem. Som zvedavý, čo ti ich nakoniec zlikvidovalo, aby som mohol podobnému scenáru predísť u svojich.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod kofola » Štv 09. Feb 2012 7:31:24

Pises ze voda je OK. Teda predpokladam, ze si meral min. obsah amoniaku, NO2 a NO3. Napadol ma tiez el. prud, alebo este jedna vec, vdaka ktorej som si zabil ryby ja pred par rokmi. Napustil som vodu az po krycie skla a hladina tym padom nemala kontakt so vzduchom. Do vody sa tak zacalo dostavat z minuty na minutu o 90% menej kyslika. Do 5 hodin boli vsetky ryby mrtve.
Inak taketo fotky ked vidim, tak ma zamrazi. Jeden z najhorsich pohladov, ktore poznam.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod peca » Štv 09. Feb 2012 10:18:49

Podla mna to bola elektrika, davaj si pozor aj ty, skontroluj osvetlenie, ohrievac aj filter, ci niekde neprerážajú......... tie ryby sú naukladané na jednej kope, pekne vedľa seba v tom istom smere, muselo to byť naraz, preto by som otravu vylúčil, to by boli porozhadzované po celom dne akvarka, každá ryba vydrží inako dlhšie znášať otravu, či udusenie, ja som zazil nieco podobne, ale mne sa ucpal filter, preto viem ako som ryby ponachádzal....každá ležala inde. Jedine že by si mal v akva také prúdenie vody od filtra, že sa tam ryby dostali na jednu kopu už po smrti...... :( Nezávidím ti, je mi to ľúto, zažil som to, budeš musieť zháňať na novo.......držím päste :yes
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Kolakao155 » Štv 09. Feb 2012 10:38:23

Priklanam sa ku elektrine. Skus pre zaujimavost ponorit spicku skusacky do vody. a kontrola vsetkych zariadeni.
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Pito » Štv 09. Feb 2012 15:43:01

no je mi to tiez luto, pri pohlade na odrastene ryby to muselo s tebou zamavat :cry
ja by som sa priklonil skor k nejakej otrave ako k eletrike. to by ti vsetko muselo skratovat pri kontakte s vodou. za tak dlhy cas od obeda nie je problem ze ti kapali po jednej, a ako tu uz bolo spominane prud vody od filtra ich nahnal po smrti na kopu. skus si ich prezriet blizsie. vypulene oci, odstavajuce supiny, nadute brucho, atd. ked maju otvorene popule moze to byt prejav nedostatku kyslika, alebo otrava.
nie som odbornik a je to iba moj laicky nazor a chvala bohu moje mali " iba " bloat a prevracali sa uzasne rychlo.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod bobo242 » Štv 09. Feb 2012 16:25:43

Priklanam sa k otrave amoniakom. Neviem sice ako vyzera ryba zasiahnuta smrtelne el. prudom, ale nezda sa mi ze ostane s otvorenou papulou - to hovori za otravu resp udusenie. Kazdopadne kym nezmeria NH4, budeme sa tu len dohadovat.. tomato?
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod perchess » Štv 09. Feb 2012 17:48:53

Smutný pohľad.... :cry :doh
tomato píše:....ryby boli uplne cule a vporiadku este dnes naobed, absolutne bez naznaku problemu, voda vsetky hodnoty v norme, teplota o.k., vzduchovanie a filter o.k., voda dobre zabehnuta, filter tiez a medzi 14 00 a 21 00 vsetky skapali...ako keby ich porazilo....

No toho si nám veľa nenapísal. Skús byť konkrétnejší:
Aké sú hodnoty NO2 a NO?
Aká je teplota vody?
Ako dlho je akvárium založené a zabehnutý filter?
Na fotke vidno kúsok biomolitanu. Vyzerá dosť čistý. Kedy si ho naposledy pral a v akej vode? Je to jediná filtrácia v akváriu?
Nemáš prasknutý ohrievač?
Nerozbil sa ti vnútorný teplomer?
Nepridával si do vody "zázračné špeciálne akvaristické preparáty" na úpravu vody?
Čím si kŕmil posledný týždeň?
Ak odpovieš na tieto otázky, budeme sa vedieť pohnúť ďalej. Inak to budú len dohady a môže sa ti niečo podobné stať znova.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod kaho » Štv 09. Feb 2012 19:22:15

..ty kokso,to je "genocida"..
..mal by si pouvazovat nad tym,ci by si sa nemal zacat venovat niecomu inemu...zum Beispiel,co tak kydat hnoj??

..
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Ďalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 32 hostia