Cyphotilapia gibberosa - Blue Zaire CHOROBA?

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Cyphotilapia gibberosa - Blue Zaire CHOROBA?

Poslaťod eduard » Sob 10. Sep 2011 16:11:22

zdravim všetkych rybičkarov spozoroval som, že mi 2 Cyphotilapia gibberosa - Blue Zaire nejako nadnáša ako keby mali niečo s plynovým mechurom su na hladine alebo skyre pod kamenom. Krmim ich stale rovnakym krmivom Su na to nieake tabletky? alebo ako sa da odstranit tento problem? Dakujem krasne za pomoc :-)
eduard

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Cyphotilapia gibberosa - Blue Zaire CHOROBA?

Poslaťod bobo242 » Sob 10. Sep 2011 17:51:13

Klasicky problem u frontoz..vola sa to float. Je to problem s plynovym mechurom, resp vzduchom v traviacom trakte. Na to co ho sposobuje, sa nazory lisia. Jeden - ked krmis plavajucimi peletami, cize pritom hltaju vzduch, druhy - je to vyvolane stresom..Najviac sa to vyskytuje pri divokych rybach, a menej pri F1 (problem s vyrovnanim tlaku). Ja kedze mam divoke, s tym bojujem v podstate periodicky od kedy ich mam. Cize rada ako rybe pomozes je - prestat krmit, vypnut osvetlenie, a pridat horku sol MgSO4 - epsom salt - v davke 1 pohar na 400 l priblizne..tymto opatrenim by sa mala ryba ukludnit a zo soli by ju malo "prehnat", cize by sa mala v podstate vyprdet. Toto sa radi na napr frontosa.com. Skusal som to a nic moc..Radikalny a v podstate uz veterinarny zakrok je prepichnut rybe ihlou brucho a tym uvolnit vzduch. To uz je ale iny level pre beznych akvaristov vratane mna, takze to len pre zaujimavost.. Mne sa osvedcilo chytit rybu a dat ju na cca 1 tyzden do porodnicky (taka skladacia -sietkove steny cca 20x15x15cm), ktora je hore dnom postavena na piesku v povodnom akve a zatazena kamenom. Dobre moze posluzit aj nejake plastove kuchynske sito. Tymto sposobom ju izolujes a nemusis prestat svietit ani krmit. Po par dnoch sa ryba ukludni, prestane nadskakovat a mozes ju pustit. Akurat sa to moze kedykolvek vratit, ak uz s tym mas raz problem..

otazka - cim krmis, velkost akv, parametre vody, pocet ryb, ake dalsie ryby s nimi mas?
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod eduard » Sob 10. Sep 2011 19:19:10

dakujem krasne za radu a MgSO4 sa da kde kupit v lekarni ? pozri moje albumy a tam to mam napisane ake mam akva.Vsimol som si ze tie ryby su pod kamenom v diere a odpocivaju tam Skusim kupit tu sol duafm ze to momoze Tak este raz dakujem
eduard

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod bobo242 » Sob 10. Sep 2011 20:16:29

Nemas zac, ja pouzivam tuto -
Kód: Vybrať všetko
http://vetshop.sk/horka-sol-–-mg2so4-glauberova-sol-1-kg-p-870.html
lebo jej pouzivam relativne vela. Mozno sa da kupit aj mensie balenie napr v lekarni, neviem, pogugli..Ale ako som pisal, s tou porodnickou resp sitkom jej pomozem ovela ucinnejsie a rychlejsie, aj ked v podstate sa mozu urobit obidve opatrenia naraz. Sitko ale funguje aj bez tej soli a ostatne ryby mozu zostat v rezime na ake su zvyknute.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia