Tropheus Duboisi Maswa, Aka je to choroba??

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Tropheus Duboisi Maswa, Aka je to choroba??

Poslaťod Alfar » Str 05. Jún 2013 19:05:45

Dostavaju hlavne vlocky spirulinu, no aby to nemali zase monotonne tak na spestrenie aj o.s.i. vivid color a aj trochu mrazenej artemie obcas a spenat. No doteraz pocas pol roka nebol ani najmensi problem. No pred tyzdnom som doniesol nove, trojrocne ryby (16ks) a tie neviem co presne boli zvyknute zrat. Ta ryba co uhynula bola z tych novych a vsimol som si ze este jedna je taka biednejsia, tiez vyzera ako trosku nafuknuta, no zatial zije a stav sa asi nezhorsuje, uvidim ci vydrzi. Hned vcera som nasadil entyzol. Ide o to ci je vzniknuta choroba nakazliva alebo nie. Ci ju mam nechat v nadrzi alebo radsej odstranit...
Alfar

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Tropheus Duboisi Maswa, Aka je to choroba??

Poslaťod Rostratus » Str 05. Jún 2013 19:44:35

Vieš, ťažko určíš či je choroba nákazlivá, keď nevieš príčinu vzniku. Možno bude naozaj problém v zmene krmiva pri tvojích nových rybách a následne tráviacie problémy. Ak sú ostatné teraz v poriadku, bolo by ideálne zistiť čím boli kŕmené. Ak im tvoje terajšie krmivo moc nevyhovuje, alebo niesú zvyknuté, môžu ti neskôr padať a pri tom nejde o chorobu. Skús to zistiť ak sa dá a pozoruj svoje ryby ako sa to bude ďalej vyvíjať.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Predchádzajúci

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia