chvalabohu to zatial neriesim ale nechcem to zazit tak sa radsej pytam. ako predist chorobam tychto ryb? ja nic take zvlastne nerobim len pravidelne menim vodu, odkalujem a solim. postaci to?
Trofikov mam len krtucko, nech poradia skusenejsi, ale kazdy s kym som sa byvil na tuto temu ma varoval pred jedinym - strava. Krmit kvalitnou rastlinou stravou, neprekrmovat, inak hrozi bloat.
Zaručený spôsob ako sa vyvarovať chorobám nieje žiadny ale eliminovať to môžeš hlavne pri Tropheusoch výkonnou filtráciou, pravidelnou výmenou vody raz za týždeň maximálne dva a ako aj kŕmením ako už Kofola spomínal. Tropheusi potrebujú rastlinnú zložku. Určite by som hľadal krmivo so spirulonou alebo niečim podobným.
vo vseobecnosti su to neni nijak narocnejsie ryby ako ine druhy,pokial im date taku starostlivost ,aku si vyzaduju, tak sa vam isto odvdacia...nerobit s nimi ziadne experimenty,niekedy menej je viac... nanestastie,niekedy mozete robit vsetko ,co je vo vasich silach a rybkam sa stale nedari,ale tam treba hladat pricinu uplne niekde inde
Belial píše:Kamarát, čo sa rybičkami živí tvrdí, že žiadna ryba nieje ťažká. Stačí jej dať dobrú vodu a primeranú stravu...
V tom s tebou úplne súhlasím. Pokiaľ sa pre ryby vytvoria ideálne podmienky nádrž, filtrácia, kŕmenie, zostava rýb tak je veľká pravdepodobnosť, že ryby budú prosperovať.
Vcera ked som bral tych 7 tropheusov mi poradil ten pan,aby som im kupil Sera Baktopur,ako prevenciu.Dal som to do akvaria dnes,ale az teraz ma napadlo opitat ci sa to drvi,alebo hadze cela tableta???