Entizol

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Entizol

Poslaťod jovan » Str 07. Apr 2010 8:31:05

peca píše:liecil som 7 dni, t.j. daval som plnu davku entizolu vzdy 1-3-5-7 den. Kolko ma liecba trvat, nikede sa pise 7 dni, inde dokonca az 10 dni.... :whew

Najúčinnejšia liečba entizolom je spolu s malachytkou a priemyselnou soľou.Dávkovanie entizolu z vlastnej skúsenosti zaberá najlepšie každých 12hodin plnej dávky 3dni,potom dávku znižovať za súčasnej dennej výmeny odstátej vody 10-25% až do vymiznutia príznakov 7-14 dní.Pokiaľ antibiotikum nezaberie do 72hodín/viditeľne/ nemá zmysel pokračovať.Buď je neúčinné liečivo na daný patogén ,alebo postup.Nič viac nič menej. :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Reklama

Poslaťod PIETRO » Str 07. Apr 2010 9:33:56

Zdravím tě Jovan. Entizol není sice antibiotikum, ale tvůj postup je celkem účiný za předpokladu, že nemoc je správně diagnostikovaná. Jenže, kinetoplastida (kam patri cryptobie, trypanosomy atd) nejsou žadni anaerobové, aby na ne metronidazol(Entizol) působil (i když p.S. Frankovi se to snad podarilo). Překvapuje mne, proč třeba někdo nezkusil, zda na tyto organismy není účinný paromomycin. Možná také nebude, ale vzhledem k tomu, že u lidi funguje při léčbě leishmanioz, působených jinými intracelularními kinetoplastidy tj. dalšími příbuznými cryptobiim, je jista šance. Minimálně za zkoušku to stojí. Také je na našem trhu novinka, jedná se o Entizol v kapalné formě používá se jako kapačka. Tím odpadá nedokonalý rozpad terapeutika ve vodním prostředí.
Hezký den. Pietro
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Poslaťod hobo » Str 07. Apr 2010 16:42:06

peca píše:liecil som 7 dni, t.j. daval som plnu davku entizolu vzdy 1-3-5-7 den. Kolko ma liecba trvat, nikede sa pise 7 dni, inde dokonca az 10 dni.... :whew

Ja som davkoval takto. Tableta na 30 l vody, 1.den plna davka, 2.polovična, 3.plná, 4.pol a 5.zas plná. Medzitym som nemenil vodu a nekrmil. Bolo to v 600 l akvarku a zachranil som všetky tropheusy.
hobo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod peca » Str 07. Apr 2010 19:29:48

asi som mal zvolit aj ja tuto moznost.....uz dve ryby su v nebicku..... :sweat
Daval som entizol len kazdy druhy den a vzdy som vtedy menil polovicu vody.........mozno to uz mali v sebe tak dlho, ze to jednoducho neslo preliecit, uvidim na ostatnych rybach......
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Been thanked: 3 times

Poslaťod Matej » Pia 09. Apr 2010 16:18:52

peca píše:asi som mal zvolit aj ja tuto moznost.....uz dve ryby su v nebicku..... :sweat
Daval som entizol len kazdy druhy den a vzdy som vtedy menil polovicu vody.........mozno to uz mali v sebe tak dlho, ze to jednoducho neslo preliecit, uvidim na ostatnych rybach......

Ako to pokracuje? Uz sa ti podarilo zastavit ten uhyn alebo stale marne bojujes?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Junaksk » Sob 10. Apr 2010 7:59:08

odbocim od temy a chcem sa spytat pietra mozno asi to je na new temy ale ci vyskusal dat rybam streptomycin je to sirokospektralne antibiotikum aj na G+ aj na G- bakterie? podla mna by to mohlo ucinkovat lebo ma to len tak napadlo koli tomu ze tento rok som mal mikrobiologiu a mali sme ulohu identifikovat nejake bakterie ak som zobral vzorku z akva nepodarila sa identifikacia ale ked som robil test na citlivost na antibiotika tak streptomycin bol dokonaly
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod peca » Sob 10. Apr 2010 19:59:26

Matej píše:
peca píše:asi som mal zvolit aj ja tuto moznost.....uz dve ryby su v nebicku..... :sweat

Ako to pokracuje? Uz sa ti podarilo zastavit ten uhyn alebo stale marne bojujes?

uz som s liecbou skoncil, nasadil spat filter a ryby v pohode, ziadny naznak pokracovania choroby, zatial.........dufam ze to tak ostane... :whew
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Been thanked: 3 times

Poslaťod PIETRO » Ned 11. Apr 2010 19:06:32

Junaksk píše:odbocim od temy a chcem sa spytat pietra mozno asi to je na new temy ale ci vyskusal dat rybam streptomycin je to sirokospektralne antibiotikum aj na G+ aj na G- bakterie? podla mna by to mohlo ucinkovat lebo ma to len tak napadlo koli tomu ze tento rok som mal mikrobiologiu a mali sme ulohu identifikovat nejake bakterie ak som zobral vzorku z akva nepodarila sa identifikacia ale ked som robil test na citlivost na antibiotika tak streptomycin bol dokonaly

Zdar :hi tento druh léku používám několik let. Někdy se léčba zdařila, jindy už bylo pozdě. Zajisté máš pravdu, že léčivo působí na gram pozitivní i gram negativní bakterie. Léčivo jsem použil na Flavobakteriózu žaber (Flavobacterium branchiophilum), Gram negativní bakterii Aeromonas, A-hydrophila. Pokud máš zájem, rád ti mohu popsat víc o původci těchto nemocí.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Been thanked: 20 times

Poslaťod jovan » Ned 11. Apr 2010 20:31:45

PIETRO píše:
Junaksk píše:odbocim od temy a chcem sa spytat pietra mozno asi to je na new temy ale ci vyskusal dat rybam streptomycin je to sirokospektralne antibiotikum aj na G+ aj na G- bakterie? podla mna by to mohlo ucinkovat lebo ma to len tak napadlo koli tomu ze tento rok som mal mikrobiologiu a mali sme ulohu identifikovat nejake bakterie ak som zobral vzorku z akva nepodarila sa identifikacia ale ked som robil test na citlivost na antibiotika tak streptomycin bol dokonaly

Zdar :hi tento druh léku používám několik let. Někdy se léčba zdařila, jindy už bylo pozdě. Zajisté máš pravdu, že léčivo působí na gram pozitivní i gram negativní bakterie. Léčivo jsem použil na Flavobakteriózu žaber (Flavobacterium branchiophilum), Gram negativní bakterii Aeromonas, A-hydrophila. Pokud máš zájem, rád ti mohu popsat víc o původci těchto nemocí.

Tak o tomto by som aj ja chcel vedieť viac... :yes
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Junaksk » Ned 11. Apr 2010 20:47:24

ale to do novej temy by sa hodilo nie sem ale mam zaujem napr tema o antibiotickych liecivych vseobecne
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 30 hostia