Choré skaláre

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Choré skaláre

Poslaťod ivca161 » Pia 07. Okt 2011 14:51:41

perchess píše dobre, tú hadičku daj preč, je zbytočná a ešte aj hučí. Vymeň tie nástavce čo boli pri filtri buď za tú trubicu alebo za ten druhý klasický kde sa nepripája hadička. vzduchovanie ti netreba, postačí čerenie hladiny, ktoré dosiahneš tak, ako písal perchess alebo ak tak dáš tú trubicu ( tá bude čeriť hladinu až až ;) ). a ešte ti môžem potvrdiť že prietok týchto filtrov za po čase výrazne zníži. je to samozrejme aj zanesením filtračného materiálu a molitanu. pravidelne som filtr. materiál menila a sem-tam aj molitan, ale prietok bol znížený aj napriek tomuto. tým ti chcem povedať že ešte vydrž. ešte ma napadla jedna malá finta, ktorú som použila, keď som mala tento filter nový a tiež som mala silný prietok. namiesto toho plastového košíčka v ktorom sú filt. náplne som použila silonku. do silonky som dala toľko filt. materiálu koľko sa spratalo do filtra, zaviazala som ju a dala do filtra (molitan som vo filtri, pravdaže, nechala). filter som spustila a výsledok bol perfektný - prietok taký akurát. po nejakom čase som prešla naspäť na ten košíček, prietok bol už dobrý (filter, filtr. náplne, molitan boli mierne zanesené)
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Reklama

Predchádzajúci

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 39 hostia