Fuuuha, no, tak posnažím sa niečo s tým NO2 spraviť. Len budem musieť byť opatrná, aby som pri výmene vody príliš nerozvírila vodu a neuškodila tým malým a nestresovala rodičov, že? Inak, je potrebná nejaká špeciálna teplota vody teraz?
Čo sa týka tých ďalších 20 l zabehnutej vody: priateľ, keď dnes bral tých 20 l od karasa, tak súčasne čistil mu aj akva a menil vodu (asi 1/2 dokopy - celkovo má akva 140 l). Môžem i napriek tomu tých 20 l, ak bude treba, zobrať zase od karasa, hoci je sčasti nová?
Ešte ma zaujíma to kŕmenie: ryby teda do zastabilizovania akva nemám kŕmiť, hej? Nepožerú si od hladu poter, ak by to trvalo dlhšie? Aj dospelé mám potom kŕmiť tým prachovým krmivom, či ako? Neviem, o aké krmivo ide, akosi som nečakala, že budem riešiť v tejto situácii ešte aj prírastky
stiff, nemáš k dispozícii nejaký článok o odchove malých cichlíd? Ja absolútne netuším, ako to beží a čo k tomu treba a ako sa vyvíjajú, aké majú mať podmienky, atď. Nie je tu niekde niečo na fóre, taký nejaký manuál starostlivosti? Nejako som nenašla, popravde nestíham časovo snoriť po tom. Veľmi by som bola vďačná za akékoľvek informácie aspoň základné!
PS: Samozrejme, uvedomujem si, že možno nič z nich neprežije kvôli vode, ale keby náhodou, nech som pripravená.