Dierová choroba

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Dierová choroba

Poslaťod PIETRO » Štv 22. Dec 2011 9:41:35

Peter304 píše:otázka na pietra -pokiaľ ide o tie hlístice čo Nematol od sery nespomenul si ho aký maš naň názor? dík

Zdravím tě.
Abych pravdu řek, nemám s tímto léčivem žádnou zkušenost.
Osobně komerční léčiva nepoužívám a nemám s těmito preparáty osobní zkušenost.Netvrdím,že jsou špatná nebo nefungují.Co mě na tom odrazuje je popis přesného složení léku.Většinou tyto preparáty jsou málo účinné.To jsou poznatky mých kolegů.Ale pokud to člověk neotestoval sám nelze se k tomu stavět negativně.
Léčivo vypadá slibně ale????
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Reklama

Poslaťod martinko » Štv 22. Dec 2011 14:03:43

Dnes som vymenil vodu a nechám ho bez liečiva. Teplotu držím na 32. Aj terapia teplom vraj pomáha. Zatiaľ nežerie, možno snáď keď ho nevidím ale potvrdiť to neviem. No zdá sa mi, že sa cíti trocha lepšie. Keď sem-tam prejde z jednej strany na druhú aspoň trocha rozťahuje plutvy. Čo myslíte, mám skúsiť to jedenie cez striekačku? Hoci to liečivo som nezohnal, tak ale aspoň niečo pod zub.
Obrázok užívateľa
martinko

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aaron » Štv 22. Dec 2011 16:02:21

Belial píše:
martinko píše:Nazdar Belial. Dík za tvoj čas. K tomu Entizolu - je to humánny liek na predpis, ako sa dá k nemu dostať? Pýtal som sa veterinára a ten má v ponuke len veľké množstvo za kopu peňazí. To si mám normálne pýtať svojho lekára?

To máš nejakého divného veterinára, lebo bežne ho predávajú aj po škatulke a tá vychádza tuším cca 3-4€. Na humánnu medicínu ti ho v asi nepredpíše (používa sa na nejaké plesňové ochorenie pošvy) ale v niektorých lekárňach, keď im vysvetlíš že ho chceš pre ryby, by ti ho mohli predať.

Môj veterinár mi predpísal recept bez problémov keď som mu vysvetlil že to chcem použiť na odčervenie rýb. Ak sa dobre pamätám bolo to na zelenom papieriku. A v lekárni som si to vyzdvyhol. To len na okraj.
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod martinko » Uto 27. Dec 2011 13:13:19

Bohužiaľ musím túto tému skončiť, už nieje čo riešiť. Aj napriek tomu, že som rybu už druhý deň kŕmil pomocou striekačky, ráno na štedrý deň uhynula. A ani sa mi nepodarilo uskutočniť pitvu. Na štedrý deň to proste nejde. Tak som o jednu rybu chudobnejší :head Dúfam, že tie ostatné dopadnú lepšie.
Obrázok užívateľa
martinko

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Predchádzajúci

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia